ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι διακριτικοί αποχαιρετισμοί της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha

Instagram.com/elenimenegaki

Δεν ξέρω αν πια έχει γίνει κοινή παραδοχή πως η Ελένη Μενεγάκη θα φύγει από τον Alpha στο τέλος της σεζόν ή αν κάποιοι, κάπου ελπίζουν ακόμα στην ανατροπή των σεναρίων. Είναι πάντως εμφανές πώς η Ελένη Μενεγάκη έχει ήδη ανοίξει την πόρτα της εξόδου και εισπνέει έναν απελευθερωτικό αέρα. Αυτός ο αέρας είναι που ίσως την οδηγεί να κάνει κάποια χαριτωμένα σχόλια στην εκπομπή της που «μυρίζουν» αποχαιρετισμό.

Δύο από αυτά τα περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ελένη» την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Η Ελένη Μενεγάκη πρώτα άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να πει αντίο στους συνεργάτες της με ένα μεγάλο τραπέζι. Έπειτα αποχαιρέτησε δύο από τους αγαπημένους της καλεσμένους τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας με τον μάγειρα Πέτρο Συρίγο, στην κουζίνα του πλατό του Alpha, η παρουσιάστρια είπε: «Πότε θα κανονίσουμε να έρθεις στο σπίτι να μας κάνεις μια παρουσίαση 10 φαγητών από αυτά που αγαπάμε και ξεχωρίσαμε που δεν τα κάνουμε σπίτι μας. Μου έχει κάνει πολύ ωραία πρόταση. Να έρθει μια μέρα σπίτι να μαζευτούμε όλοι, αλλά πρέπει να βρω τη μέρα που θα βολεύει όλους σας, ένα Σάββατο -πραγματικά το θέλω πάρα πολύ- να μαζευτούμε όλοι σπίτι μου, να φάμε, να πιούμε, να γλεντήσουμε, να φιληθούμε και μετά ο καθένας στην ευχή του Θεού. Ο καθένας στον δρόμο του. Αλλά να το γλεντήσουμε ρε παιδί μου. Να γίνει το κάλεσμα, να καλοφάμε, να καλοπιούμε, να καλογελάσουμε, να καλοφιληθούμε και δόξα τω Θεώ».

Η Ελένη Μενεγάκη λέει «αντίο» στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Κλέλια Ρένεση

Και πριν προλάβεις να συνέλθεις από αυτή την «φως φανάρι» εξομολόγηση, ήρθε η ώρα της συνέντευξης. Καθισμένοι απέναντί της ο κυρ Ηλίας και η Καίτη Κίτσο της σειράς «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα». Δηλαδή ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Κλέλια Ρένεση. Ο αποχαιρετισμός στους καλεσμένους της, μετά τη λήξη της κουβέντας τους, κάθε άλλο παρά τυπικός ήταν.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια και για όλες τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε μαζί σε αυτούς τους καναπέδες. Φιλιόμαστε γιατί δεν ξέρω, φτάσαμε Μάρτη, δεν νομίζω να τα ξαναπούμε μέχρι τον Ιούνιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σας αγαπώ πολύ», είπε η Ελένη Μενεγάκη. Σαν καλή οικοδέσποινα, πριν αφήσει τα κλειδιά του διαμερίσματός της προς άλλον ενοικιαστή, θέλει να ευχαριστήσει όσους πέρασαν από εκεί, όσους την έκαναν να γελάσει, να κάνει προσωπικές εξομολογήσεις και να απολαύσει την καθημερινότητά της.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, τα διακριτικά «αντίο» της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, πυκνώνοντας ως τον Ιούνιο, που θα διασχίσει αυτή την πόρτα της εξόδου και θα την κλείσει πίσω της.