CELEBRITIES

Bella Hadid – Cate Blanchett: Τα μηνύματα υποστήριξής τους για τις φωτιές στην Ελλάδα

@2021 Brynn Anderson/AP Images

Η χώρα μας φλέγεται εδώ και 7 ημέρες και οι σπαρακτικές εικόνες από τις φωτιές που έκαψαν την Αττική, την Ηλεία, τη Μάνη και την Εύβοια όπου η άνιση μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Η βοήθεια είναι μία λέξη που σε κάθε περίπτωση έχει γίνει συχνότατη στο λεξιλόγιό μας και ο καθένας τη χρησιμοποιεί (και την πράττει) με όποιον τρόπο μπορεί, είτε βρίσκεται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Διεθνείς προσωπικότητες προσπαθούν να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ενημέρωση του κοινού για τις φωτιές, αλλά και αυτή τη μεγάλη βοήθεια που χρειαζόμαστε. Μεταξύ αυτών των προσωπικοτήτων είναι η Bella Hadid αλλά και η Cate Blanchett.

Η Bella Hadid και η Cate Blanchett έστειλαν τα δικά τους μηνύματα υποστήριξης στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, χρησιμοποιώντας το πιο δυνατό τους όπλο. Τις πλατφόρμες των social media όπου και οι δύο διατηρούν εκατομμύρια followers (η Bella Hadid έχει 44,7 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και η Cate Blanchett 385 χιλιάδες). Το μοντέλο και η ηθοποιός πραγματοποίησαν αναρτήσεις στις οποίες μίλησαν για την τραγωδία που ζούμε στην Ελλάδα με τις φωτιές και παρότρυναν τους διαδικτυακούς τους φίλους να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Η Bella Hadid συγκεκριμένα μοιράστηκε δύο Instagram Stories στα οποία ενημέρωνε τους διαδικτυακούς της φίλους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Το πρώτο ήταν μία αναδημοσίευση από τον λογαριασμό του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδας, ο οποίος δέχεται δωρεές για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και δρα ενεργά στην παροχή βοήθειας στα πύρινα μέτωπα. Το δεύτερο Instagram Story της ήταν η αναδημοσίευση της σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου για να μιλήσει για τις φωτιές στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα καίγεται. Μόλις εχθές υπήρχαν 145 φωτιές και πάνω από 150 σπίτι καταστράφηκαν. Είναι καταθλιπτικό να βλέπεις ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους, οικογένειες και ζώα να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να επιβιώσουν και να νιώθουν αβοήθητοι. Σεβασμός στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που ρισκάρουν τις ζωές τους για να περιορίσουν τις φωτιές. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου σε όλες τις οικογένειες που επηρεάζονται και στους πυροσβέστες που δίνουν όλα όσα έχουν. Παρακαλώ προσευχηθείτε για την Ελλάδα αυτή τη δύσκολη ώρα», ανέφερε η σχεδιάστρια παραπέμποντας και πάλι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για δωρεές για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Bella Hadid Cate Blanchett φωτιές Instagram.com/bellahadid

Bella Hadid Cate Blanchett φωτιές Instagram.com/bellahadid

«Ελλάδα. Σπαρακτικό», σχολίασε η Bella Hadid στις αναρτήσεις της για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Η Cate Blanchett με τη σειρά της μοιράστηκε δύο video από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. «Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό», ανέφερε μεταξύ άλλων σε μία από τις αναρτήσεις της.

«Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι αργά», πρόσθεσε η Cate Blanchett αναδημοσιεύοντας τα λόγια και το video του Γάλλου δημοσιογράφου Hugo Clement.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μοιράστηκε επίσης ένα video του CGTN Europe από τις πυρκαγιές στην Αρχαία Ολυμπία. «Να φύγουμε; Να πάμε πού; Και να αφήσω το σπίτι μου να καεί; Αν είχαμε φύγει αυτό το μέρος θα είχε καεί», ακούγεται να λέει ένας κάτοικος της Ηλείας στο video. Όπως αναφέρει το κείμενο της ανάρτησης της Cate Blanchett, «Έλληνες χωρικοί, μερικοί ηλικιωμένοι, κάποιοι μεγαλύτεροι από 70 ετών αρνούνται να συμμορφωθούν με τις εντολές για εκκένωση και μένουν να δώσουν τη μάχη με τις φωτιές που απειλούν την Αρχαία Ολυμπία».

Η Bella Hadid και η Cate Blanchett με τον δικό τους τρόπο καλούν διεθνώς «βοήθεια» για χάρη της Ελλάδας. Η αλληλεγγύη είναι αυτό που αναδεικνύεται πιο πολύ από ποτέ σε τέτοιες στιγμές. Και τέτοια χέρια, όπως αυτά των Bella Hadid και Cate Blanchett και των εκατομμυρίων followers τους, είναι τόσο ωραίο να εκτείνονται προς το μέρος μας. Έχουμε ο ένας τον άλλο. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.