CELEBRITIES

7 φορές που διάσημοι ηθοποιοί «έθαψαν» δημόσια τους συναδέλφους τους

@2022 Rick Rycroft/AP Images

Μπορεί η εντύπωση που σου αφήνει το Hollywood να είναι ο ορισμός των στίχων του Φοίβου Δεληβοριά από το τραγούδι Ένας σκύλος στο Κολώνακι, «Κάτι σκιές, που η μια την άλλη λεν πως ξέρουν/ Και λεν “αγάπη μου”, λεν “αγάπη μου”/ Με ολόιδιες φωνές», αλλά καμιά φορά υπάρχουν και διάσημοι που περνούν στην απέναντι πλευρά της υποκρισίας. Διάσημοι ηθοποιοί που μίλησαν ως και επώδυνα ειλικρινώς για τις ερμηνείες συναδέλφων τους, υπάρχουν. Κι αυτή είναι μία μάλλον κομψή διατύπωση. Στη σημερινή μας λίστα θα δεις 7 φορές που διάσημοι ηθοποιοί «έθαψαν» συναδέλφους τους, δημοσίως.

Είτε είναι πραγματικά τόσο ειλικρινείς ως προς την άποψή τους είτε απλά είχαν διάθεση να δημιουργήσουν κάποιο beef με συναδέλφους τους, αυτές τις 7 φορές οι διάσημοι ηθοποιοί τους «έθαψαν» με μεγαλύτερο ή λιγότερο τακτ, για κάποια ερμηνεία ή και για το σύνολο της καριέρας τους.

Ο Danny DeVito για τον Colin Firth

διάσημοι ηθοποιοί που «έθαψαν» συναδέλφους @2022 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Την πολύτιμη αφορμή γι’ αυτό το κείμενο μάς την δίνει ο αξιαγάπητος Danny DeVito που πρόσφατα μίλησε με το Vanity Fair συνδεδεμένος με έναν ανιχνευτή ψεύδους. Όπως καταλαβαίνεις ο Danny DeVito δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πει την ειλικρινή άποψή του για το αν ήταν καλύτερος Πιγκουίνος στην ταινία Batman Returns του 1992, από τον Colin Firth που επίσης υποδύθηκε τον ίδιο villain φέτος στην ταινία The Batman.

«Ω, ο Colin; Αγαπώ τον Colin, είναι υπέροχος τύπος. Ο Πιγκουίνος μου ήταν καλύτερος. Είναι αλήθεια. Είναι η γνώμη μου. Αλλά καλός άνθρωπος, ο Colin είναι ωραίος τύπος», είπε χαρακτηριστικά ο Danny DeVito. Με το γάντι το εν λόγω θάψιμο και πάμε παρακάτω.

Brian Cox v. Johnny Depp

διάσημοι ηθοποιοί που «έθαψαν» συναδέλφους @2022 Chris Pizzello/AP Images

Για πολλούς έχει μιλήσει ο πρωταγωνιστής της σειράς Succesion, Brian Cox και όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Θα ξεχωρίσω εδώ τον Johnny Depp, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «πομπώδη» και «υπερεκτιμημένο» ηθοποιό.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την ερμηνεία του Johnny Depp στην ταινία O Ψαλιδοχέρης, ο Brian Cox είχε πει: «Ας είμαστε ειλικρινείς, αν βγεις με χέρια που μοιάζουν έτσι και με τόσο χλωμό γεμάτο ουλές μακιγιάζ, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Και δεν έκανε. Και ακολούθως έκανε ακόμα λιγότερα». Σκληρός; Σίγουρα. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε ότι έχει μετανιώσει για τα σχόλιά του σε συνέντευξή του στον Jimmy Kimmel. «Πήγα για το εύκολο αστείο. Αυτό έγινε και κάπως το μετανιώνω. Επειδή δεν είμαι έτσι κανονικά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Βέβαια, ο Brian Cox είχε χαρακτηρίσει έκτοτε και τη δουλειά του Quentin Tarantino ως «μόνο επιφανειακή», κι είχε πει για τον Steven Seagal ότι «νομίζει ότι ειναι πιο ικανός και ταλαντούχος απ’ όσο πραγματικά είναι», οπότε μην πιστέψεις ότι μετά από αυτή τη μετάνοια γλύκανε.

Ο Ray Liotta για τον Clint Eastwood

@2022 Chris Pizzello/Invision/AP, File/AP Images

«Υπερεκτιμημένο» πάντως θεωρεί και ο Ray Liotta τον Clint Eastwood. Ο ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή Watch What Happens Live, είχε πει ότι θεωρεί τον Clint Eastwood τον πιο υπερεκτιμημένο ηθοποιό των 80s και των 90s.

Tony Curtis v. Marilyn Monroe

διάσημοι ηθοποιοί που «έθαψαν» συναδέλφους @2022 AP Images

Κι αν ο Ray Liotta είχε πει στην ίδια εκπομπή ότι από τις συμπρωταγωνίστριές του η Sigourney Weaver φιλούσε χειρότερα, αυτό δεν συγκρίνεται με το σχόλιο του Tony Curtis για την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Μερικοί το προτιμούν καυτό, Marilyn Monroe. Όπως είχε πει, όταν τη φιλούσε ένιωθε σαν να φιλά τον Χίτλερ. Αργότερα βέβαια είχε παραδεχτεί ότι είχε σχέση μαζί της για ένα διάστημα, οπότε ποτέ κανεις δεν ξεκαθάρισε αν τα περί Χίτλερ ήταν κάποιου είδους άρρωστο αστείο.

Η Bette Davis για την Joan Crawford

Η αντιπαλότητα μεταξύ της Joan Crawford και η Bette Davis ήταν διαβόητη, τόσο που ενέπνευσε και τη σειρά Feud. Τα περισσότερα σχόλια που έκαναν η μία για την άλλη, αφορούσαν ως επί το πλείστον την προσωπικότητα τους και λιγότερο τις υποκριτικές τους ικανότητες. Ωστόσο, η Betty Davis, φέρεται πως είπε κάποτε για την ανταγωνίστριά της: «Η δεσποινίς Crawford είναι κινηματογραφική αστέρας, εγώ είμαι ηθοποιός». Ναι μπορεί να είχαν κόντρα, αλλά το «θάψιμο» γινόταν πάντα με class.

Η Madonna για την Cameron Diaz

@2022 Jose Luis Magana/AP Images

Μπορεί να μιλάμε για ηθοποιούς εδώ, αλλά δεν θέλω να ξεχνάς το πέρασμα της Madonna από την υποκριτική (και τη σκηνοθεσία) που έφερε και μία αξέχαστη Evita Perron (και κάποιες ακόμα αξέχαστες αποτυχίες όπως το Swept Away). Στο πλαίσιο αυτό, η Madonna έχει σχολιάσει διάσημες συναδέλφους της, ηθοποιούς όπως την Cameron Diaz.

«Ένα τυχερό μοντέλο που της έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες, που εύχομαι να είχε κάνει περισσότερα με αυτές. Είναι όμορφη και έχει ωραία παρουσία πάντως και στην ταινία Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου, σκέφτηκα “Όταν τη σκηνοθετούν μπορεί να είναι καλή”», είχε πει για εκείνη η Madonna.

Russell Crowe vs George Clooney

@2022 Evan Agostini/Invision/AP Images

Κάποτε ο Russell Crowe είχε πει πώς οι George Clooney, Harrison Ford και Robert De Niro «ξεπουλήθηκαν» επειδή ανέλαβαν διαφημιστικές καμπάνιες. Ο Clooney τότε είχε σχολιάσει τον χαρακτηρισμό λέγοντας: «Ξεκίνησε καυγά μαζί μου. Τον ξεκίνησε χωρίςκανένα λόγο». Αντιδρώντας σε αυτό, ο Russell Crowe λέγεται ότι αποκάλεσε τον George Clooney “Frank Sinatra wannabe”. Καλά πήγε αυτό.