CELEBRITIES

Alec Baldwin: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την τραγωδία. Τα γυρίσματα της ταινίας Rust διακόπτονται επ’ αόριστον

Chris Pizzello/Invision/AP IMAGES

Ήταν 22 Οκτωβρίου, όταν το όπλο του ηθοποιού Alec Baldwin που χρησιμοποιήθηκε ως σκηνοθετικό αντικείμενο στα γυρίσματα της ταινίας Rust στο Μεξικό εκπυρσοκρότησε, στοιχίζοντας τη ζωή της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας, Halyna Hutchins, και τραυματίζοντας σοβαρά τον σκηνοθέτη της ταινίας, Joell Souza. Και κάπως έτσι, ο πρωταγωνιστής της ταινίας έγινε – άθελά του – θύτης.

Η σύζυγος του Alec Baldwin ήταν η πρώτη που τοποθετήθηκε δημόσια για το τραγικό συμβάν. «Η καρδιά μου είναι με τη Halyna. Τον σύζυγό της. Τον γιο της. Την οικογένειά τους και τους αγαπημένους τους. Και με τον Alec μου», έγραψε αρχικά μέσω Instagram η Hilaria Baldwin. «Λέγεται ότι “δεν υπάρχουν λέξεις” γιατί είναι αδύνατον να περιγράψεις το σοκ και τη συντριβή ενός τέτοιου τραγικού ατυχήματος. Πόνος. Απώλεια. Συμπαράσταση», σημείωσε στη συνέχεια η ίδια.

Ο Alec Baldwin σπάει τη σιωπή του και ανακοινώνει την διακοπή των γυρισμάτων της ταινίας Rust

Ύστερα από 10 μέρες, ο 63χρονος ηθοποιός σπάει τη σιωπή του και τοποθετείται δημόσια ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών. Όπως ο ίδιος δήλωσε, επιθυμεί τον περιορισμό της χρήσης πυροβόλων όπλων σε μελλοντικές κινηματογραφικές παραγωγές για την προστασία και την ασφάλεια του πληρώματος, ενώ μάλιστα αναφέρθηκε στις οδηγίες που δέχθηκε από την αστυνομία, να μην συζητήσει την έρευνα που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. «Ήταν φίλη μου. Την ημέρα που έφτασα στη Santa Fe και άρχισα να φωτογραφίζω, την πήγα για δείπνο με τον Joel», πρόσθεσε ο ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας: «Μερικές φορές συμβαίνουν ατυχήματα στα πλατό, όμως όχι τέτοια. Υπήρχε μία πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να γίνει αυτό».

«Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα και γυρίζαμε μαζί αυτήν την ταινία όταν συνέβη αυτό το φρικτό γεγονός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Alec Baldwin μιλώντας για το θύμα, ενώ μάλιστα σε tweet που ήδη έχει κάνει, έχει εκφράσει την οδύνη του.

 

Ο Alec Baldwin είπε καταλήγοντας πως ότι δεν ξέρει πότε θα είναι ψυχολογικά και σωματικά έτοιμος να αναλάβει και πάλι ενεργό δράση, ενώ μάλιστα διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως γυρίσματα του Rust διακόπτονται επ’ αόριστον.

Το όπλο του ηθοποιού δεν ήταν το μόνο που εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα της ταινίας Rust

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εξάσκησης μίας σκηνής, στην οποία ο Alec Baldwin έπρεπε να τραβήξει την σκανδάλη του όπλου του. Τότε, ο πρωταγωνιστής και συνάμα παραγωγός της ταινίας, έστρεψε το όπλο στην κάμερα κι αυτό εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντας τη Hutchins και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Joell Souza.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο ατύχημα που συνέβη στα γυρίσματα του Rust. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 ακόμα ατυχήματα με όπλα που εκπυρσοκρότησαν στο set, παρόλο που τα μέλη του συνεργείου επιβεβαίωναν ότι τα όπλα ήταν άδεια. Επικεφαλής οπλισμού της Western ταινίας ήταν η Hanna Gutierez σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, η οποία μέσω του δικηγόρου της δηλώνει πως «δεν γνώριζε ότι υπήρχαν αληθινές σφαίρες στα γυρίσματα» και πως «δεν είδε ποτέ κανέναν να πυροβολεί με αληθινές σφαίρες με αυτά τα όπλα. Κάτι που δεν θα επέτρεπε ποτέ».

Μένει να ανακοινωθεί το επίσημο πόρισμα των ερευνών.