CELEBRITIES

Ariana Grande, Taylor Swift και Hillary Duff τα βάζουν με τους νέους που δεν παίρνουν στα σοβαρά τον κορονοϊό

Invision for Billboard Magazine/AP Images Diane Bondareff

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξελίσσεται από άκρη σε άκρη της γης. Μέχρι στιγμής το πέρασμά της από τον πλανήτη έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 6.000 νεκρούς, ενώ 169.387 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως. Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι παράξενο που ο κόσμος στρέφεται στην κοινωνική αποστασιοποίηση ψάχνοντας έναν τρόπο να μειώσει το ρυθμό μετάδοσης του ιού.

Με τα ίδια δεδομένα δεν είναι περίεργο που όποιος συνεχίζει να κινείται κανονικά, σαν να μην άλλαξε τίποτα στην καθημερινότητά του, ξενίζει και φοβίζει τους υπολοίπους. Ανάμεσα σε αυτούς τους υπόλοιπους είναι και μερικοί αστέρες. Ariana Grande, Taylor Swift και Hillary Duff ξέσπασαν με μηνύματά τους στα social media ενάντια των νέων που δεν παίρνουν την πανδημία του κορονοϊού στα σοβαρά.

Άλλες με πιο ήπιο τρόπο, άλλες πιο δυναμικά, οι Ariana Grande, Taylor Swift και Hillary Duff απηύθυναν έκκληση στους θαυμαστές τους να παραμείνουν μέσα στο σπίτι τους και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές.

Το μήνυμα της Ariana Grande

Με ένα μακροσκελές post της στο Twitter, η Ariana Grande ικέτεψε τους νεαρούς θαυμαστές της να «διαβάσουν για το τι γίνεται» και να μην «εθελοτυφλούν» απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

«Ακούω συνέχεια από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δηλώσεις όπως “Δεν είναι και κάτι τόσο σοβαρό, θα είμαστε καλά” και “πρέπει να συνεχίσουμε τις ζωές μας όπως και να έχει” και πραγματικά δεν το χωρά το μυαλό μου», ανέφερε η Ariana Grande.

«Το καταλαβαίνω αν έτσι νιώθατε πριν από εβδομάδες, αλλά σας παρακαλώ διαβάστε το τι γίνεται και μην εθελοτυφλείτε. Είναι φοβερά επικίνδυνο και εγωιστικό να παίρνουμε αυτή την κατάσταση τόσο ελαφρά», συνέχισε η τραγουδίστρια. «Ο τρόπος σκέψης “Θα είμαστε καλά επειδή είμαστε νέοι” βάζει ανθρώπους που δεν είναι νέοι ή υγιείς σε μεγάλο κίνδυνο. Ακούγεστε ηλίθιοι και προνομιούχοι και πρέπει να νοιάζεστε περισσότερο για τους άλλους, τώρα», πρόσθεσε η Ariana Grande. Σε ένα ακόμα tweet της η 26χρονη ποπ σταρ σημείωσε: «Τα μαθήματα hip hop και yoga μπορούν να περιμένουν σας το υπόσχομαι».

Η ίδια επανήλθε αργότερα για να διευκρινίσει ότι καταλαβαίνει την αναστάτωση των ανθρώπων που δεν μπορούν να απέχουν από τη δουλειά τους ακόμα και τώρα, πώς τους σέβεται και τους υποστηρίζει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η περίοδος είναι εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα της και τον κόσμο.

Το μήνυμα της Taylor Swift για την πανδημία

Με αγάπη και ανησυχία απευθύνθηκε στους fan της η Taylor Swift. Όπως και στην περίπτωση της Ariana Grande έτσι και για εκείνη οι νέοι αποτελούν την μεγάλη βάση των θαυμαστών της.

Ariana Grande Taylor Swift Hillary Duff νέοι πανδημία Instagram.com/taylorswift

«Παιδιά, σας ακολουθώ online και σας αγαπώ πολύ και έχω ανάγκη να εκφράσω την ανησυχία μου ότι τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονται αρκετά σοβαρά τώρα. Βλέπω πολλούς να συγκεντρώνεστε και να συναντιέστε και να κάνετε ακόμα parties. Αυτή είναι η στιγμή να ακυρώσετε τα σχέδιά σας και πραγματικά, αληθινά να απομονωθείτε όσο μπορείτε. Και μην υποθέτετε ότι επειδή δεν αισθάνεστε άρρωστοι ότι δεν μεταδίδεται κάτι στους ηλικιωμένους ή στους πιο ευπαθείς οργανισμούς. Είναι μία πραγματικά τρομακτική περίοδος αλλά πρέπει να κάνουμε κοινωνικές θυσίες τώρα», είπε η Taylor Swift σε Insta Story της.

Tα σκληρά λόγια της Hillary Duff

Την Κυριακή 15 Μαρτίου, ήταν σειρά της Hillary Duff να εκφραστεί εναντίον όσων συνεχίζουν να μην απομονώνονται κοινωνικά προκειμένου να βάλουν το δικό τους «λιθαράκι» στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα δικά της λόγια δεν περιορίστηκαν στις εκκλήσεις όμως.

«Σε όλους εσάς τους millenial μ@@@@@ς που συνεχίζεται να διασκεδάζετε σε πάρτι: Πηγαίνετε σπίτι», είπε αυστηρά η Hillary Duff σε δικό της Insta Story. «Σταματήστε να σκοτώνετε τους ηλικιωμένους, σας παρακαλώ», πρόσθεσε η ηθοποιός. Στην αρχή του video η 32χρονη είχε ζητήσει από τους 14,7 εκατομμύρια follower της να της προτείνουν σειρές να δει με τον σύζυγό της Matthew Koma κατά τη διάρκεια του αυτοπεριορισμού τους στο σπίτι. Το ξέσπασμά της ήρθε καθώς απαντούσε για το αν θα έβλεπε ξανά σε μαραθώνιο το Game of Thrones. Η σειρά του HBO είναι γνωστό ότι προκαλεί έντονα συναισθήματα άλλωστε.