CELEBRITIES

8 διάσημοι που μεγάλωσαν με ανάδοχες οικογένειες

© 2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Το σύστημα αναδοχής στις ΗΠΑ το έχεις δει σε αμέτρητες ταινίες που περιγράφουν τη ζωή παιδιών που δεν μεγάλωσαν σε προνομιούχα περιβάλλοντα. Κάποιοι από τους πιο διάσημους ανθρώπους του κόσμου μεγάλωσαν σε ανάδοχες οικογένειες. Οι διάσημοι που θα δεις πιο κάτω χωρίστηκαν για διαστήματα μικρά, μεγάλα ή και για πάντα από τους βιολογικούς γονείς τους και τέθηκαν υπό την προστασία του κράτους και μίας ανάδοχης οικογένειας. Άλλοι, που δεν έζησαν στις ΗΠΑ, χρειάστηκε να περιπλανηθούν σε σπίτια συγγενών, σε ορφανοτροφεία και εσωτερικά σχολεία μέχρι να ενηλικιωθούν. Όλοι τα κατάφεραν τελικά να κάνουν το πάθος τους επάγγελμα και να διαπρέψουν σε αυτό. Για κάποιους, η περίοδος της αναδοχής τους ήταν σκληρή, γι’ άλλους ευτυχισμένοι και άλλους τους έσπρωξε κατευθείαν στον επαγγελματικό δρόμο που έπρεπε να βρεθούν.

Οι διάσημοι σε αυτή τη λίστα μεγάλωσαν για ένα μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα σε ανάδοχες οικογένειες και κάποια μέρα κατάφεραν να πετύχουν πολλά στον κινηματογράφο, τη μουσική, τον χώρο του θεάματος, τη μόδα και τον αθλητισμό. Αυτές είναι οι ιστορίες τους.

Marilyn Monroe

διάσημοι ανάδοχες οικογένειες @2021 File, AP Images

Μία από τις διασημότερες γυναίκες στην ιστορία, η Marilyn Monroe ξεκίνησε την παιδική της ηλικία μεγαλώνοντας με τη μητέρα της, που αντιμετώπιζε την κοινωνική κατακραυγή επειδή είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου. Η ζωή ήταν ένας τεράστιος αγώνας για τη μητέρα της, η οποία κάποια στιγμή διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. H Marilyn δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια από την ηλικία των 2 εβδομάδων μέχρι τα 7 της χρόνια και μετά την διάγνωση της μητέρας της και η Marilyn Monroe δόθηκε στην νέα ανάδοχη μητέρα της και φίλη της βιολογική της μητέρας Grace Goddard. Η Marilyn Monroe δεν γνώρισε ποτέ τον βιολογικό της πατέρα.

Coco Chanel

διάσημοι ανάδοχες οικογένειες @2021 AP Images

Οι διάσημοι που μεγάλωσαν σε ανάδοχες οικογένειες δεν προέρχονται μόνο από τον χώρο του κινηματογράφου. Κάπως έτσι από την πιο διάσημη ηθοποιό περνάμε στην εμβληματική κυρία της μόδας. Η σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel γεννήθηκε το 1993 στην Saumur. Οι γονείς της δεν είχαν αρκετά έσοδα για να θρέψουν την πολυπληθή οικογένειά τους (εκτός απο την Coco είχαν 4 ακόμα παιδιά), οπότε τα παιδιά τους ζούσαν τον περισσότερο καιρό φιλοξενούμενα σε συγγενείς τους.

Όταν η Coco έγινε 12 ετών ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένειά τους. Η σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε σε ορφανοτροφείο, έπειτα έζησε σε ένα καθολικό μοναστήρι και τέλος εσωτερική σε κάποιο σχολείο. Σύμφωνα με εκείνη, αυτό ήταν που την έσπρωξε να διαλέξει το επάγγελμα που αγάπησε. Το γεγονός ότι ήταν αναγκασμένη σε ολόκληρη σχεδόν την παιδική της ηλικία να φορά τις γκρι, βαρετές φόρμες του ορφανοτροφείου, του μοναστηριού και του σχολείου που τη μεγάλωσαν.

Jamie Foxx

@2021 Richard Shotwell, File/Invision/AP Images

Ο διάσημος ηθοποιός γεννήθηκε στο Τέξας από τους Louise Dixon και Darrell Bishop. Λίγο μετά τη γέννησή του οι γονείς του τον έδωσαν για υιοθεσία και ο Jamie Foxx μεγάλωσε με ανάδοχους γονείς τους Mark και Esther Marie Talley. Μεγάλωσε σε μία γειτονιά Αφροαμερικανών με τη γιαγιά του να είναι η μεγαλύτερη του επιρροή. Εκείνη εμφύσσησε στο παιδί την αγάπη της για την τέχνη και του έμαθε πώς να παίζει πιάνο, οδηγόντας τον τελικά να σπουδάσει κλασική μουσική στο κολλέγιο.

Nicole Richie

@2021 Willy Sanjuan/Invision/AP Images

Οι γονείς της Nicole Richie τη μεγάλωσαν μέχρι που ήταν τριών ετών. Η Nicole δεν πέρασε ποτέ από το σύστημα αναδοχής των ΗΠΑ, αφού οι γονείς της εμπιστεύτηκαν την ανατροφή της στον καλό τους φίλο, Lionel Richie, που έγινε ο θετός της πατέρας. Οι γονείς της δεν μπορούσαν να της παρέχουν όλα τα (οικονομικά κυρίως) εφόδια για μια ζωή γεμάτη ευκαιρίες. 6 χρόνια αργότερα ο Lionel Richie και η σύζυγός του, Brenda Harvey Richie την υιοθέτησαν επίσημα.

«Οι γονείς μου ήταν φίλοι με τον Lionel. Ήταν σίγουροι ότι εκείνος θα με ανέτρεφε καλύτερα», είχε πει σε συνέντευξή της η Nicole Richie, που έχει παραδεχτεί ότι ακόμα έχει επαφές με τη βιολογική της μητέρα.

John Lennon

διάσημοι ανάδοχες οικογένειες @2021 John Lindsay, File/AP Images

Οι ανάδοχες οικογένειες με τις οποίες μεγάλωσαν οι διάσημοι της λίστας, αποτελούνταν συχνά από συγγενείς τους. Λίγο μετά τη γέννηση του John Lennon, οι γονείς του πήραν διαζύγιο. Η μητέρα του βρήκε νέο σύζυγο και το αγόρι δόθηκε στη θεία του, Mimi και τον σύζυγό της για να το μεγαλώσουν. Ο John έμενε μαζί τους και επισκεπτόταν τακτικά τη μητέρα του. Σύμφωνα με τον John Lennon η θεία Mimi ήταν πολύ αυστηρή και δεν ενέκρινε το ενδιαφέρον του για την κιθάρα. Όπως θυμόταν όσο ζούσε ο τεράστιος αυτός σταρ της μουσικής, εκείνη συνήθιζε να του λέει «Καλή είναι η κιθάρα αλλά δεν θα σε βοηθήσει να βγάλεις το ψωμί σου».

Eddie Murphy

διάσημοι ανάδοχες οικογένειες @2021 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Ο Eddie Murphy ήταν 3 ετών όταν οι γονείς του χώρισαν. 5 χρόνια μετά, ο πατέρας του πέθανε ενώ η μητέρα του αγωνιζόταν να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία μακρά περίοδο, ο Eddie και ο αδερφός του μπήκαν στο σύστημα αναδοχής των ΗΠΑ και κατέληξαν σε μία ανάδοχη οικογένεια για έναν χρόνο. Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι αυτές οι εμπειρίες του στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειάς του τον βοήθησαν να χτίσει το χιούμορ του και την ικανότητα να γελά σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν ζούσε.

Simone Biles

@2021 Jae C. Hong/AP Images

Η μητέρα της 24χρονης αθλήτριας – φαινομένου της ενόργανης γυμναστικής είχε προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Η Simone Biles και τα 3 αδέρφια της κάποια στιγμή μετά από επέμβαση κοινωνικής λειτουργού που ανταποκρίθηκε σε καταγγελίες γειτόνων μπήκε στο σύστημα αναδοχής των ΗΠΑ. «Δεν θυμάμαι πολλά από την περίοδο της αναδοχής, αλλά σίγουρα ήξερα ότι μας είχαν πάρει από τη βιολογική μας μαμά και απλά σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή θα μας επιστρέψουν σε εκείνη. Ήμασταν πολύ τυχεροί που καταφέραμε να μείνουμε όλοι μαζί γιατί πολλές φορές σε χωρίζουν από τα αδέρφια σου», είχε πει η αθλήτρια στην σειρά Simone vs Herself.

Τελικά τη Simone Biles και την αδερφή της Adria τις υιοθέτησαν επίσημα οι παππούδες τους, οι γονείς της μητέρας τους. Η Ashley και ο Tevin, τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια τους, υιοθετήθηκαν από την αδερφή του πατέρα τους. Η Simone Biles αναφέρθηκε πρόσφατα στη σκληρότητα του συστήματος αναδοχής των ΗΠΑ για τα παιδιά, δημοσιεύοντας παράλληλα την άποψή της για το θέμα των αμβλώσεων, για το οποίο τόνισε ότι είναι υπέρ της επιλογής του καθενός για το τι θα κάνει με το σώμα του. «Δεν είναι εύκολο και πιστέψτε με, έχω μεγαλώσει σε αυτό το σύστημα. Το σύστημα αναδοχής έχει προβλήματα και είναι σκληρό. Ειδικά με τα παιδιά που ενηλικιώνονται μέσα σε αυτό», είπε σε tweet της η Simone Biles.

Ray Liotta

διάσημοι ανάδοχες οικογένειες @2021 Chris Pizzello/Invision/AP Images

Ο ηθοποιός Ray Liotta κλείνει τη λίστα «διάσημοι που μεγάλωσαν με ανάδοχες οικογένειες». Οι γονείς του Ray Liotta τον αποχωρίστηκαν γιατί δεν άντεχαν οικονομικά να μεγαλώσουν ένα παιδί. Ως μωρό ακόμα, υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι εύπορων Ιταλών από τους οποίους κληρονόμησε ένα όμορφο επώνυμο και μία οικογένεια που τον αγαπούσε πολύ. Οι θετοί γονείς του υιοθέτησαν κι ένα κορίτσι, τη Linda κι έτσι ο ηθοποιός απέκτησε και μία αδερφή.