CELEBRITIES

Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι γνωστό στον κόσμο ότι είχα στενή σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Papadakis Press/Μιχάλης Αρχοντίδης

Παρά την άρνηση των αδικημάτων που του αποδίδονται, ήδη από τις 27 Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης. Ο πρώην ηθοποιός και σκηνοθέτης, κλήθηκε και απολογήθηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, για τις τρεις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί σε βάρος του, που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για τρεις κακουργηματικές πράξεις. Αυτή του βιασμού (το 2008) και δύο απόπειρες βιασμού (το 2010 και το 2014). Στις τελευταίες εξελίξεις, προστίθεται η απολογία του, στην οποία ρίχνει την ευθύνη στα θύματα και η αλλαγή δικηγόρου, αλλά και υπερασπιστικής γραμμής.

Οι εξελίξεις αυτές συνεχίζουν να απασχολούν και θα απασχολούν όχι μόνο εμάς, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο. Πρώην συνεργάτες και άνθρωποι που είχαν στενή επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τοποθετούνται επί του θέματος. Ανάμεσά τους, και ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος δεν έκρυψε πως είχε στενή σχέση με τον κατηγορούμενο.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης δεν πρόκειται να πλέξει το εγκώμιο του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο ηθοποιός κάθισε στον καναπέ του «Dot», την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου όπου συνάντησε τη Νάντια Μπουλέ και τον Μίνω Θεοχάρη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ μάλιστα αποκάλυψε λεπτομέρειες της σχέσης και της συνεργασίας τους.

«Είναι μία πολύ δύσκολη συνθήκη για όλους μας και ξέρετε καλά ότι αυτή τη στιγμή μιλάμε για ανθρώπους με τους οποίους γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Το λέω αυτό γιατί είναι γνωστό στον κόσμο ότι εγώ είχα μια στενή σχέση με τον Πέτρο. Παρ’ όλα αυτά άκουσα πράγματα για τα οποία δεν πήγαινε ποτέ το μυαλό μου. Γίνεται πολύς ντόρος τον τελευταίο καιρό για ανθρώπους που υπερασπίζονται τον Πέτρο ή βγαίνουν και παίρνουν θέση υπέρ του. Αν εγώ έχω φερθεί με πολύ άσχημο τρόπο στη Νάντια αλλά εξαιρετικά στον Μίνω, αυτό δεν με αποκαθιστά στα μάτια της Νάντιας ούτε με εξιλεώνει», ανέφερε στην αρχή ο Αντίνοος Αλμπάνης που σέβεται τα θύματα και δεν υποστηρίζει τον Πέτρο Φιλιππίδη επειδή οι δυο τους είχαν καλές σχέσεις.

 

«Όταν, δε, μιλάμε για πράγματα που είναι πολύ σοβαρά, το να βγαίνω και να υπερασπίζομαι τον Πέτρο προκαλεί πολύ μεγάλο πόνο και δυστυχία σε όλα αυτά τα κορίτσια τα οποία βρήκαν το θάρρος και βγήκαν και μίλησαν», είπε στη συνέχεια ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι είναι υπόδικοι. Υπάρχει το δικαστήριο και τα αρμόδια όργανα που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ δεν θα βοηθήσω αυτή τη δουλειά με το να πλέξω το εγκώμιο του Πέτρου».

Μιλώντας για τις δικές του εμπειρίες στον χώρο της υποκριτικής, αυτές που αποκαλύπτουν την άσχημη πλευρά του θεάτρου, ο Αντίνοος Αλμπάνης ανέφερε: «Στο θέατρο έχω υποστεί εξευτελισμό από σκηνοθέτες και μάλιστα τις εποχές που πιστεύαμε ότι όσο πιο δύσκολη είναι η συνθήκη της συνεργασίας, τόσο μεγαλύτερο είναι το credit που παίρνεις. Φυσικά και τότε θεωρούσα ότι αυτό είναι κανονικό. Επιδίωκα να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να επιβιώσω».

Το πρόβλημα υγείας

Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης, βρέθηκε η τριχόπτωση και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ίδιος όταν πάλευε με τον καρκίνο. «Το να κάνω ότι δεν μου συμβαίνει κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο στην εμφάνιση μου, δηλαδή ξαφνικά έμεινα χωρίς μαλλιά, πόσο να κρύβομαι; Πόσο να κρύβω το πρόβλημα μου; Έχω δυσκολία στην κίνηση, δεν μπορώ να ανέβω σκαλιά, δεν μπορώ να ανταποκριθώ 100%, οι δυνάμεις μου δεν είναι μεγάλε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντίνοος Αλμπάνης, ρίχνοντας φως στη δύσκολη περιόδο της ζωής του από την οποία βγήκε νικητής.

«Φαντάζομαι ότι όλοι κάποια στιγμή μία δυσκολία θα αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Μπορεί μικρότερη μπορεί μεγαλύτερη, αλλά γιατί να την κρύβουμε και να την κρατάμε για εμάς; Και το λέω εγώ αυτό που το έκρυψα στην αρχή. Στην αρχή δεν το επικοινώνησα. Πέρασε πολύ μεγάλο διάστημα για να το κάνω. Στα τελειώματα των χημειοθεραπειών ήταν που το είπα στους δικούς μου και το επικοινώνησα», πρόσθεσε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Αντίνοος Αλμπάνης: «Όταν θα φύγω από τη ζωή,  οι άνθρωποι θέλω να θυμούνται κάτι καλό»

«Νομίζω ότι έχω αλλάξει απέναντι στους ανθρώπους. Και γω έχω υπάρξει κακό παιδί στη ζωή μου. Δεν έχω υπάρξει ευγενικός με όλους. Δεν έχω υπάρξει δίκαιος με όλους. Δεν έχω υπάρξει ειλικρινής με όλους και έχω πληγώσει ανθρώπους, αλλά έχω κάνει μία διαδρομή και αυτό που με αφορά πια είναι, όταν θα φύγω από τη ζωή, να θυμούνται κάτι καλό», πρόσθεσε ο Αντίνοος Αλμπάνης καταλήγοντας στο ότι ξεκίνησε συνεδρίες ψυχοθεραπείας όταν τελείωσε τις θεραπείες για τον καρκίνο. «Δεν την είχα καθόλου στο μυαλό μου».