CELEBRITIES

Έλενα Ακρίτα: Η νέα ανάρτηση μετά τη μήνυση που έκαναν με τον γιο της για χυδαίο δημοσίευμα στο Facebook

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Με μήνυση αποφάσισε να απαντήσει η Έλενα Ακρίτα και ο γιος της, Παύλος Αρζόγλου – Ακρίτας, σε δημοσιεύματα σε σελίδα ομάδας του Facebook, που αφορά την οικογένειά τους.

«Αύριο κατατίθεται στην Εισαγγελία η μήνυση από τον γιο μου και εμένα κατά αυτών που προέβησαν στη σωρεία των ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την υιοθεσία του ενήλικου πλέον παιδιού μου», ανέφερε σε ανάρτησή της τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 η Έλενα Ακρίτα. Συγκεκριμένα η μήνυσή της γίνεται «Στον/στην χρήστη “Pola Oikonomou” που έγραψε το επίμαχο κείμενο στο προφίλ της Έλιας Ζερβου. Στην Έλια Ζερβού που υπερθεμάτισε ισχυριζόμενη ότι θυμάται… συγκεκριμένα περιστατικά από μια υποτιθέμενη δίκη που δεν έγινε ποτέ», όπως αναφέρει.

Η Έλενα Ακρίτα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα ακολουθήσει «μήνυση και κατά όλων όσοι προέβησαν σε σχολιασμό των αρχικών έκνομων αναρτήσεων, διαπράττοντας και αυτοί ποινικά αδικήματα» στην ομάδα του Facebook, που το περιεχόμενό της αφορά την ίδια προσωπικά.

«Οι χρήστες αυτοί προέβησαν σε άθλια και συκοφαντικά σχόλια με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου χωρίς στοιχειωδώς να ζητήσουν από τον/την διαχειριστή-της σελίδας να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ψευδείς ισχυρισμούς του/της. Οι μηνύσεις σε άτομα που υπογράφουν με το ονοματεπώνυμο τους θα αποσταλούν απευθείας στους κατόχους των λογαριασμών χωρίς την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Όπως τονίζει, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που της δίνει ο νόμος «ώστε να μην μείνει ατιμώρητος κανένας ανήθικος υβριστής και κανένας αισχρός συκοφάντης». Η Έλενα Ακρίτα πριν από λίγες ημέρες είχε απαντήσει στα συκοφαντικά δημοσίευματα, αναλύοντας με ανάρτησή της τη διαδικασία μέσω της οποίας υιοθετήθηκε ο γιος της.

Η Έλενα Ακρίτα για την διαδικασία της υιοθεσίας του γιου της

«Ο γιος μου Παύλος κι εγώ ζητούμε συγγνώμη που σάς απασχολούμε με τα οικογενειακά μας. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ τριάντα χρόνια τώρα! Όμως, εν όψει της μάχης που θα δώσουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια, κρίναμε πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να μην πιστεύει τους ψεύτες και τους συκοφάντες», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα πριν αναλύσει τη διαδικασία που είχε ακολουθήσει για την υιοθεσία του. Είχε προηγηθεί και μία κοινή τους επιστολή.

«Η νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας που ακολουθήθηκε ήταν η διακρατική υιοθεσία (Σύμβαση της Χάγης 29/5/1993), στην οποία συμμετείχε και η Πρεσβεία της χώρας γέννησης του παιδιού.

Σε δεύτερο στάδιο, το κράτος διορίζει μια κοινωνική λειτουργό (το όνομα της είναι καταγεγραμμένο στα επίσημα πρακτικά) η οποία ύστερα από σειρά επισκέψεων στους υποψήφιους γονείς, εισηγείται την συνέχιση ή την διακοπή της υιοθεσίας.

Έπειτα ειδικό δικαστήριο επικυρώνει την υιοθεσία – μια ολιγόλεπτη διαδικασία με παρόντες τους δυο υποψήφιους γονείς. Το παιδί πλέον καταγράφεται στα αρχεία του κράτους με τόπο γέννησης την χώρα υιοθεσίας, δηλαδή την Ελλάδα.

Καμία άλλη δίκη δεν έγινε (και μάλιστα με μάρτυρες… ηθοποιούς) κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θα κληθεί να το αποδείξει με ντοκουμέντα. Άλλωστε, τα δικαστικά αρχεία υπάρχουν και είναι στην διάθεση των πολιτών», είχε γράψει τότε μεταξύ άλλων, η Έλενα Ακρίτα.

Η νέα ανάρτηση μετά τη μήνυση

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, η δημοσιογράφος και συγγραφέας επανήλθε στο ζήτημα της μήνυσης που έκαναν η ίδια και ο γιος της για το δημοσίευμα και τα σχόλια σε αυτό στην συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, δίνοντας κάποιες διευκρινίσεις ως προς το γιατί αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

«Η Έλια Ζερβού αναρωτιέται γιατί δεν έκανα μήνυση σε επώνυμα πρόσωπα όπως ο Γεωργιάδης, η Αφροδίτη Μανου, ο Δρογώσης κλπ με τα οποία ήρθα σε αντιπαράθεση. Μα η αντιπαράθεση ήταν καθαρά πολιτική. Κανείς από αυτούς δεν αναφερθηκε σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δεν έθιξε την οικογένεια μου και την ιερή πράξη της υιοθεσίας.

Κερδισα την αγωγή εναντίον της, πάμε τώρα και στη μήνυση την οποία ένας πρωτοετής της Νομικής ξέρει ότι επίσης θα κερδίσω. Μέχρι τέλους. Ναι, μέχρι τέλους!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

Όταν η Έλενα Ακρίτα μιλούσε στην εκπομπή Τετ Α Τετ για τον γιο της, Παύλο

Στην εκπομπή Τετ Α Τερ και τον Τάσο Τρύφωνος είχε μιλήσει το 2012 η Έλενα Ακρίτα για τη διαδικασία της αποκάλυψης της υιοθεσίας του στον γιο της Παύλο.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη και αρκετά επώδυνη διαδικασία. Δεν είναι εύκολο, όταν έχεις μεγαλώσει ένα παιδί, από 3 μηνών, και η μόνη μάνα που έχει γνωρίσει είσαι εσύ, να του πεις τα πάντα. Όμως, πρέπει να το κάνεις», έλεγε η Έλενα Ακρίτα.

«Τότε πέρασα πολύ μεγάλα ζόρια. Διάβασα πολλά βιβλία, συνεργάστηκα με παιδοψυχολόγους -οι οποίοι δεν μου είπαν ιδιαίτερα πράγματα- και γύρω στα 4 με 5 του χρόνια ήθελα να το ξέρει. Δεν ήθελα να πάει δημοτικό και να το ακούσει από κάποιο άλλο παιδί. Από τα 5 του ήξερε την αλήθεια. Αυτή την αλήθεια δούλεψα μαζί του και ποτέ δεν με ρωτάει πολλά πράγματα. Αν όλο αυτό είναι ένα αγκάθι στην ψυχή, δεν το ξέρω. Μπορεί και να είναι», συμπλήρωνε.

Στην ίδια εκπομπή είχε αποκαλύψει μία πολύ συγκινητική στιχομυθία της με τον γιο της όταν συζητούσαν για τη βιολογική μητέρα του. «Αυτό που με συγκίνησε πολύ μία φορά που μιλούσαμε και του έλεγα για τη βιολογική του μητέρα -ότι μπορεί να πάει να τη συναντήσει, να της μιλήσει – με ρώτησε “και πώς θα τη λέω;”. Και του είπα “όπως σου βγει και όπως θέλεις!”. “Θα τη λέω, κυρία, γιατί η μαμά μου είσαι εσύ!”. Αυτή τη στιγμή δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Συγκινήθηκα πολύ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.