CELEBRITIES

Δημήτρης Καπετανάκος: 8 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Ίσσαρη του «Κάνε ότι κοιμάσαι» και τον Μασάτο του «Έτερος Εγώ»

Instagram.com/kapetan_mitsos

Ο Δημήτρης Καπετανάκος έχει διπλή τηλεοπτική παρουσία φέτος και μάλιστα μία παρουσία που διόλου ασυγκίνητο δεν αφήνει το κοινό. Ο ηθοποιός υποδύεται τον Άλκη Μασάτο στη σειρά της Cosmote, Έτερος Εγώ και τον Κωνσταντίνο Ίσσαρη στη σειρά της ΕΡΤ1, Κάνε ότι κοιμάσαι. Και αποθεώνεται και για τους δύο ρόλους του στο Twitter.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος έχει εδώ και χρόνια σταθερή θεατρική παρουσία. Με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη χρόνια πριν το Έτερος Εγώ, είχαν ήδη συναντηθεί στον Κατάδικό μου, της Ελένης Ράντου. Φέτος συναντιούνται ξανά και στη σκηνή του θεάτρου, στην παράσταση Ψηλά απ’ τη γέφυρα που σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης στο θέατρο Βεάκη.

Παράλληλα μπαινοβγαίνει σε αίθουσες ανάκρισης πότε ως Μασάτος στο Έτερος Εγώ και πότε ως Ίσσαρης στο Κάνε ότι κοιμάσαι. Κάπως έτσι ο Δημήτρης Καπετανάκος καταλήγει να σημειώνει συχνά πυκνά «διπλή επιτυχία» στο Twitter.

Κι αν ξέρεις τα πάντα για τους λιγότερο ή περισσότερο μυστηριώδεις χαρακτήρες που υποδύεται, πόσα ξέρεις για τον ηθοποιό που τους υποδύεται. Μέσα από τις συνεντεύξεις που κατά καιρούς έχει παραχωρήσει ο Δημήτρης Καπετανάκος βρήκαμε τα 8 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για εκείνον.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος μεγάλωσε μέσα σε ένα bar restaurant

Όπως έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του, ο Δημήτρης Καπετανάκος, οι γονείς του είχαν ένα φημισμένο piano bar restaurant στη Νέα Ερυθραία και καθώς δεν είχαν που να τον αφήσουν ως παιδί τον έπαιρναν μαζί τους.

«Οι δικοί μου με έπαιρναν από μωρό μαζί τους, γιατί δεν είχαν που να με αφήσουν. Οπότε ήμουν στο πορτ-μπεμπέ στην κουζίνα ή στο πίσω δωματιάκι. Λίγο αργότερα, στο δημοτικό, ο πατέρας μου γύριζε ανάποδα ένα καφάσι μπύρας πίσω από το μπαρ, ανέβαινα πάνω και έφτιαχνα τα cocktail με signature το Singapore Sling», έλεγε στον Πάνο Κοκκίνη και το OΝΕΜΑΝ.

O ίδιος βρήκε μέσα στον κόσμο του bar μία ατέλειωτη «δεξαμενή χαρακτήρων για να παρατηρεί» κι έμαθε πώς βγαίνει το μεροκάματο από μικρό παιδί. Δεν θα ξαναγύριζε στη νύχτα, είναι ένας κύκλος που είχε κλείσει για εκείνον, αλλά συνεχίζει να την ευγνωμονεί.

«Όταν έκλειναν τα σχολεία για Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, εγώ στεναχωριόμουν γιατί δούλευα κανονικά κάθε ΠΣΚ το χειμώνα και καθημερινά τα καλοκαίρια. Στερήθηκα πολλά. Αυτή η δουλειά, όμως, που μου επέτρεψε από την άλλη να γνωρίσω τόσο κόσμο, μου προσέφερε μια τεράστια δεξαμενή χαρακτήρων τους οποίους χρησιμοποιώ ακόμη στη δουλειά», σημείωνε στην ίδια συνέντευξη.

Ξεφορτώνοντας φορτηγά στα πρώτα χρόνια της υποκριτικής

Μπορεί να ήταν άλλα τα πρώτα του όνειρα αλλά το θεάτρο τον κέρδιζε σε κάθε επαφή. Σε ένα σατιρικό σκετς που έπαιξε τον Κρέοντα ένιωσε να τον διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Το ίδιο όταν είδε (κατά σύμπτωση και πάλι) την παράσταση Αντιγόνη στα σχολικά του χρόνια. Κάποια στιγμή μπήκε στον χώρο της δραματικής τέχνης ως σπουδαστής της δραματικής σχολής Διομήδης Φωτιάδης. Παράλληλα εργαζόταν σε μία πρωινή δουλειά πολύ διαφορετική απ’ ό,τι θα περίμενες.

«Επί μια δεκαετία, ταυτόχρονα με το θέατρο, δούλευα ως εμποροϋπάλληλος στο Marks & Spencer. Ξεφόρτωνα φορτηγά. Και αυτό γιατί ήθελα να συμμετέχω σε δουλειές που μου αρέσουν και που δεν είχαν χρήματα. Είχα καταλάβει από νωρίς ότι πρέπει να στηρίξω αυτή την επιλογή μου να γίνω ηθοποιός», είχε πει στο ONEMAN. Εκεί ήταν που πρόσθετε ότι «προτιμούσα να πάω ανθρακωρύχος παρά να δουλέψω πάλι βράδυ».

Ο Δημήτρης Καπετανάκος έχει υπάρξει αλεξιπτωτιστής

Πριν ακόμα βρεθεί στον χώρο του θεάτρου, με το που τέλειωσε το Λύκειο, ο Δημήτρης Καπετανάκος βρέθηκε εθελοντικά στον στρατό. Κι όταν λέω εθελοντικά, το εννοώ αφού παρουσιάστηκε 10 μήνες νωρίτερα από τη σειρά του.

«Δεν το έκανα για να κερδίσω χρόνο. Το έκανα επειδή ήθελα να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις, όπως και έγινε. Υπηρέτησα στα ΛΟΚ, στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών. Τώρα είμαι έφεδρος υπολοχαγός. Κατά τη διάρκεια της θητείας, μου λέγανε: Εσύ πρέπει να καταταγείς στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό. Κι εγώ τους απαντούσα: “Όχι, θα σπουδάσω ζωγραφική μόλις τελειώσω”», είχε πει σε συνέντευξή του στο site catisart.gr. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο πρώτο του μεγάλο όνειρο.

Το όνειρο της ζωγραφικής που εκτονώθηκε στη σκηνογραφία

Ο Δημήτρης Καπετανάκος ζωγράφιζε από μικρός κι αυτό ήθελε και αυτό το επάγγελμα ήθελε να ακολουθήσει. Ζωγράφιζε με ό,τι έπεφτε στα χέρια του και μάλιστα στα 20 κάτι του, λίγο πριν τη δραματική σχολή έκανε μαθήματα για να μπει στη Σχολή Καλών Τενών. Όταν τελικά τα παράτησε, μπαίνοντας στον κόσμο του θεάτρου, θέλησε να ασχοληθεί με τη σκηνογραφία.

Η ευκαιρία ήρθε μέσα από μία παράσταση στο Θέατρο Τσέπης, όπου έπαιζαν επαγγελματίες ηθοποιοί και ερασιτέχνες, δημοσιογράφοι και εικαστικοί. Εκεί, ο Δημήτρης Καπετανάκος γνώρισε τον εικαστικό Νικόλα Κληρονόμο.

«Είναι σκηνογράφος και δίδασκε στη Σχολή Βακαλό. Είχαμε κάνει μια συζήτηση για τα ενδιαφέροντά μου. Κάποια στιγμή, το 2005, με ειδοποίησε ότι στη Σχολή άνοιξε και τμήμα σκηνογραφίας. Πήγα και το παρακολούθησα. Εκεί δίδασκε και ο Ανδρέας Σαραντόπουλος. Μετά τις σπουδές που παρακολούθησα, έκανα σκηνικά – κοστούμια στην ομάδα του Θεατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ομάδα Θέατρο Δίνη της Μαριλένας Μωραγλή και επίσης επιμέλεια σκηνικών για τον Σπύρο Ανδρεόπουλο. Έτσι με αυτές τις συμμετοχές μου αυτό το κομμάτι της σκηνογραφίας κάπως το εξημέρωσα μέσα μου», είχε εξομολογηθεί στο catisart ο ηθοποιός.

Η αγάπη για τους συναδέλφους του

Ο Δημήτρης Καπετανάκος είναι γνωστό πώς πάντα θέλει να αναφέρει τους συναδέλφους του και τους συντελεστές των παραστάσεων στις οποίες συμμετέχει στις συνεντεύξεις του. Μάλιστα είχε ερωτηθεί γι’ αυτή τη συνήθειά του, σε συνέντευξη για την εφημερίδα Αμαρυσία.

«Η δουλειά μας είναι ομαδική. Ακόμα και έναν μονόλογο στο θέατρο να κάνεις, υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες από πίσω. Το εάν έπαιξα εγώ καλά κάπου και μου είπαν “συγχαρητήρια” αυτό είναι αποτέλεσμα της συνύπαρξής μου με τον συμπαίκτη μου. Εάν αυτός δεν ανταποκρινόταν και δεν υπήρχε η κατάλληλη χημεία για να αναδειχθεί ο όποιος χαρακτήρας, δεν θα γινόταν τίποτα. “Από μόνος σου δεν κάνεις τίποτα” . Αυτό είναι βασικό μου motto», είχε απαντήσει.

Ο Κατάδικος που άνοιξε τον δρόμο για το Έτερος Εγώ

Όσο για το πώς τον αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό της σειράς Έτερος Εγώ; Αυτό προέκυψε μέσα από την παράσταση Καταδικός μου.

«Ο Σωτήρης Τσαφούλιας το 2010 με είχε δει στην παράσταση Κατάδικός μου, που έπαιζα με την Ελένη Ράντου. Μετά από οκτώ χρόνια με πήρε τηλέφωνο και μου έκανε πρόταση συνεργασίας για τον πρώτο κύκλο της σειράς(«Έτερος Εγώ: Χαμένες ψυχές»), επειδή με είχε δει στην συγκεκριμένη παράσταση.», είχε πει στην Αμαρυσία.

«Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας. Ούτε κανέναν κολλητό είχα για να μπω στη δουλειά, ούτε κανένα “βύσμα”. Τι θέλω να πω; Εάν έχεις πίστη και δουλεύεις σκληρά, αυτό που αγαπάς θα έρθει να σε βρει από μόνο του», πρόσθετε.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος ανεβαίνει και σε ξυλοπόδαρα

Η Σοφία Πανάγου, με την οποία συμπρωταγωνίστησαν στην Κοινή Ησυχία πριν από λίγα χρόνια στο θέατρο Διάνα, ήταν εκείνη που πρώτη είχε συστήσει στον Δημήτρη Καπετανάκο τα ξυλοπόδαρα.

«Πήγα και έμαθα ξυλοπόδαρα, στο Θέατρο Δρόμου «Έλιξ» του Νίκου Χατζηπαππά. Εκεί έμεινα 10 χρόνια, κάναμε και κάποια σεμινάρια. Εντάχθηκα στην ομάδα και παράλληλα με το Θέατρο Δρόμου κάναμε και παραστάσεις με έργα κλασικά πάνω στα ξυλοπόδαρα. Πάντα σε ανοιχτούς χώρους. Πρόκειται για συναρπαστική εμπειρία», σημείωνε ο Δημήτρης Καπετανάκος. «Πρόκειται για αθλητισμό, μάλλον για πρωταθλητισμό. Άθλημα και τέχνη ταυτόχρονα», πρόσθετε.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος έχει σκαρφαλώσει σε υδρορροή από έρωτα

Το 2021 ο Δημήτρης Καπετανάκος συμμετείχε στη σειρά Έρωτας με διαφορά, του Star. Με αυτή την αφορμή είχε αποκαλύψει τις τρέλες που έχει κάνει στη ζωή του για τον έρωτα ως καλεσμένος της εκπομπής Στη φωλιά των Κου Κου.

«Εννοείται ότι έχω κάνει τρέλες για τον έρωτα. Έχω σκαρφαλώσει στον δεύτερο όροφο από την υδρορροή για να δω αν είναι μέσα στο σπίτι η αγαπημένη μου. Δεν ήταν! Σκαρφάλωσα με ασφάλεια, έχω υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις. Δεν ρισκάρουμε ποτέ, μην δίνουμε λάθος μήνυμα. Ο έρωτας είναι κύμα», είχε πει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχωρούσε μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του στη σειρά Βασίλη Μίχα και Γιάννη Σίντο. Με τον τελευταίο είναι που ξανασυναντήθηκε φέτος στην τηλεοπτική σειρά Κάνε ότι κοιμάσαι. Εκεί όπου θα συνεχίσεις να τον βλέπεις ως Κωνσταντίνο Ίσσαρη και να τον αποθεώνεις μαζί με το Twitter.