CELEBRITIES

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Έχω δουλέψει σκληρά για να συγχωρέσω τον πατέρα μου»

Instagram.com/paschalidou

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου βρέθηκε στην παρέα του «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την κατάσταση της Σουηδίας σε σχέση με τον κορονοϊό. Έκανε όμως και μια ειλικρινή αναφορά στη σχέση με τον πατέρα της. Αφορμή στάθηκε μια πρόσφατη συγκινητική της ανάρτηση στα social media.

Η φωτογραφία της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου με τον πατέρα της

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με τον μπαμπά της, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. «Η φετινή χρονιά με έχει διδάξει τόσα πολλά και με έχει μεταμορφώσει με πολλούς τρόπους. Ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα είναι η συγχώρεση. Επίσης, είναι δύσκολο να μην κάνουμε σχέδια και να αναβάλλουμε πράγματα για το μακρινό μέλλον. Απλά πρέπει να το κάνεις. Είχα ένα σχέδιο, να πάρω συνέντευξη από τον πατέρα μου για τη ζωή του. Την μυστική ζωή που έκανε μακριά μας. Και τώρα είναι πολύ αργά», έγραψε μεταξύ άλλων στο post η δημοσιογράφος.

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία»

Φυσικά, η συγκεκριμένη ανάρτηση της Αλεξάνδρας σχολιάστηκε στην εκπομπή με την ίδια να αναφέρει πως ο πατέρας της παλεύει δυο χρόνια με πάρα πολλά θέματα υγείας. «Είναι πολύ άσχημα. Ζει μόνος του, σε ένα μικρό σπίτι και πηγαίνουμε όσο μπορούμε εγώ και οι δυο αδερφές μου, η Δήμητρα και η Σοφία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, συγκρίνοντας την νοσοκομειακή κατάσταση της Σουηδίας με αυτήν της Ελλάδας. Και στις δυο χώρες πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης των ασθενών. «Είναι και αυτό πάρα πολύ δυσάρεστο γιατί νιώθει μόνος του και πολλές φορές δεν αντέχει ούτε να απαντήσει στο τηλέφωνο. Τον προσέχουμε αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για την σοβαρή κατάσταση υγείας του πατέρα της.

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Όλα αυτά που έχουμε να συζητήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε, δεν πρέπει να τα αφήνουμε»

Ωστόσο, η σχέση της δημοσιογράφου με τον πατέρα της δεν ήταν πάντα ίδια. Όπως ανέφερε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, στο παρελθόν είχαν ελάχιστες επαφές. Αναφερόμενη, λοιπόν, στην συνέντευξη που είχε σκοπό να πάρει στον πατέρα της για να μάθει παραπάνω πτυχές της ζωής του, η ίδια ανέφερε «Το μήνυμα και το μάθημα (της φετινής χρονιάς) ίσως είναι αυτό. Όσα που έχουμε να συζητήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε, νομίζω το 2020 έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι δεν πρέπει να τα αφήνουμε». Η δημοσιογράφος, που ανέφερε ότι προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, ήθελε να αποτυπώσει στο χαρτί – και όχι μόνο στη μνήμη – τα βιώματα του πατέρα της κατά τα προσφυγικά χρόνια. «Είχα σκοπό να μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορούσα από τον πατέρα μου για την δική του ζωή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα πάρα πολλά. Γιατί ο πατέρας μου έλειπε αρκετά. Είχα σκοπό να μάθω τα μυστικά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω πως δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει ζήσει την εγκατάλειψη»

Τα παιδικά χρόνια της παρουσιάστριας εν απουσία του πατέρα της ήταν ομολογουμένως δύσκολα, όπως παραδέχθηκε η ίδια. «Νομίζω πως δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει ζήσει την εγκατάλειψη ή έχει έναν πατέρα που απουσιάζει γενικά από την ζωή του. Ο πατέρας μου έλειπε 2,5 χρόνια στα καράβια και όταν επέστρεψε δεν ήταν ο ίδιος. Επί δικτατορίας στην Ελλάδα, ήταν φαντάρος 3 χρόνια. Δηλαδή πάντα έλειπε. Έπειτα, όταν χώρισαν οι γονείς μου, ο πατέρας μου απουσίαζε από την ζωή μας και τα έκανε όλα η μητέρα μου μόνη της. Υπάρχουν, λοιπόν, επεισόδια από την ζωή του πατέρα μου που δεν τα γνωρίζω καλά. Έχω δουλέψει σκληρά για να τον συγχωρέσω που δεν ήταν εκεί για εμάς. Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, πιστεύω στην συγχώρεση. Ακόμα και όταν είμαστε εκεί για ανθρώπους που δεν υπήρχαν εκεί για εμάς. Από εγωιστικούς λόγους, εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε καλύτερα. Εγώ και οι αδερφές μου είμαστε εκεί γι’ αυτόν», ανέφερε στο τέλος την συνέντευξης η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου η οποία φαίνεται να έχει συγχωρέσει την απουσία του από μεγάλο μέρος της ζωής της.