CELEBRITIES

Έλενα Ακρίτα: Τα σχόλια για το στήθος της Μπόμπα και «τι θα πει το παιδί;»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

«Μα είναι δυνατόν να ασχοληθείτε με το βαθύ ντεκολτέ της κας Χριστίνας Μπόμπα σε μία εκπομπή σαν κι αυτήν; Ναι, είναι δυνατόν. Τα σοβαρά θέματα βρίσκονται καμιά φορά κρυμμένα πίσω από lifestyle ειδησούλες, οι οποίες όμως φανερώνουν πολλά για την κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα. Ναι, θα ασχοληθούμε με το στήθος της κυρίας Μπόμπα μεταξύ πολλών άλλων». Με αυτόν τον πρόλογο ξεκίνησε η Έλενα Ακρίτα το νέο επεισόδιο του Podcast της για το NEWS24/7.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, που σχολιάζει την επικαιρότητα με το μοναδικό της τρόπο στο podcast της, αναφέρθηκε όπως καταλαβαίνεις στο σάλο που προκλήθηκε από την αρνητική κριτική στην εμφάνιση της Χριστίνας Μπόμπα κατά τη διάρκεια επαγγελματικού της ταξιδιού στην Ιταλία. Η Έλενα Ακρίτα πήρε θέση, σαφώς υπέρ της Χριστίνας Μπόμπα και της ελευθερίας της να φορά ό,τι θέλει, χωρίς να απολογείται σε κανέναν.

«Την κα Χριστίνα Μπόμπα δεν την γνωρίζω, δεν έτυχε να απασχολήσει κάτι που να είναι στη δική μου σφαίρα ενδιαφερόντων μέχρι τώρα, αλλά αυτό που μου έκανε τεράστια και αλγεινή εντύπωση είναι το πόσο άθλια, σεξιστικά και χυδαία σχολιάστηκε μία φωτογραφία της στην οποία φορά ένα μπλουζάκι με βαθύ ντεκολτέ», είπε εισάγοντας τους ακροατές στο θέμα, η Έλενα Ακρίτα. Με λύπη της στη συνέχεια, η δημοσιογράφος και συγγραφέας διαπίστωσε ότι «αυτές που της την “πέσανε”» για την εμφάνισή της, ήταν γυναίκες.

Η Έλενα Ακρίτα για τη Χριστίνα Μπόμπα: «Η κάθε γυναίκα μπορεί να κυκλοφορεί όπως γουστάρει»

«Ήταν επειδή, λέει, έγινε μητέρα. Και μία μητέρα πρέπει να πάρουμε μία μεζούρα και να μετρήσουμε πόσο ακριβώς είναι το ντεκολτέ της, πόσο ακριβώς είναι η φούστα της, τι πρέπει να κρύβει και τι πρέπει να εμφανίζει. Να κάνουμε κι ένα νομοσχέδιο, να το ψηφίσουμε στη Βουλή βρε αδερφέ, να μπούνε 5 κώδικες. Δεν μπορεί κάθε γυναίκα, λέει, να κυκλοφορεί όπως γουστάρει. Τους έχουμε νέα», σχολίασε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα και έπειτα μίλησε για τον εαυτό της, τη Χριστίνα Μπόμπα και κάθε γυναίκα εκεί έξω.

«Η κάθε γυναίκα μπορεί να κυκλοφορεί όπως γουστάρει. Δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Αν ένας άνθρωπος που την αγαπά και τον αγαπά και τον εκτιμά της πει μία γνώμη, μπορεί και να την ακούσει. Αλλά το τι θα πείτε όλοι εσείς με τις γλώσσες των φιδιών στο διαδίκτυο και το πώς θα βρίσετε αυτή την κοπέλα, δεν πρέπει να ενδιαφέρει πια κανέναν», επεσήμανε η Έλενα Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε αυτές τις «φωνές» που γέμισαν τα σχόλια κάτω από την φωτογραφία της Χριστίνα Μπόμπα με χυδαίες εκφράσεις, αρνητικά σχόλια και τοξικότητα «παλιακές». Και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

«Είναι φωνές ξεχασμένες, φωνές που δεν αφορούν καμία γυναίκα», είπε η Έλενα Ακρίτα και διάβασε κάποια από τα σχόλια «για να καταλάβετε τι κανιβαλισμό έχει υποστεί αυτή η νέα μητέρα», όπως είπε. Διαβάζοντας ένα από αυτά που κατέληγε στη φράση: «Με αγάπη το σχόλιο», πρόσφερε και τον δικό της σχολιασμό. «Άκου τι πάει και λέει. “Με αγάπη το σχόλιο”. Δηλαδή αν το σχόλιο δεν είχε αγάπη τι θα έκανε; Θα της έλεγε “ξέρω που μένεις, θα πάρω έναν μπαλτά και θα έρθω να σε σκοτώσω;”», αναρωτήθηκε η Έλενα Ακρίτα.

Η καραμέλα «τι θα πει το παιδί»

«Τι σημαίνει σέβομαι το παιδί μου; Ό,τι θα βάλω κλειστό μέχρι το λαιμό, ότι θα βάλω φούστα μέχρι τις πατούσες; Δεν ξέρω αν είναι μάνα αυτή και τι σόι σκ@@@ κουβαλάει στο μυαλό της και μεγαλώνει έτσι παιδιά. Ξέρω ότι σεβασμός στο παιδί μου σημαίνει αγάπη, φροντίδα, παρουσία στη ζωή του, στήριξη στα δύσκολα, αγκαλιά και στα δύσκολα και στα εύκολα και κυρίως αρχές και διδάγματα.

Σταματήστε αυτή την καραμέλα “τι θα πει το παιδί;”. Το παιδί θα πει ό,τι εσείς βάλετε στην καρδιά και την ψυχούλα του καθώς το μεγαλώνετε. Αν μεγαλώσετε ένα παιδάκι που από μικρό του λέτε εσείς “Κοίτα αυτή έχει βγάλει τα μπούτια της έξω, δεν ντρέπεται η π@@@@@@; Πρόσεχε εσύ να παντρευτείς μία κοπέλα μαζεμένη από σπίτι”. Αν τέτοια του μάθετε, τέτοια θα πει. Αν το μεγαλώσετε να λέει “Έχεις δικαιώματα, όπως έχω εγώ και όλοι οι άνθρωποι. Το βασικό μου δικαίωμα είναι το πως θα αισθάνομαι εγώ καλά με τον εαυτό μου. Αν δεν αισθάνομαι εγώ καλά με τον εαυτό μου, τότε δεν θα αισθανθεί καλά και κανένας καλά γύρω μου. Γιατί θα γεμίσω χολή, όξος και θα το φτύνω όπου βρω μπροστά μου”», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα.

«Η κα Μπόμπα μπορεί να φοράει ό,τι θέλει. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», τόνισε και πάλι η Έλενα Ακρίτα και προσπάθησε να διαβάσει ένα ακόμα σχόλιο ανεπιτυχώς. «Δεν μπορώ να μεταγγίσω όλη αυτή τη σκ@@@@@ του λόγου που έχουν μερικές γυναίκες, που φθονούν το στήθος, τα πόδια; Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τίποτα», σημείωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας, που συνέχισε τον σχολιασμό της με μία ιστορική αναδρομή στην εποχή της δικτατορίας του Πάγκαλου.

Η απαραίτητη ιστορική αναδρομή και η φράση που θα γίνει το mantra σου αυτό το καλοκαίρι

«Υπήρχε στην Ελλάδα, ένας δικτάτορας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος είχε απαγορεύσει τις κοντές φούστες. Είχε αμολύσει αστυνομικούς με μεζούρες για να μετρά το μήκος. Είχε κανει και νόμο», ανέφερε μεταξύ άλλων με αφορμή τα σχόλια στην Χριστίνα Μπόμπα, η Έλενα Ακρίτα.

«Προτείνω σε όλες αυτές τις γυναίκες με τα συγκαμμένα τα μυαλά, να κάνουμε μία αστυνομία ρε παιδιά, όπως έχουν εκεί στους Ταλιμπάν, και να μετράμε φούστες, να τις αρπάζουμε, να τις συλλαμβάνουμε, να τις βάζουμε στο κελί, να τις καίμε, να τις δέρνουμε, μέχρι να βάλουν μυαλό ρε παιδιά. Έτσι δεν είναι;», σημείωσε με το χιούμορ της με το οποίο αντιμετωπίζει τον παραλογισμό η Έλενα Ακρίτα. «Θα βάλετε αυτό που θέλετε, τα βλέμματα τα στραβά δεν αφορούν κανέναν», είπε λίγο αργότερα, μιλώντας για τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες. Κι αυτό μπορείς να το κάνεις mantra σου για το φετινό καλοκαίρι και για όλη σου τη ζωή.