CELEBRITIES

H Anne Heche αποκαλύπτει πώς η σχέση της με την Ellen DeGeneres παραλίγο να της κοστίσει την καριέρα της

AP Photo Wilfredo Lee

Το γεγονός ότι η Ellen DeGeneres αντιμετωπίζει τώρα την κατακραυγή πολλών πρώην και κάποιων νυν συνεργατών της, για το τοξικό περιβάλλον εργασίας του show της, δεν ακυρώνει την γενναιότητα της πράξης της να γυρίσει το επεισόδιο του coming out της ηρωίδας της κωμωδίας “Ellen”, Ellen Morgan, που προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση το 1997. 1997 επαναλαμβάνω και όχι 2020. Την ίδια ημέρα η Ellen έκανε και το πραγματικό της coming out ως λεσβία. Μπορεί τώρα αυτό να μας φαίνεται κάτι μικρό αλλά η Ellen DeGeneres έγραψε ιστορία, δημιουργώντας τον πρώτο χαρακτήρα που έκανε coming out στην τηλεόραση. Η ίδια δέχτηκε απαίσια σχόλια, έχασε συνεργασίες αλλά και την ίδια της την κωμική σειρά έναν χρόνο μετά λόγω της ανακοίνωσης για την ομοφυλοφιλία της. Η Ellen DeGeneres όμως δεν ήταν μόνη της σε αυτή την «πτώση». Αμέσως μετά την αποκάλυψη του σεξουαλικού της προσανατολισμού, δημοσιοποίησε τη σχέση της με την ηθοποιό Anne Heche.

Η 51χρονη σήμερα Anne Heche, δεν μιλάει με την Ellen DeGeneres. Ωστόσο έχει μόνο καλές αναμνήσεις από τη μεταξύ τους σχέση και κακές από τις διακρίσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει. Η ηθοποιός τις αποκάλυψε σε νέα της συνέντευξη, με αφορμή τη συμμετοχή της στο αμερικανικό “Dancing With The Stars”. Η ηθοποιός υπήρξε ζευγάρι με την Ellen DeGeneres από το 1997 ως το 2000.

«Όταν γνώρισα την Ellen, ακτινοβολούσε φως. Δεν υπήρχε τίποτα που να λάμπει περισσότερο από εκείνη όταν βρισκόταν στο κέντρο αυτού του δωματίου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», λέει η Anne Heche για την βραδιά που γνωρίστηκαν με την πρώην σύντροφό της. Ήταν ένα πάρτι του Vanity Fair, λίγο καιρό πριν προβληθεί το επίμαχο επεισόδιο της σειράς “Ellen”. «Ο χρόνος μας μαζί είναι ένα όμορφο κομμάτι της ζωής μου ένα για το οποίο είμαι υπερήφανη. Ήμουν μέρος μιας επανάστασης που δημιούργησε κοινωνική αλλαφή και δεν θα συμμετείχα σε αυτό αν δεν την είχα ερωτευτεί», τονίζει η ηθοποιός.

Ellen DeGeneres Anne Heche Στα Όσκαρ του 1999, έναν χρόνο πριν τον χωρισμό τους. / AP Photo / Michael Caulfield
Στα Όσκαρ του 1999, έναν χρόνο πριν τον χωρισμό τους.

Στη λεζάντες των φωτογραφιών της Anne Heche και της Ellen DeGeneres από το μακρινό 1997 τα πρακτορεία αναφέρουν τη μία ως «συνοδό» της άλλης. Η λέξη σύντροφος για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν είχε μπει ακόμα στο λεξιλόγιο μας. Η εποχή εκείνη ήταν πολύ διαφορετική. Και όντως οι δυο τους συμμετείχαν σε μία κοινωνική επανάσταση. Κι όπως ήταν αναμενόμενο δεν ήταν όλα ρόδινα κατά τη διάρκεια αυτής της επανάστασης. Όπως είπε η Anne Heche, η καριέρα της σχεδόν καταστράφηκε ως αποτέλεσμα της σχέσης της με την Ellen και της δημόσιας παραδοχής τής ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Η στιγμή που η Ellen DeGeneres και η Anne Heche απολύθηκαν μαζί

Όταν η ηθοποιός αποφάσισε να ζητήσει από την τότε σύντροφό της να τη συνοδεύσει στην πρεμιέρα της ταινίας της “Volcano”, έμαθε ότι θα απολυθεί από το επόμενο project που είχε ήδη υπογράψει να κάνει. Επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της τελικά, την ταινία “Six Days, Seven Nights” με συμπρωταγωνιστή της τον Harrison Ford.

Όπως αποκάλυψε η Anne Heche στο podcast “Irish Goodbye”: «Όταν είπα ότι θα πάρω την Ellen μαζί μου μας είπαν ότι το συμβόλαιο μου με τη Fox θα λυόταν και θα απολυόμουν. Και ότι για την ταινία για την οποία είχα μόλις γνωριστεί με τον Harrison Ford δεν θα με προσλάμβαναν. Και πήγαμε στην πρεμιέρα. Αυτές είναι ιστορίες που ξέρω ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν».

«Πήγαμε στην πρεμιέρα και κάποιος μας χτύπησε στον ώμο, μας έβαλαν στη λιμουζίνα της στην τρίτη πράξη και μας είπαν ότι δεν θα τραβήξουν φωτογραφίες μας στη συνέντευξη Τύπου και ότι και οι δυο μας θα απολυθούμε αυτή την εβδομάδα», συμπλήρωσε η Anne Heche.

Ο Harrison Ford είχε πει εξαρχής τα αυτονόητα

Ωστόσο η Anne Heche είχε τελικά έναν σημαντικό σύμμαχο, τον Harrison Ford. Είναι ήδη γνωστό ότι εκείνος ήταν που υποστήριξε ότι πρέπει να κρατήσει τον ρόλο της στην ταινία που θα γύριχαν μαζί. Όπως είπε η ηθοποιός την πήρε τηλέφωνο όταν έμαθε τα νέα και της είπε: «Ειλικρινά αγαπητή μου δεν δίνω δεκάρα με ποιον κοιμάσαι, έχουμε μια ταινία να φτιάξουμε. Ας την κάνουμε την καλύτερη ταινία όλων των εποχών». Κι έτσι, πολύ απλά, ο Harrison Ford, της είπε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους.