CELEBRITIES

Δανάη Μπάρκα: «Βγάζουμε στο φως μαυρίλα, ξεκατίνιασμα, επίκριση και δηθενιά»

24MEDIA

Η εικόνα του ομόφυλου ζευγαριού από την Αρμενία που λίγα λεπτά αφού δημοσιοποίησε τη σχέση του στα social media, αυτοκτόνησε, κάνει από το μεσημέρι της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου τον γύρο του διαδικτύου. Ο Tigran κι ο Arsen αποχαιρέτησαν τον κόσμο μαζί κι όλοι μείναμε πίσω γεμάτη ντροπή που δεν καταφέραμε να τους χαρίσουμε έναν κόσμο που τους χωράει, ισότιμους κι ελεύθερους. Η Δανάη Μπάρκα έβαλε μέσα σε μία μακροσκελή ανάρτηση τις σκέψεις της στο άκουσμα αυτής της τραγωδίας.

«Ευτυχισμένο τέλος. Αποφασίσαμε όλες τις ενέργειές μας μαζί», έγραψε το ζευγάρι στα social media αναρτώντας μία φωτογραφία που τους δείχνει να φιλιούνται, δύο από καθημερινές τους στιγμές και μία με τα δαχτυλίδια με τα οποία δεσμεύτηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο. Κι ύστερα άφησαν τον κόσμο αυτό πηδώντας από την γέφυρα Davtashen. Η Δανάη Μπάρκα διάλεξε μία από τις φωτογραφίες τους για να συνοδεύσει το post με το οποίο μίλησε με αφορμή το ζευγάρι για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας όπου ζούμε.

«Ένα ζευγάρι αυτοκτόνησε, αφού πρώτα ανέβασε φωτογραφίες που αποκάλυψε την αγάπη του. Άρα: Ζούμε σε έναν κόσμο που φαινομενικά όλοι παλεύουμε για την ισότητα, την ειρήνη και την αγάπη αλλά ουσιαστικά τα έχουμε κάνει χάλια», σημείωσε αρχικά η παρουσιάστρια του Mega και ηθοποιός.

Αυτό το «χάλια» που ανέφερε, φορτισμένη, η Δανάη Μπάρκα πηγάζει από την τάση μας «αντί να μας νοιάζει η ζωή μας και το πώς θα εξελιχθούμε μας νοιάζει πώς θα πούμε την κακία μας, πώς θα τονίσουμε το δράμα του άλλου για να αισθανθούμε καλύτερα, πώς θα υποβαθμίσουμε κάποιον μήπως καταφέρουμε να ανέβουμε εμείς και πώς θα σπείρουμε διχόνοια», σημείωσε.

Ναι δεν ζούμε στην Αρμενία, αλλά όπως είπε και η Δανάη Μπάρκα στη συνέχεια «αυτό μας αφορά όλους». Σε αυτούς τους όλους η Δανάη Μπάρκα συμπεριλαμβάνει τον εαυτό της και όσους έχουν θέση και δημόσιο βήμα στην τηλεόραση, αλλά και τους χρήστες των social media που πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρουν αυτά μπορούν να γράψουν οτιδήποτε χωρίς μία δεύτερη σκέψη για τα συναισθήματα που οι λέξεις του προκαλούν στους άλλους.

«Εμάς που βγαίνουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση κι αντί να αναπαράγουμε κάτι ευχάριστο ή να ψάξουμε τρόπους ψυχαγωγίας βγάζουμε στο φως μαυρίλα, ξεκατίνιασμα, επίκριση και δηθενιά», σημείωσε η Δανάη Μπάρκα.

«Εκείνους που κάθονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και γραφουν τίτλους φέρνοντας ανθρώπους σε δύσκολη θέση, εκείνους που κρυμμένοι σε ψευτικα προφίλ επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε οι ίδιοι την αλήθεια τους κάθονται και λένε τον καθένα “γκέι, αδερφή, κοντό, χοντρό, ανορεξικό,άχρηστο”», πρόσθεσε για να εξηγήσει γιατι αυτό που συνέβη στην Αρμενία μας αφορά όλους.

«Εκείνους που ενδιαφέρονται μόνο για την παρτη τους χωρίς να συνειδητοποιούν ότι σ’ αυτό τον κόσμο που δημιουργούμε, θα αναγκαστούμε να ζήσουμε άρα όλο θα γυρίσει μπούμερανγκ, σε εκείνους που νοιαζονται μόνο για τον εαυτούλη τους και ξεχνάνε ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν και θα το βιώσουν όλο αυτό και σε εκείνους που δεν βάζουν ποτέ την θέση τους, στα παπούτσια του άλλου», πρόσθεσε η Δανάη Μπάρκα.

Η Δανάη Μπάρκα βλέπει ότι στην αυτοκτονία του γκέι ζευγαριού στην Αρμενία, «ηθικός αυτουργός» είναι όλοι όσοι μείναμε πίσω να ζούμε στον κόσμο που εκείνοι άφησαν.

«Μαζευτήκαμε όλοι σε μια κοινωνία και σκοτώνουμε νέα παιδιά επειδή ερωτεύτηκαν. Διότι ναι, αν ένας ανθρωπος αυτοκτονεί επειδή τον έκαναν να αισθανθεί υποδεέστερος, οι δολοφόνοι είμαστε όσοι μένουμε πίσω. Δεν ξέρω εσείς πως αισθάνεστε, εγώ ντρέπομαι που ακόμα και τώρα πληγώνουμε τους γύρω μας», σημείωσε. Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να ντροπιάσει τους πάντες για τους λάθους λόγους, η ντροπή της Δανάης Μπάρκα για τον ίδιο κόσμο μοιάζει το πιο λογικό συναίσθημα.

«Αν δώσεις μίσος, αυτό θα πάρεις. Αν δώσεις σεξισμό, φασισμό, υποβιβασμό, αυτό θα πάρεις. Αν δώσεις αγάπη, αγάπη θα πάρεις. Για διαλέξτε τι θα προτιμούσατε για εσάς, για την μαμά σας, για το παιδί σας, για την γιαγιά σας, για τους φίλους σας… Όλα αυτά μας αφορούν άμεσα όλους. Μέχρι να πεθανω θα λέω αγάπη, αγάπη, αγάπη και σεβασμός», εξήγησε στη συνέχεια η παρουσιάστρια και ηθοποιός και κατέληξε: «Ας μην αυτοκτονήσουν αλλά παιδιά στον πλανήτη επειδή εμείς τα πληγώνουμε. Ας μην γυρνάνε παιδιά στο σπιτι κλαίγοντας επειδή κάποιο άλλο έμαθε απ’ το σπίτι του να κοροϊδευει. Ας μην κλαίει κανένα άλλο παιδί στον πλανήτη αυτό».