CELEBRITIES

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Η ανάρτησή του από το νοσοκομείο και το «μάτι»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Στο νοσοκομείο χρειάστηκε να βρεθεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Ο ηθοποιός μέσω Instagram Stories που δημοσίευσε, μοιράστηκε τη δυσάρεστη περιπέτεια που τον έφερε στο κατώφλι του νοσοκομείου.

Ενώ το προηγούμενο βράδυ ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σχολίαζε με αναφορές σε λαμπρούς φιλοσόφους την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη μέσω Instagram κι ενώ είχαν μεσολαβήσει κάποιες θριαμβευτικές αναφορές στην πρόκριση των Χριστινα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου στους ημιτελικούς της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήρθε ένα Instagram Story που κανείς δεν περίμενε, πόσο μάλλον ο ίδιος ο ηθοποιός.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, σύμφωνα με το video που μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τραυμάτισε το πόδι του και χρειάστηκε να επισκεφθεί νοσοκομείο. Ο ίδιος φαίνεται στο video να βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ το ένα του πόδι έχει επιδεθεί λόγω του τραυματισμού του.

«Νοσοκομείο. Κακοτυχία. Με φάγανε. Μάτι» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε σε hashtags ο ηθοποιός για να περιγράψει την περιπέτεια υγείας του.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν ένας από τους πρώτους συναδέλφους του Πέτρου Φιλιππίδη που σχολίασε την προφυλάκισή του για τις κατηγορίες του βιασμού αλλά και για δύο απόπειρες βιασμού. Η σύζυγός του, Λένα Δροσάκη, μαζί με τις συναδέλφους της, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου ήταν από τις πρώτες που κατήγγειλαν τον γνωστό ηθοποιό για πράξεις που πρόσβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για τις καταγγελίες εις βάρος του στο Πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ανάμεσα στις καταγγελίες που ακολούθησαν βρέθηκαν και οι τρεις υποθέσεις που, εφόσον δεν έχουν παραγραφεί, απασχολούν τώρα τη δικαιοσύνη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για την καταγγελία που πραγματοποίησε η Λένα Δροσάκη

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Λένα Δροσάκη είχαν μιλήσει για την καταγγελία της τελευταίας σε συνέντευξή τους στο περιοδικό ΟΚ!. «Ήμουν 100% σύμφωνος. Ξέρεις, το να αποφασίσει κάποιος να εκτεθεί με αυτό τον τρόπο δεν είναι εύκολο. Είμαι πολύ περήφανος για τη γυναίκα μου, για τη στάση της και τη δύναμή της. Τη θαυμάζω, όπως θαυμάζω και όλες τις γυναίκες που βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν από την επίσημη καταγγελία, είχα βγει κι εγώ στο δελτίο της ΕΡΤ, όπου μίλησα για μια δική μου –πολύ ηπιότερη φυσικά– εμπειρία παρενόχλησης που έζησα στα 19 μου με γνωστό σκηνοθέτη. Και το έκανα για να παρακινήσω με τη σειρά μου και τους άντρες-θύματα να βγουν μπροστά», είχε πει για την απόφαση της συζύγου του, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ο ηθοποιός συμπρωταγωνιστούσε στη σειρά της ΕΡΤ, Χαιρέτα μου τον Πλάτανο με τον Πέτρο Φιλιππίδη μέχρι την εποχή που άρχισαν να διατυπώνονται οι καταγγελίες εναντίον του. «Πριν πω το «ναι», ρώτησα ποιοι άλλοι ηθοποιοί θα ήταν στη σειρά – τότε τον ρόλο του Πέτρου επρόκειτο να τον παίξει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Στην πορεία, δυστυχώς, αυτό άλλαξε. Μία εβδομάδα πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, έμαθα πως στο καστ είχε προστεθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, στη θέση του Χρήστου, και ομολογώ πως πάγωσα. Δεν μπορούσα να κάνω πίσω, είχα ήδη υπογράψει, θέατρο δεν υπήρχε στον ορίζοντα –ήδη η δουλειά μας είχε πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω Covid–19, ενώ η Λένα ήταν σπίτι, είχε μόλις γεννήσει. Βρέθηκα μπροστά σε ένα δίλημμα. Τελικά αποφάσισα να φερθώ ως επαγγελματίας και να τιμήσω το συμβόλαιό μου», σημείωνε ο ηθοποιός.

«Ναι, έγινε μια κουβέντα σε ανύποπτο χρόνο – κάνα δυο μήνες περίπου πριν γίνει η συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου και «σκάσει» η ιστορία του ελληνικού #ΜeΤoo. Eκεί ειπώθηκαν αυτά που έπρεπε να ειπωθούν. Δεν θα σου πω λεπτομέρειες», πρόσθεσε για το αν είχε συζητήσει για την εμπειρία της συζύγου του με τον προφυλακισμένο πλέον ηθοποιό.