CELEBRITIES

Δήμητρα Ματσούκα: Το σχόλιο για τον Σερβετάλη, το #metoo και την 8χρονη Όλγα

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Η Δήμητρα Ματσούκα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων της ζητήθηκε να μοιραστεί την άποψή της για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση Ρινόκερος, καθώς δεν επιθυμούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντικαταστάτης του στην παράσταση βρέθηκε και η παράσταση θα παρουσιαστεί ξανά από τις 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Κιβωτός. Τον ρόλο του Μπερανζέ θα αναλάβει ο Αιμιλιανός Σταματάκης.

Η Δήμητρα Ματσούκα υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Άρη Σερβετάλη να παίρνει τις δικές του προσωπικές αποφάσεις, ωστόσο, η ίδια δήλωσε ότι δεν συμφωνεί μαζί του και ανακουφίστηκε με το μέτρο που επιτρέπει την είσοδο στο θέατρο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

«Ο Άρης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος»

«Όταν ένας άνθρωπος, εργαζόμενος, θέτει τους όρους του πριν κλείσει την όποια δουλειά, νομίζω ότι είναι μία χαρά ο ίδιος. Ο Άρης, χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά επειδή είμαστε μία μικρή χώρα και ξέρουμε ο ένας για τον άλλο, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, όπως ξέρω από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του. Είναι ένας χαμηλός τόνων άνθρωπος, ταλαντούχος, σοβαρός κι έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει», είπε αρχικά η Δήμητρα Ματσούκα.

«Προσωπικά δεν συμφωνώ μαζί του, αλλά δεν μου αρέσει ούτε το άλλο που συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα. Αυτές τις θορυβώδεις απαντήσεις για την όποια απόφαση κάποιου, που έχουν να κάνουν και λίγο με την αυτοπροβολή του εκάστοτε που παίρνει θέση. Δεν μου αρέσει η φασαρία. Έχει κάθε δικαίωμα», πρόσθεσε η Δήμητρα Ματσούκα. Η ηθοποιός στη συνέχεια τόνισε την πίστη της στην επιστήμη και το εμβόλιο.

«Προσωπικά πιστεύω πολύ στο εμβόλιο και στην επιστήμη. Νομίζω ότι είναι το μόνο μας όπλο να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση», σημείωσε. «Για μένα ήταν βασική προϋπόθεση», ανέφερε σε σχέση με το να είναι οι συνάδελφοί της στο θέατρο εμβολιασμένοι. Η Δήμητρα Ματσούκα τον Δεκέμβριο θα συμμετέχει στην παράσταση Μαθήματα κωμωδίας στο θέατρο Μικρό Παλλάς.

«Ανακουφίστηκα με την αλλαγή των μέτρων. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν αυτά τα κίνητρα ακόμα κι αν είναι αρνητικά, ώστε ο κόσμος να εμβολιαστεί», πρόσθεσε η Δήμητρα Ματσούκα.

Η Δήμητρα Ματσούκα για το #Metoo

Η Δήμητρα Ματσούκα τοποθετήθηκε και στο ζήτημα των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου. Καταδίκασε τις κακοποιητικές συμπεριφορές και στη συνέχεια τόνισε τη σημασία του να είναι κανείς προσεκτικός μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί τελικά για την αλήθεια των καταγγελιών. Η δικαιοσύνη πάντως, αξίζει να αναφέρουμε, πως έχει σίγουρα μέχρι στιγμής αποφασίσει ότι οι καταγγελίες περιλαμβάνουν στοιχεία που στοιχειοθετούν κατηγορίες οι οποίες έχουν οδηγήσει συναδέλφους της να βρίσκονται υπόδικοι.

«Καταδικάζω κάθε κακοποιητική συμπεριφορά. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει. Δεν υπάρχει πάντα το δεδομένο ότι ο καταγγέλων λέει την αλήθεια», σημείωσε μεταξύ άλλων η Δήμητρα Ματσούκα. «Όποιος έχει κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να τιμωρηθεί. Αισθάνομαι λύπη και γι΄αυτό που έχουν προκαλέσει, αν όντως αληθεύει, και για τους ίδιους», τόνισε.

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή σε αυτή τη χώρα και λέγεται ρατσισμός»

Τέλος, η Δήμητρα Ματσούκα θέλησε να αναφερθεί στον θάνατο της 8χρονης Ρομά, Όλγας στο Κερατσίνι και το τι σημαίνει αυτό το περιστατικό τραγικής αδιαφορίας για την κοινωνία μας.

«Είδαμε όλοι σε βίντεο πώς αντιμετωπίστηκε αυτό το 8χρονο κοριτσάκι από τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Έχουμε την εικόνα αυτής της πραγματικότητας. η οποία είναι αποθαρρυντική, βίαιη και σε κάνει να θέλεις να κλάψεις. Είναι σοκαριστικό, δεν το πιστεύεις.

Υπάρχει μια μεγάλη πληγή σε αυτή τη χώρα και λέγεται ρατσισμός. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εάν ήταν ένα παιδάκι που δεν ήταν Ρομά θα το αντιμετώπιζαν έτσι. Δεν μπορώ να το πιστέψω διαφορετικά. Να πάνε να το κλωτσάνε στο τέλος, δεν γίνεται», σημείωσε η Δήμητρα Ματσούκα.