CELEBRITIES

Απόστολος Γκλέτσος: Η εξήγηση για την περίφημη δήλωση με το ψάρι και ο μισθός του στο “Τατουάζ”

NDP Photo Agency

Πριν από κάποια χρόνια ο Απόστολος Γκλέτσος, το πρόσωπο που το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό θεωρούσε το απόλυτο macho αρσενικό ταυτίζοντάς τον με τους ρόλους του μοιραίου άνδρα που υποδυόταν, αλλά και λόγω της πολυτάραχης προσωπικής ζωής του, παραδέχτηκε στο «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλο ότι είχε ομοφυλοφιλική σεξουαλική εμπειρία. Δεν ξέρω αν θυμάσαι τίποτα, αλλά τότε είχε βουήξει το σύμπαν και η φράση του «Το ψάρι αγόρι μου ψήνεται και από τις δύο πλευρές, πάντα» έμεινε παροιμιώδης. Έκτοτε την επανέλαβε, αλλά τώρα εξήγησε και γιατί την είπε εξαρχής.

Ο Απόστολος Γκλέτσος που πρόσφατα παραιτήθηκε από την θέση του Δημάρχου Στυλίδας, βρέθηκε καλεσμένος στην «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ, ο οποίος τον ρώτησε για τους λόγους που τον οδήγησαν τότε στην αποκάλυψη. «Ήταν μια ιερή πατρική δήλωση. Ήταν και πολιτική, με την έννοια πώς κάθετι που κάνουμε είναι πολιτικό. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι αλλά πριν από τρεις μήνες κρεμάστηκε ένα παιδί από bullying. Λόγω της θέσεως μου κι επειδή είμαι πολύ κοντά στα παιδιά, έρχονται και μου εκμυστηρεύονται πράγματα. Και πολλοί γονείς, κυρίως μανάδες. Και το θεώρησα καθήκον μου να βγω και να πω κάποια πράγματα. Γιατί τότε ήταν και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τη συμβίωση και διάφοροι “επαγγελματίες” και από τη μία και από την άλλη πλευρά έβγαιναν και φούντωναν τα πράγματα και μέσα στις οικογένειες που υπήρχε το “στίγμα” αυτό ήταν  πολύ άσχημα. Θεώρησα ότι πρέπει να το κάνω και το έκανα» είπε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Και στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ αν αυτή «Ήταν μια προσπάθεια απενοχοποίησης για όποιον το έχει βιώσει στο παρελθόν και φοβάται τις συνέπειες της κοινωνίας να το πει» ο Απόστολος ήταν κάθετος. «Απόλυτα αυτός ήταν ο λόγος. Δεν είχα κανέναν άλλο λόγο να το πω, ούτε για τη δημοσιότητα, δόξα το θεό λέμε να φύγει λίγο η δημοσιότητα από πάνω μας όχι να έρθει και άλλη. Ήταν ακριβώς γι’ αυτό το λόγο»

Όσο για το πιθανό πολιτικό κόστος μιας τέτοιας δήλωσης στην επικείμενη προσπάθειά του να κερδίσει το αξίωμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ο Απόστολος Γκλέτσος είπε: «Ο πραγματικός leader, ο πραγματικός ηγέτης δεν το μετράει έτσι, κάνει το καθήκον του ακόμα και αν χάσει πολιτικά, ακόμα και αν έχει πολιτικό κόστος. Σεμνύνομαι να πιστεύω ότι είμαι leader. Θα το βρω μπροστά μου θετικά, ήδη το βλέπω μπροστά μου θετικά. Αν τολμήσει κάποιος πολιτικός μου αντίπαλος το χρησιμοποιήσει εναντίον μου, έκανε το μεγαλύτερο του λάθος. Όποιος το κάνει έχασε, όχι από μένα, από τον κόσμο», είπε ο Απόστολος, με το γνωστό του αποφασιστικό στυλ.

 

Ο ίδιος στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν η κοινωνία μας έχει αρχίσει να ξεπερνά τα ταμπού της, διηγήθηκε μια μικρή ιστορία από τότε που μίλησε για «ψάρι» και το «ψήσιμο». «Ζούσε ακόμη ο πατέρας μου όταν το είπα αυτό, γιατί πέθανε πέρσι. Βγήκε μετά από τρεις μέρες στο καφενείο κουμπωμένος και άκουσε τα γερόντια, 80άρηδες τώρα, να λένε “γιατί στο στρατό δεν το έκανες; Είχες λεφτά να τη βγάλεις;”. Μου είπε δάκρυσε έτσι όπως το δικαιολόγησε το καφενείο, και ήρθε και μου το είπε», είπε ο Απόστολος Γκλέτσος ενώ μίλησε και για τον τρόπο που έχει μιλήσει στην κόρη του για όλα αυτά.

«Το περνάμε με πολύ ωραίο τρόπο από όταν είναι πολύ μικρό το παιδί, γιατί πρέπει να φέρεται σωστά τους ανθρώπους και να μην κάνει διακρίσεις. Επίσης αυτό που λένε ότι αν ακούσει κάποιος για την ομοφυλοφιλία τον παρακινείς προς τα εκεί, αυτό είναι ένας πολύ μεγάλος μύθος. Κλινικά έχει αποδειχτεί, επειδή έχω σπουδάσει και ψυχολογία, ότι γεννιέσαι ομοφυλόφιλος δεν γίνεσαι. Ενδεχομένως κάποια στιγμή να αναρωτηθείς και να το δοκιμάσεις, αλλά μέχρι εκεί. Αυτός που γεννήθηκε για να πηγαίνει με γυναίκες, ακόμα και αν στα 15 του τον βιάσουν ξέρω εγώ ή οτιδήποτε και να γίνει, θα πηγαίνει με γυναίκες. Είναι καθαρά στο DNA. Αν κάποιος με πει ομοφυλόφιλο δεν με ενοχλεί καθόλου, καθόλου», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Απόστολος Γκλέτσος έκανε μία νέα αποκάλυψη έκπληξη εντελώς διαφορετικού περιεχομένου. Αν περίμενες ότι ακόμα και σήμερα ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο «Τατουάζ» παίρνει μισθό – μαμούθ, όπως την εποχή των «Ψιθύρων Καρδιάς» είσαι γελασμένη. Ο Απόστολος Γκλέτσος ακόμα ντρέπεται να αποκαλύψει πόσα χρήματα έπαιρνε την χρυσή εποχή της τηλεόρασης, και είπε πώς ο πατέρας του ποτέ δεν μπόρεσε να χωνέψει το γεγονός ότι ο γιος του έπαιρνε τόσα χρήματα για να είναι στην τηλεόραση ενώ εκείνος ως αξιωματικός της αεροπορίας δεν έπαιρνε τόσα. Στο σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. «Τώρα τα λεφτά, μπορεί να μην τα παίρνω, αλλά ξέρω πόσα είναι. Είναι για γέλια. Να δουλεύεις σε καθημερινό και να παίρνεις 1000 ευρώ το μήνα. Όταν λέμε να δουλεύεις, να κάνεις κουπί γιατί το καθημερινό δεν βγαίνει έτσι, είναι κουπί. Και να παίρνεις 1000 ευρώ το μήνα. Κάποτε αυτά ήταν για να πάω να πω μια ατάκα», είπε  ο Απόστολος Γκλέτσος.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency