CELEBRITIES

Δανάη Μπάρκα: Η συγκινητική εξομολόγηση στη Βίκυ Σταυροπούλου

Instagram.com/danai_barka

Η Κυριακή 6 Νομεβρίου ήταν μία ξεχωριστή μέρα για τη Δανάη Μπάρκα, καθώς τότε ήταν τα γενέθλια της μητέρας της, Βίκυς Σταυροπούλου. Η γνωστή ηθοποιός και κριτής του J2US γιόρταζε και η κόρη της τής έκανε την πιο τρυφερή, γλυκιά εξομολόγηση μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

H Δανάη Μπάρκα μίλησε με τρυφερά λόγια για τη μητέρα της, εξηγώντας στους διαδικτυακούς της φίλους τους λόγους για τους οποίους τη θαυμάζει. Μαζί μοιράστηκε στιγμιότυπα από ταξίδια και καθημερινές στιγμές με τη μητέρα της από τότε που ήταν βρέφος, έπειτα από την παιδική της ηλικία και από το σήμερα όπου οι δύο γυναίκες διαγράφουν η καθεμία τη δική τους ξεχωριστή πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση.

«Χρόνια πολλά μαμά». Με αυτή την ευχή ξεκίνησε την ανάρτησή της η Δανάη Μπάρκα. Κι έπειτα γύρισε τον χρόνο πίσω στην εποχή που η μαμά της ήταν νέα και «έκανε τρέλες», όπως είπε.

«Η μαμά μου όταν ήταν μικρή έκανε τρέλες με τους φίλους της, έκανε φάρσες, έβαζε μαξιλάρια στο κρεβάτι της με περούκες να νομίζει η μαμά της ότι κοιμάται και το έσκαγε για να πάει να συναντήσει αγόρια και είχε πολλές απουσίες από κοπάνες. Μετά, έμεινε έγκυος. Σοκαρίστηκε, όμως λίγο καιρό πριν είχε χάσει τον παππού της όποτε θεώρησε πως “μια ψυχή έφυγε, μια άλλη έρχεται”», περιέγραψε η Δανάη Μπάρκα για την εποχή όπου εκείνη ετοιμαζόταν να έρθει στη ζωή, σηματοδοτώντας μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή της Βίκυς Σταυροπούλου.

«Λίγα χρόνια μετά χώρισε και δεν είχε ούτε δουλειά ούτε σύζυγο αλλά μηδένισε το κοντέρ κι αποφάσισε στα 27 να κυνηγήσει το όνειρό της», εξήγησε έπειτα η Δανάη Μπάρκα. Κι αυτό το όνειρο δεν ήταν άλλο από το όνειρο της τέχνης και της υποκριτικής. Η Βίκυ Σταυροπούλου το έκανε πραγματικότητα. Όμως ο δρόμος για να το καταφέρει δεν ήταν ακριβώς ρόδινος, όπως θυμάται η Δανάη Μπάρκα.

«Πήγε σε σχολή, έκανε άλλες δουλειές συγχρόνως και θυμάμαι πως μέναμε σε ένα σπιτάκι με ένα δωμάτιο που το έκανε παιδικό κι εκείνη δεν είχε δικό της, κοιμόταν στον καναπέ. Την είχα ακουσει κρυφά να κλαίει με λυγμούς, να πονάει, να ζητάει βοηθεια για baby sitting, να αγχώνεται. Φανερά την έβλεπα με χαμογελο και κέφι να μου τα περιγράφει όλα μέλι γάλα», σημείωσε η παρουσιάστρια και ηθοποιός.

Δανάη Μπάρκα: «Μαμά είναι πόνος κρυφός και ποτέ φανερός»

Όπως εξήγησε η Δανάη Μπάρκα, «Αυτό μάλλον σημαίνει “μαμά”. Δηλαδή “μαμά” είναι η “λύση”. Λύση σε κάθε πρόβλημα. Μαμά είναι “φροντίδα”,στα εύκολα και στα δυσκολα. Μαμά είναι “αγκαλιά” και δακρυ, χαράς και λύπης. Μαμά είναι πόνος κρυφός και ποτέ φανερός».

Μετά την κατάκτηση του ονείρου, ξεκίνησε μία άλλη περίοδος στη ζωή μητέρας και κόρης. Μπορεί σε αυτήν να προστέθηκαν οι «τύψεις» για τη Βίκυ Σταυροπούλου που δούλευε συνέχεια, αλλά αυτό που δεν άλλαξε στιγμή ήταν ο θαυμασμός και η αγάπη της Δανάης Μπάρκα για εκείνη.

«Η μαμά μου μετά άρχισε να έχει άπειρες δουλειές με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια. Ένιωθε τύψεις γιατί έλειπε-λέει. Πού να ήξερε η χαζούλα ότι όσο εκείνη έλειπε και στεναχωριόταν εγώ καμάρωνα και φούσκωνα από περηφάνεια που την έβλεπα να καταφέρνει ό,τι ονειρεύεται», σημείωσε η Δανάη Μπάρκα.

«Πού να ήξερε ότι όσο έλειπε εγώ ονειρευόμουν να της μοιάσω. Πού να ήξερε ότι όσο έκλαιγε κρυφά επειδή δεν μπορούσε να μου αγοράσει παιχνίδια εγώ χαιρόμουν γιατί απλά είχα εκείνη και δεν χρειαζόμουν τίποτα άλλο. Πού να ήξερε πως κάθε μέρα ξυπνάω και εύχομαι να την έχω μέχρι να κάνω εγώ παιδιά και να γνωρίσουν την πιο σπουδαία μαμά που υπάρχει, τη δική μου. Όχι σπουδαία για όσα έχει καταφέρει και τα βλέπουν όλοι, σπουδαία για όσα έχει κάνει και δεν τα ξέρει κανείς. Πού να ήξερε πόσα δάκρυα χαράς έχω ρίξει που η τύχη με έστειλε σε αυτή την μαμά», εξομολόγήθηκε.

Η Δανάη Μπάρκα έγραψε τα πιο συγκινητικά λόγια για τη μαμά της και η ίδια δεν έκρυψε τη δική της συγκίνηση ούτε στο κείμενό της. «Μαμά, κλαίω και μόνο που γραφω αυτή την λέξη επειδή την γράφω για σένα. Είσαι η μαμά μου και είσαι η ωραιότερη λέξη που μπορώ να ξεστομίσω. Μαμά,αν ήξερες πόσο σε αγαπώ δε θα είχες κλάψει ποτέ για καμία δυσκολία. Μαμά, εύχομαι να σου μοιάσω. Μαμά,σε ευχαριστώ. Είσαι το σπιτι μου», κατέληξε στην ανάρτησή της η Δανάη Μπάρκα.

Το σχόλιο της Βίκυς Σταυροπούλου

Οι διάσημοι φίλοι μητέρας και κόρης έσπευσαν να σχολιάσουν την ανάρτηση με λόγια συγκίνησης, ευχές για την μητέρα που είχε γενέθλια αλλά και στην κόρη που έγραψε τόσο όμορφα λόγια για εκείνη. Φυσικά το δικό της σχόλιο έκανε και η Βίκυ Σταυροπούλου.

«Αγάπη μου… Παυσολύπη μου, ζεστασιά μου, με ρήμαξες», έγραψε αρχικά και όχι, δεν κλαίω εγώ, εσύ κλαις. Εσύ και η Βίκυ Σταυροπούλου. «Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Η ψυχή σου και η αγάπη σου με αποζημιώνουν για όλα τα δύσκολα που περάσαμε», έγραψε η Βίκυ Σταυροπούλου στη Δανάη Μπάρκα.