CELEBRITIES

Έκρηξη στη Βηρυτό: Οι διάσημοι που αντέδρασαν στην τραγωδία

Η Βηρυτός μετά την καταστροφική έκρηξη. AP Photo Hussein Malla

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού βύθισαν στην τραγωδία τον Λίβανο. Στην πόλη που μετρά περισσότερους από 100 νεκρούς, σχεδόν 4000 τραυματίες και ακόμα περισσότερους αγνοούμενους επικρατεί το χάος. Στον υπόλοιπο κόσμο οι άνθρωποι θρηνούν για την έκρηξη στη Βηρυτό της ομορφιάς, της ποίησης, του πολιτισμού. Ανάμεσά τους και δεκάδες διάσημοι, που δείχνουν κοινωνική ευαισθησία. Διάσημοι όπως η Naomi Campbell η Ariana Grande κ.α. που στέλνουν τις δικές τους προσευχές για τον Λίβανο και τους ανθρώπους του.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια στην πόλη. Οι αρχές προειδοποιούν πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς μέσα στην ημέρα. Κι όλα αυτά στην ίδια εποχή που ο Λίβανος πλήττεται επίσης από την πανδημία του Covid- 19. Μία προσευχή για τον Λίβανο μόνο δεν αρκεί. Οι διάσημοι στέλνουν την αγάπη και τις σκέψεις τους κι ελπίζουμε να μη μείνουν μόνο σε αυτό, αλλά να στείλουν ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρειαστεί.

Η Naomi Campbell ήταν μία από τις πρώτες star που αναφέρθηκε στην τραγωδία του Λιβάνου. Δημοσιεύοντας στιγμιότυπα από φωτογράφισή της στη Βηρυττό, το μοντέλο από τη Βρετανία, ανέφερε στο Instagram: «Οι σκέψεις, οι προσευχές και οι αγάπη μου πάνε στους ανθρώπους του Λιβάνου και τις οικογένειές τους». H ίδια άφησε στο προφίλ της ένα link που καλεί τους ακόλουθούς της να πραγματοποιήσουν δωρεές για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Σήμερα δυο εκρήξεις διέλυσαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου που ήδη πονάει. Η καρδιά μου ραγίζει για όλους τους ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένους τους και εκείνους που ζουν στις πληγείσες περιοχές της αγαπημένης μου Βυρητού», έγραψε η 53χρονη Salma Hayek.

Τα stories – πρόσκληση σε δωρεές για την έκρηξη στη Βηρυτό

Η Ariana Grande επίσης μοιράστηκε πληροφορίες για έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που δέχεται δωρεές για να βοηθήσει με την καταστροφή στον Λίβανο. «Η καρδιά μου, η αγάπη μου, τα συλλυπητήρια μου στον Λίβανο και τον κάθε ένα που έχει επηρεάσει προσωπικά αυτή η τραγωδία. Κάντε Share και Swipe Up για να υποστηρίξετε και να κάνετε δωρέες αν μπορείτε. Θα κάνω κι εγώ επίσης με τη σειρά μου», έγραψε η τραγουδίστρια.

Στον «χορό» των celebrities που αντέδρασαν αμέσως μετά την τραγωδία με posts τους στα social media, μπήκαν και διάσημοι όπως η Kylie Jenner και η Stella Maxwell, αλλά και η Heidi Klum που μοιράστηκαν την λέξη Beirut γραμμένη με λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο.

έκρηξη στη Βυρητό Λίβανος Instagram.com/kyliejenner

Η Kourtney Kardashian επίσης παραίνεσε τους ακόλουθούς της να πραγματοποιήσουν δωρεές, ενώ η Amy Schummer μοιράστηκε ένα emoji που δακρύζει για τον Λίβανο.

Η Kate Hudson έστειλε επίσης το δικό της μήνυμα στον Λίβανο σε Instagram Story, στο οποίο ανέφερε: «Είναι τόσο λυπηρό να βλέπεις κάτι τόσο τραγικό και ραγίζει η καρδιά μου για όλους όσους έπληξε. Στέλνω την αγάπη και τις προσευχές μου».

έκρηξη στη Βηρυτό Λίβανος Instagram.com/katehudson

Η έκρηξη σημειώθηκε σεις 6.18 τοπική ώρα, και δημιούργησε ένα τεράστιο μανιτάρι και ωστικό κύμα που διέλυσε παράθυρα και κτίρια σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Η έκρηξη ήταν τόσο έντονη που έγινε αισθητή και στη γειτονική Κύπρο. Ο πρόεδρος του Λιβάνου έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.