CELEBRITIES

Αντώνης Καφετζόπουλος: Η νέα ανάρτηση με την οποία απαντά στη Νατάσσα Μποφίλιου

24Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Σε σίριαλ χωρίς τέλος δείχνει να εξελίσσεται το- μέσα σε εισαγωγικά debate- Αντώνης ΚαφετζόπουλοςΝατάσσα Μποφίλιου με αφορμή τη συμμετοχή της τελευταίας στην πρόσφατη, αντιπολεμική συναυλία φοιτητικών παρατάξεων στο Σύνταγμα. Κι εκεί που λες πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος, αλλά ούτε και διάθεση για περαιτέρω δημόσια «φαγώματα» γιατί οι κόντρες πρέπει να κλείνουν πριν καν ανοίξουν μια ώρα όπως αυτή, που ο πόλεμος συνεχίζει να καταστρέφει τα πάντα, έρχεται η πραγματικότητα να δώσει τη (λάθος) απάντησή της.

Για την ακρίβεια, έρχεται ο Αντώνης Καφετζόπουλος με μία νέα ανάρτηση να συνεχίσει ό,τι ξεκίνησε. Ο ηθοποιός δεν δείχνει να θέλει να κλείσει αυτή η αντιπαράθεση. Η Νατάσσα Μποφίλιου, από την πλευρά της έχει τοποθετηθεί, αποφεύγοντας να απευθυνθεί προσωπικά προς τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Εκείνος, όμως, ρίχνει τα βέλη του για άλλη μια φορά προς το τραγούδι της «Η αγάπη πονάει πάντα όταν ψηλώνει», το οποίο, όπως έχει ήδη ενημερώσει, τον νευριάζει.

Αυτή τη φορά, ο Καφετζόπουλος επέλεξε να διακωμωδήσει την κατάσταση, δημοσιεύοντας ένα σκίτσο που δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να παίζει στο πιάνο το τραγούδι της Νατάσσας Μποφίλιου, με ρωσική- υποτίθεται- προφορά. Η κίνησή του σχολιάστηκε στο Πρωινό της Τετάρτης.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έχει κατηγορήσει τη Νατάσσα Μποφίλιου για «ίσες αποστάσεις»

Ο ηθοποιός ήταν από τους πρωτοστάτες που τάχθηκαν κατά της συμμετοχής της Μποφίλιου στη συναυλία: ««Άκουγα “η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει” με νεύρα ομολογώ, τόσο από την σχεδόν απάνθρωπη επανάληψη όσο και γιατί δεν είμαι φίλος του ακατάσχετου vibrato στην τέχνη. Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το τραγουδούσε με τέτοιο επίμονο πάθος η Νατάσσα: ήταν προφητικό. Αναφερόταν στην καρδιά του #ουκρανου_ηρωα που αντιστέκεται στον νεοναζί του Κρεμλίνου. Τι; Όχι; Η Μποφίλιου τελικά θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτή την αχταρμά σειρά; Έλα ρε κοπελιά» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, η Νατάσσα Μποφίλιου είχε γράψει στα social media: 

«Καλέστηκα σε μία αντιπολεμική συναυλία από φοιτητικούς συλλόγους. Να πω 2 αντιπολεμικά τραγούδια. Είπα ναι. Όπως λέω τόσα χρόνια σε δράσεις σαν αυτή. Η θέση μου είναι ολιστική ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Για μένα αυτό είναι το αίτημα. Καταδικάζω την άθλια εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Είμαι με τους Λαούς και τους πρόσφυγες που άλλη μια φορά στην ιστορία πληρώνουν το τίμημα για τα συμφέροντα των ισχυρών. Είμαι με την αλληλεγγύη. Δεν επιθυμώ καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας.

Μου είναι αδύνατο να στρέψω το βλέμμα από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση και θα είμαι στη θέση που πρέπει με όποιο τρόπο μπορώ. Στην επίσημη γραμμή που στοιχειοθετείται και θα με κάνει άλλη μια φορά βορά στην διαστρέβλωση των θέσεων, της αλήθειας μου και στη δημιουργία μιας προπαγάνδας που εξυπηρετεί τον μακαρθισμό φυλλάδων και προσώπων, γυρνώ την πλάτη. Πορεύομαι με τα ιδανικά μου. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Νατάσσα».

‘Ελενα Ακρίτα: «Τι σημαίνει το “έλα ρε κοπελιά”»;

Ανάμεσα σε εκείνους που σχολίασαν τον τρόπο που επέλεξε να τοποθετηθεί ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι η Έλενα Ακρίτα. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας στο podcast της στο News247 αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να πάρει θέση απέναντι στα πράγματα ακόμα κι όταν αυτά που λέει δεν εξυπηρετούν ίσως το καλλιτεχνικό του συμφέρον. Είναι οι απόψεις του και τις μοιράζεται πάντα με ευθύτητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο λόγος του σε σχέση με τη Νατάσσα Μποφίλιου δεν ήταν απαξιωτικός.

«Τι σημαίνει το “έλα ρε κοπελιά”; “Έλα ρε κοπελιά” σημαίνει που δεν είσαι και κάτι σπουδαίο για να έχεις κι άποψη. Σημαίνει δεν θα μας πεις κι εσύ τι θα κάνουμε. Το λέω όπως ακούγεται κι όχι πώς το έγραψε ο ίδιος. Το “Έλα ρε κοπελιά” είναι διάφορα πράγματα που υποδηλώνουν μία περιφρόνηση που πιστεύω ότι δεν αρμόζει καθόλου στο προφίλ το καλλιτεχνικό, το κοινωνικό και το πολιτικό της Νατάσσας Μποφίλιου», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια απευθυνόμενη στον Αντώνη Καφετζόπουλο είπε: «Αντώνη ξέφυγες και βιάστηκες. Και δεν καταλαβαίνω γιατί».