CELEBRITIES

6 διάσημες Ελληνίδες που ζουν σε σπίτια- αστικές ζούγκλες, γεμάτα εντυπωσιακά φυτά

Δεκέμβριος 2023 Φωτογραφίες: Αγγελική Καλαμαρά Ladylike.gr MUA: Κατερίνα Μεθενίτη ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Τα οφέλη που έχουν τα φυτά εσωτερικού χώρου τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία μας, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Επίσης, η διακοσμητική τους αξία δεν είναι καθόλου αμελητέα. Τα σπίτια αποκτούν ζωή, χρωματική ζωντάνια και έξτρα διακοσμητικό ενδιαφέρον απλά και μόνο με την ύπαρξη μιας γλάστρας σε εκείνη την κενή γωνία.

Αυτή η αξία για την οποία κάναμε λόγο, εκτοξεύεται όταν ζει κανείς στην πρωτεύουσα, όπου η ύπαρξη πράσινου είναι συγκριτικά λιγότερη από αυτήν που βρίσκει κανείς στην επαρχία. Πάρε παράδειγμα τις παρακάτω διάσημες Ελληνίδες που έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους αστικές ζούγκλες. Τα καταπράσινα φυτά και τα ολάνθιστα λουλούδια που ξεπροβάλλουν από κάθε δωμάτιο, θα σε εμπνεύσουν για να δημιουργήσεις τη δική σου πράσινη όαση, μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

6 διάσημες Ελληνίδες με σπίτια- αστικές ζούγκλες: Τα φυτά τους θα σε εμπνεύσουν

Κατερίνα Παπουτσάκη

Η Κατερίνα Παπουτσάκη ζει σε ένα σπίτι γεμάτο retro πινελιές, vintage στοιχεία και πολλά φυτά εσωτερικού χώρου. Τα στοιχεία της φύσης κυριαρχούν και τις αποδείξεις τις βλέπεις στις παρακάτω φωτογραφίες από την τραπεζαρία και το σαλόνι της με το εντυπωσιακό, boho χαλί.

Τζίνα Αλιμόνου

Η Τζίνα Αλιμόνου έχει μια τεράστια συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι της. Από κάκτους μέχρι σανσεβιέριες και πόθους, το σπίτι της ηθοποιού και μοντέλου οριακά μετατρέπεται σε ανθοπωλείο, όπου βρίσκεις όποια πρασινάδα τραβάει η όρεξή σου.

Κλέλια Ανδριολάτιου

«Το σπίτι της Κλέλιας Ανδριολάτου είναι λευκό, φωτεινό, με μεγάλους καθρέφτες και ένα αρμόνιο στην είσοδο. Την εμπνέουν τα χρώματα και η τέχνη». Έτσι μαθαίνουμε από τη συνέντευξη που η ηθοποιός παραχώρησε στη Μάριον Παλιούρα για το LadyLike Tο σπίτι της Κλέλιας Ανδριολάτου είναι μέσα στα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Το βλέπεις παρακάτω.

διάσημοι φυτά celebrities Δεκέμβριος 2023 Φωτογραφίες: Αγγελική Καλαμαρά Ladylike.gr MUA: Κατερίνα Μεθενίτη / ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Instagram.com/klelia_andriolatou/

Έλενα Χριστοπούλου

«Τα λουλούδια μου είναι η καλύτερη παρέα. Ένας ωραίος καφές, μουσική και καλημέρα από την κουζίνα μου. Χαίρομαι πολύ που μου στέλνετε φωτογραφίες με τα δικά σας φυτά από το σπίτι σας», είχε γράψει στην περιγραφή μιας φωτογραφίας η Έλενα Χριστοπούλου, που έχει διαμορφώσει το σπίτι της έτσι που θυμίζει ανθοκομική έκθεση. Σε κάθε σημείο του σπιτιού, βλέπεις και ένα διαφορετικό εκθεσιακό «περίπτερο».

Τα ιδιαίτερα βάζα, που φιλοξενούν τα λουλούδια, όπως μπορείς να δεις, είναι μεγάλη αδυναμία της Έλενας Χριστοπούλου.

Ο πάγκος της κουζίνας είναι γεμάτος με γλάστρες και διάφανα, γυάλινα μπουκάλια με τριαντάφυλλα, ενώ πάνω στο γυάλινο coffee table βλέπεις διάφορα, χρωματιστά βαζάκια με κλαδιά ολάνθιστων λουλουδιών.

Όλες οι παραπάνω καταπράσινες συνθέσεις ξεκάθαρα κλέβουν την παράσταση, προσδίδοντας στον χώρο της κουζίνας την απαραίτητη διάθεση και ζωντάνια για μαγειρική έμπνευση.

Ρούλα Ρέβη

Η Ρούλα Ρέβη και η οικογένειά της μετακόμισαν πρόσφατα σε νέο σπίτι και μαζί με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά, δεν παρέλειψαν να φέρουν στον νέο τους χώρο και την αγάπη τους για τα φυτά. Η παρακάτω φωτογραφία από το σαλόνι τους είναι η απόδειξη.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Το σπίτι της Ηλιάνας Παπαγεωργίου δεν θα μπορούσε να μην χαρακτηρίζεται από άψογη, aesthetic διακόσμηση, μέρος της οποίας αποτελούν τα αγαπημένα μας φυτά. Οι πρασινάδες μέσα σε ψάθινα καλάθια που βρίσκονται σε κάθε γωνία και οι ξύλινες επιφάνειες συνθέτουν περιβάλλον αστικής ζούγκλας.