CELEBRITIES

Αλέξης Γεωργούλης: Τι είπε για την καταγγελία εις βάρος του, έναν χρόνο μετά

Eurokinissi

Πριν από έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2023, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλιού, Roberta Metsola ανακοίνωνε το αίτημα των βελγικών Αρχών για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Ο Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός και ευρωβουλευτής είχε καταγγελθεί για βιασμό και σωματική κακοποίηση γυναίκας το 2020, ωστόσο τότε ήταν που προχώρησε η υπόθεση για να φτάσουμε στο αίτημα για την άρση ασυλίας. Έναν χρόνο μετά και ενόψει εκλογών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Αλέξης Γεωργούλης είναι και πάλι υποψήφιος. Με αυτή την αφορμή μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη του Mega.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, έναν χρόνο μετά, τοποθετήθηκε για την καταγγελία εις βάρος του και εξήγησε γιατί μπορεί να δηλώνει εκ νέου υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές. Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές με το Πράσινο κίνημα. Μία επιλογή «όσο πιο “άχρωμη” και μη κομματικοποιημένη γίνεται», όπως ανέφερε ο ίδιος. Στη συνέχεια μίλησε για την καταγγελία που τον βαραίνει.

«Με έναν τρόπο πολύ περίεργο έμαθα αυτή την ιστορία. Έμαθα απλώς ότι υπάρχει αίτημα για την άρση της ασυλίας μου. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει, σοκαρίστηκα πολύ. Από την καταγγελία μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένα νεότερο», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Προώθησα όσο το δυνατόν γρηγορότερα την άρση της ασυλίας μου. Μετά από αυτό η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν ελεύθερη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλήση από την εισαγγελία των Βρυξελλών. Από ό,τι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει, είναι παγωμένο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια κατηγορία», σημείωσε στη συνέχεια ο ηθοποιός που παραχώρησε συνέντευξη στην παρουσιάστρια της εκπομπής, Δανάη Μπάρκα. Ωστόσο, όπως είπε, το ζήτημα παραμένει στα χέρια της δικαιοσύνης, απλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια εξέλιξη.

«Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη είμαι ελεύθερος και ηθικά και νομικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές. Είναι μία πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που γίνονται δημοσίως δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας που μίλησε δημοσίως ήταν σύμφωνα με το πώς το φαντάζεται. Ίσως περίμεναν μία χιονοστιβάδα #MeToo που να μην σταματούσε ποτέ», σημείωσε σε άλλο σημείο ο ηθοποιός και πολιτικός.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη στήριξη που έλαβε, όπως είπε από τον κόσμο. Ο ηθοποιός ανέφερε σχόλια όπως «Εμείς δεν το φάγαμε» που όπως ισχυρίστηκε του λένε στον δρόμο. Οι αντιδράσεις βέβαια, ως επί το πλείστον την εποχή που μαθεύτηκε η καταγγελία εναντίον του ήταν αρνητικές. Απέναντι σε αυτές και σε όσα συνέβαιναν τους προηγούμενους μήνες, ο ίδιος είπε ότι «κρατά απόσταση».

Επεσήμανε δε, ότι αναγνωρίζει όλες τις γνώμες. «Αν είσαι μέσα στον δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι, αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα που έχεις. Δεν κρατάω κακία απέναντι σε κάποιον επειδή πίστεψε κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Έχω χτυπηθεί πολλές φορές βέβαια όχι με τέτοιο τρόπο. Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί άλλα να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε και ευάλωτοι», τόνισε.

Κοινώς, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε όσα περίμενες από κάθε άνθρωπο που έχει βρεθεί στην πλευρά του αποδέκτη καταγγελιών για σεξουαλικά αδικήματα να πει. Συνάντησε ανθρώπους που του έλεγαν ότι είναι στο πλευρό του, ο ίδιος νιώθει «ελεύθερος ηθικά» να διεκδικήσει άλλη μία θητεία στη θέση στην οποία εργαζόταν όταν έγινε η καταγγελία εις βάρος του και υποβαθμίζει την καταγγελία λέγοντας ότι έχει καταλάβει ότι «είναι ένα πράγμα που δεν επείγει».

Ωστόσο υπάρχει, δεν ήταν ότι η καταγγελία εξαφανίστηκε ή ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, είναι σε εκκρεμότητα. Δεν είναι κάτι που ανήκει οριστικά στο παρελθόν κι ας το αντιμετωπίζει έτσι ο Αλέξης Γεωργούλης, μιλώντας και χαμογελώντας στην κάμερα.