CELEBRITIES

Αθηνά Ωνάση: Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από χρόνια

©2023 Silvia Izquierdo/AP Images

Οι περισσότερες από τις ειδήσεις που φτάνουν στην Ελλάδα για την Αθηνά Ωνάση είναι συνήθως προϊόντα του σκανδαλοθηρικού Τύπου και σπανίως αποδεικνύονται αληθείς. Πριν από λίγους μήνες, φερ’ ειπείν, είχε κυκλοφορήσει μία είδηση που την ήθελε έγγυο και τον Ιταλό αθλητή της ιππασίας Alberto Zorzi να είναι ο πατέρας. Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε. Αντίθετα, ως σίγουρα αληθής παρουσιάστηκε μία είδηση που μετέδωσε αποκλειστικά Το Πρωινό του ΑΝΤ1, που αφορά την επιστροφή της Αθηνάς Ωνάση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο Πρωινό, η Αθηνά Ωνάση βρίσκεται από τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, στη Μύκονο μαζί με φίλες της. «Από χθες το πρωί η Αθηνά Ωνάση έφτασε στη Μύκονο. Περίπου στις 11 το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου μαζί με φίλες της. Αυτό που μου μετέφεραν είναι ότι η χρυσή κληρονόμος προσπάθησε να μην γίνει αντιληπτή από κανέναν. Με μαντίλι είχε καλύψει το πρόσωπό της, τα χαρακτηριστικά της, βγαίνοντας από το αεροπλάνο και μπήκε σε ένα όχημα. Δεν ξέρουμε αν έκανε κάποια έξοδο, ούτε πόσο θα μείνει στη Μύκονο, αλλά μετά από χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο ρεπόρτερ της εκπομπής, Γιάννης Μαλλιαρός.

Η Αθηνά Ωνάση γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1985 κι είναι το μόνο παιδί της Χριστίνας Ωνάση, κόρης του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Είναι η μόνη απόγονός του, εξού και η ιδιότητα της «χρυσής κληρονόμου» που την ακολουθεί σε όποια αναφορά στο όνομά της τουλάχιστον από τα ελληνικά media. Πατέρας της είναι ο Thierry Roussel, Γάλλος κληρονόμος φαρμακευτικής εταιρείας. Ο γάμος των γονιών της είχε διάρκεια από το 1984 μέχρι το 1987, ενώ σε όλη τη διάρκειά του, εκείνος διατηρούσε σχέση με τη Marianne Landhage την οποία παντρεύτηκε μετά το διαζύγιό του και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά.

Η Αθηνά Ωνάση έχασε τη μητέρα της όταν ήταν 3 ετών. Μετά τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, η μικρή Αθηνά μεγάλωσε κοντά στον Thierry Roussel. Πήγε σχολείο στην Ελβετία, ενώ από πολύ μικρή έδειξε την αγάπη της στα άλογα. Το 2019 είχε μάλιστα αγωνιστεί και ως Ελληνίδα πολίτης στην ιππασία. Ωστόσο, η σχέση της με την Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ειδυλλιακή.

Στα 13 της χρόνια η Αθηνά Ωνάση είχε δηλώσει ότι «απεχθανόταν κάθε τι ελληνικό», μία δήλωση που είχε σοκάρει τους Έλληνες που την αντιμετώπιζαν με το ίδιο ενδιαφέρον με το οποίο οι Άγγλοι έβλεπαν την πριγκίπισσα Diana. «Θέλω να ξεχάσω το επώνυμο Ωνάση. Είναι η αιτία για όλα τα προβλήματα», έλεγε στο ιταλικό περιοδικό Oggi.

Μετά από χρόνια πήρε την απόφαση να πουλήσει τον Σκορπιό, το ιδιωτικό νησί που συνδέθηκε όσο κανένα με την οικογένειά της. Σύμφωνα με τη Daily Mail είχε πουλήσει το νησί έναντι 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα εκείνα λέγεται ότι τα επένδυσε στη μεγάλη της αγάπη, την εκτροφή αλόγων, αποκτώντας σταύλους στο Wellington των ΗΠΑ στο Grand Prix Village.

Μέσα από την ιππασία η Αθηνά Ωνάση είχε γνωρίσει και τον σύζυγό της, Alvaro de Miranda Neto. Υπήρξε παντρεμένη με τον Alvaro de Miranda Neto από το 2005 μέχρι και το 2016. Το διαζύγιο ήταν πολύκροτο και κατέληξε με την Αθηνά Ωνάση να αποσύρεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη δημόσια σφαίρα.

Σύμφωνα με τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για την προσωπική της ζωή, η Αθηνά Ωνάση φέρεται να ήρθε κοντά με τον Alberto Zorzi όταν του πούλησε το άλογό της, Cornetto K, το αγαπημένο του πρώην συζύγου της, μετά το επώδυνο διαζύγιό τους. Ο Alberto Zorzi σύντομα πήρε διαζύγιο από την Analisa Giudini και οι φήμες για ένα ειδύλλιο με την Αθηνά Ωνάση ενισχύθηκαν.