CELEBRITIES

8 διάσημοι Έλληνες που σπούδασαν κάτι εντελώς διαφορετικό από το επάγγελμα που ασκούν

24Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Με αφορμή τη Τζένη Μελιτά και το διπλό πτυχίο της (στη νομική και τη δημοσιογραφία), για το οποίο ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό πριν από λίγες ημέρες, έψαξα να βρω τους άλλους πτυχιούχους της ελληνικής showbiz. Αυτοί είναι μερικοί διάσημοι Έλληνες που σπούδασαν και πήραν πτυχίο σε ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο από αυτό στο οποίο εργάστηκαν και διέπρεψαν τελικά.

Οι διάσημοι Έλληνες, που θα δεις παρακάτω, πήραν το πτυχίο τους και δεν ξέρω αν το έκαναν κορνίζα, όπως συμβούλευε ο Κώστας Μακεδόνας τη Λίζα να κάνει, αλλά σίγουρα έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για την ολοκλήρωση αυτού του κεφαλαίου της ζωής τους. Κι ας έκαναν τελικά κάτι άλλο στη ζωή τους, σίγουρα η εμπειρία των σπουδών τους τούς έκανε ακόμα καλύτερους.

Τζένη Μελιτά

«Μπορεί από μια παράβλεψη ο άλλος να μην ξέρει αν έχεις σπουδάσει ή όχι. Θέλω μέσα από την εκπομπή και αφού μου δίνεται αυτό το βήμα να πω ότι έχω δύο πτυχία και στα νομικά και στη δημοσιογραφία. Έτσι το πετάω αυτό! Ευχαριστώ πολύ Φώτη μου. Και να πω σε αυτό το σημείο ότι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι δημοσιογράφος με τη βούλα και με πολύ μεγάλο παρελθόν», είπε πρόσφατα στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν, που παρουσιάζει μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο στην ΕΡΤ, η Τζένη Μελιτά.

Αφορμή στάθηκε το σχόλιο του Κώστα Τσουρού στην εκπομπή Mega Καλημέρα, όπου ανέφερε σχολιάζοντας μία ατάκα του διδύμου των παρουσιάστων της ΕΡΤ (σ.σ. είπαν: «Είναι δύσκολη η δημοσιογράφία»), ότι η Τζένη Μελιτά δεν είναι δημοσιογράφος. Όπως διευκρίνησε η ίδια όμως, μπορεί το πρώτο της πτυχίο να ήταν στη Νομική, αλλά ακολούθησε και δεύτερο στη δημοσιογραφία.

Βασιλική Τρουφάκου

διάσημοι που σπούδασαν κάτι διαφορετικό πτυχίο Αγγελική Καλαμαρά/24Media

Το Πολυτεχνείο έχει τελειώσει η Βασιλική Τρουφάκου, που είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός. Μάλιστα όπως έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της στο LadyLike, ακόμα και σήμερα κατά διαστήματα εξασκεί κι αυτό το επάγγελμα πέρα από εκείνο της ηθοποιού, μέσω του οποίου την γνωρίζει το κοινό.

«Το χαίρομαι. Μου αρέσουν διάφορα γνωστικά αντικείμενα κι άλλωστε όλοι οι ηθοποιοί θα σου πουν ότι θέλουν πολλές εμπειρίες, πολλές δουλειές, πολλές ζωές. Θεωρώ ότι οι σπουδές είναι κάτι από το οποίο δύσκολα θα βγεις χαμένος. Εγώ πήγα σε δημόσιο σχολείο, σε δημόσιο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Θέατρο, όλα δημόσια κι έχω να πω τα καλύτερα. Έχουμε πολύ καλές σχολές κι είναι κρίμα που τα δημόσια Πανεπιστήμια απαξιώνονται, βέβαια από ανθρώπους που δεν έχουν την εμπειρία του δημόσιου Πανεπιστημίου κι έχουν άποψη. Κι είναι Πανεπιστήμια με πολύ σοβαρούς καθηγητές, με φοβερά προγράμματα σπουδών. Ότι υπάρχουν παθογένειες, υπάρχουν, αλλά βγάζουν επιστήμονες. Η Ελλάδα εξάγει επιστήμονες στο εξωτερικό, αυτό κάνει», είχε πει χαρακτηριστικά.

Δέσποινα Βανδή

Τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έχει τελειώσει η Δέσποινα Βανδή. Μπορεί να ξεκίνησε να τραγουδά από τα φοιτητικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αλλά πήρε το πτυχίο της κι όπως έχει πει κατά καιρούς οι σπουδές της την έχουν βοηθήσει στη ζωή της.

Κωστής Μαραβέγιας

Εκτός από σπουδές μουσικής στο Μπάρι της Ιταλίας, ο Κωστής Μαραβέγιας επέλεξε να σπουδάσει επίσης Στατιστική και Μαθηματικά. «Η στατιστική και τα μαθηματικά λειτούργησαν ως χόμπι. Δεν θα μπορούσα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου σε ένα γραφείο κάνοντας τον στατιστικό. Το δοκίμασα και άντεξα δυο χρόνια. Μου αρέσει να μετακινούμαι συνεχώς, θα μπορούσα ίσως να είμαι ταξιδιωτικός ξεναγός, καπετάνιος σε εμπορικό πλοίο ή ακόμη καλύτερα εισοδηματίας vagabondo ταξιδώτης», είχε πει σε συνέντευξή του στο site cityportal παλιότερα ο Κωστής Μαραβέγιας.

Κωνσταντίνα Μιχαήλ

διάσημοι Έλληνες που σπούδασαν κάτι διαφορετικό πτυχίο 24Media / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

30 χρόνια αφού μπήκε στη σχολή της Θεολογίας, η Κωσνταντίνα Μιχαήλ αποφάσισε να πάρει και το πτυχίο της, παρόλο που είναι εδώ και δεκαετίες μία πολύ επιτυχημένη ηθοποιός.

«Τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις μού έκανε και ο πατέρας μου. “Γιατί παρατάω το πανεπιστήμιο” όταν πήγα να γίνω ηθοποιός στη σχολή του Θεοδοσιάδη και “γιατί τώρα” όταν μετά από 30 χρονια γύρισα για να τελειώσω. Του απάντησα “γιατί τώρα μπορώ και τώρα θέλω”. Γιατί στα 18 επρεπε να δηλώσω κάτι για να μην φύγω από την Αθήνα. Γιατί στα 18 δύσκολα ξέρεις τι θες να κάνεις και δεν είναι και καθόλου αυτονόητο να ξέρεις κιόλας. Αλλα καλό είναι να ψάχνεσαι, να μην χαζολογάς αποκλειστικά, να μην γκρινιάζεις μόνο. Όσο το ΄χεις, ψάχνε το», είχε πει η ηθοποιός σχετικά με την απόφασή της στη Μαριλέλλα Αντωνοπούλου και το LadyLike.

Δούκισσα Νομικού

Από την ΑΣΟΕΕ είχε πάρει πριν από αρκετά χρόνια το πτυχίο της, η Δούκισσα Νομικού. Η παρουσιάστρια και μοντέλο σπούδασε Οικονομικά. «Μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα, μετά επηρεάστηκα από τον αδελφό μου, που είχε περάσει ένα χρόνο πριν στη σχολή της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, και άρχισα να ξεφυλλίζω τα βιβλία του. Τα βρήκα ενδιαφέροντα κι έτσι έδωσα εξετάσεις για εκεί», είχε δηλώσει σχετικά σε συνέντευξή της.

Λάκης Λαζόπουλος

Όχι μόνο έχει πάρει το πτυχίο του στη Νομική, αλλά είχε κάνει και μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία στο ΔΠΘ, στην Κομοτηνή ο Λάκης Λαζόπουλος. Μάλιστα σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Λάκης Λαζόπουλος είχε παραδεχτεί ότι παρόλο που μπορούσε να φοιτήσει στη Θεσσαλονίκη, διάλεξε την Κομοτηνή για να μην τον επισκέπτεται η μητέρα του, που ζαλιζόταν στο ταξίδι από τη γενέτειρά του Λάρισα ως εκεί.

Θεοφανία Παπαθωμά

Με τη νομική επιστήμη θα μπορούσε να ασχολείται και η Θεοφανία Παπαθωμά. Η ηθοποιός δεν έχει πάρει απλά το πτυχίο της, αλλά έχει κάνει και την άσκησή της και έχει εγγραφεί ως δικηγόρος σε σύλλογο, ενώ όπως αποκάλυψε με ανάρτησή της τον Οκτώβριο του 2022, φέτος έχει επιστρέψει στα έδρανα αφού φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Νομικής Σχολής, στο Συγκριτικό Δίκαιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες ημέρες οι ηθοποιοί της χώρας διαμαρτύρονται για την έκδοση ΦΕΚ το οποίο εξισώνει τα διπλώματά τους από τις δραματικές σχολές με το απολύτήριο λυκείου. Οι τριετείς σπουδές που απαιτούνται για την αποφοίτηση από τις δραματικές σχολές, ήταν μία έξτρα σπουδή για τους ανθρώπους αυτής της λίστας που εργάζονται ως ηθοποιοί. Ήταν μία σημαντική και απαιτητική σπουδή για όλους τους ηθοποιούς. Μάλιστα το ΣΕΗ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 για τον «Καθορισμό προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο)» (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους Δραματικών Σχολών, Σχολών Κινηματογράφου και Σχολών Χορού προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.