CELEBRITIES

5 διάσημοι που έφτασαν κοντά στον θάνατο και επιβίωσαν

@2022 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Όλοι θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες για τη ζωή που τους δόθηκε, αλλά καμιά φορά παίρνουμε τη ζωή ως το μεγαλύτερο δεδομένο απ’ όλα τα δεδομένα. Οι διάσημοι που θα δεις σε αυτή τη λίστα επανεκτίμησαν το ότι ζουν μόνο όταν έφτασαν κοντά στον θάνατο και επιβίωσαν.

Διάσημοι που είχαν περιπέτειες υγείας τέτοιες που έφτασαν κοντά στον θάνατο και επιβίωσαν θα δεις σε αυτή τη λίστα. Μαζί θα διαβάσεις και όσα είχαν να πουν για τις εμπειρίες τους.

Orlando Bloοm

Στα 19 του χρόνια ο Orlando Bloom έφτασε κοντά στον θάνατο και μίλησε τον Οκτώβριο του 2022 γι’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής του.

«Όταν ήμουν 19 έπεσα από τον τρίτο όροφο από ένα παράθυρο κι έσπασα τη μέση μου. Ήμουν πολύ τυχερός που επιβίωσα από την πρώτη και που η σπονδυλική μου στήλη ήταν σώα. Μου έλεγαν τις πρώτες 4 μέρες ότι ίσως να μην περπατήσω ξανά», ανέφερε ο Orlando Bloom.

«Αυτό ήταν το ξεκίνημα ενός μεγάλου και επώδυνου ταξιδιού. Με έκανε να αναγνωρίσω κάποια μοτίβα στη ζωή μου που με οδηγούσαν να έχω ατυχήματα. Και το αποτέλεσμα ήταν μία εμπειρία στο χείλος του θανάτου. Θα έλεγα ότι οι μήνες μετά την πτώση ήταν μία σκοτεινή περίοδος», πρόσθετε.

Ο Orlando Bloom συνέχισε εξηγώντας ότι είναι πλέον ευγνώμων κάθε μέρα που μπορεί να κουνά τα άκρα του και να ζει μία ζωή πιο ασφαλή από ό,τι τότε.

Zac Efron

Όσο γύριζε την εκπομπή του για το Netflix και βρισκόταν στην Papua Nea Guinea, ο Zac Efron αρρώστησε σοβαρά με μία θανάσιμη μόλυνση. Χρειάστηκε χρόνο για να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει στην κανονική του ζωή.

H νοσηλεία του έγινε στην Αυστραλία και ο Zac Efron εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλους όσους νιάστηκαν γι’ αυτόν. Βιαζόταν να γίνει καλά για να μπορέσει να ταξιδέψει κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του, επανεκτιμώντας τον χρόνο του μαζί τους.

Emilia Clarke

Η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones είχε δύο ανευρύσματα στον εγκέφαλο που απείλησαν τη ζωή της μέσα σε δύο χρόνια. Η ίδια έχει μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας της κι έχει δημιουργήσει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που βοηθά τους ανθρώπους να αναρρώσουν από εγκεφαλικά τραύματα.

«Ανήκω στην πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά μικρή μειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από αυτό», είχε πει στο BBC.

Το πρώτο ανεύρυσμα είχε προκαλέσει εγκεφαλικό και μηνιγγική αιμορραγία στην Emilia Clarke, που ήταν τότε μόνο 24 ετών. Η ίδια είχε μιλήσει για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της σε κείμενό της που δημοσιεύτηκε στον New Yorker.

«Υπέφερα από μία κατάσταση που ονομάζεται αφασία, ήταν συνέπεια του εγκεφαλικού τραύματος που είχα υποστεί. Στις χειρότερες στιγμές μου ήθελα να τραβήξω τα μηχανήματα από την πρίζα. Ζήτησα από το νοσηλευτικό προσωπικό να με αφήσει να πεθάνω. Η δουλειά μου – όλη μου η ζωή όπως την είχα ονειρευτεί- επικεντρωνόταν στη γλώσσα, στην επικοινωνία. Χωρίς αυτή ήμουν χαμένη», είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Η περιπέτεια αυτή μπορεί να μην άλλαξε πρακτικά τη ζωή -κι ευτυχώς- της Emilia Clarke, άλλαξε όμως την ιδέα που είχε ως τότε για την ομορφιά, καθώς κατάλαβε ότι η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας κι από τις όμορφες στιγμές της ζωής μας.

«Οι όμορφες στιγμές και οι στιγμές που ήσουν ευτυχισμένος είναι αυτό που θα δεις μπροστά σου στο τέλος της ζωής σου. Δεν θα θυμάσαι τις στιγμές που τράβηξες αυτή την τέλεια selfie», είχε πει μιλώντας στο People.

Miley Cyrus

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής είχε αποκαλύψει η Miley Cyrus, τη δική της στιγμή που έφτασε κοντά στον θάνατο όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε χτυπήθηκε από κεραυνό.

Η Miley Cyrus είπε ότι είχε άσχημο προαίσθημα πριν την πτήση. «Κάτι έμοιαζε να είναι κάπως διαφορετικό και όχι σωστό», θυμήθηκε. Μετά την αναγκαστική προσγείωση όλοι στο αεροπλάνο ήταν ασφαλείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τραγουδίστρια δεν ήταν τραυματισμένη ψυχικά.

«Σταματήσαμε τις εμφανίσεις για κάποιες μέρες προκειμένου να συνέλθουμε γιατί όλοι μας ήμασταν κάπως τραυματισμένοι», είχε πει.

Sharon Stone

«Λέω την άποψη μου δυνατά, δεν ανέχομαι μ@@@@@@@ κι έχω κι εγώ το μερίδιο της διαφορετικότητάς μου. Έπαθα εγκεφαλικό από το οποίο είχα 1% πιθανότητες να επιβιώσω», είπε πρόσφατα η Sharon Stone σε ομιλία της με θέμα την συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στο Hollywood. Η ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό και αιμορραγία στον εγκέφαλο το 2001 και έκτοτε, όπως είπε, έμεινε εκτός δουλειάς.

Βρήκε, ωστόσο, ένα νέο νόημα στη δουλειά της με φιλανθρωπικές οργανώσεις και μεγάλους οργανισμούς για την πρόσβαση και τις ίσες ευκαιρίες για όλους στην βιομηχανία του θεάματος.

Η Sharon Stone θα ήθελε να δουλεύει στη βιομηχανία του θέαματος, αλλά δεν μπορεί κι έτσι αποφάσισε να δουλέψει για να μπορούν όσοι είναι διαφορετικοί όπως κι εκείνη, να νιώσουν επιτέλους ορατοί. Όπως είπε στην ίδια ομιλία, αυτό κάνει συνεργαζόμενη εδώ και 20 χρόνια με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα Ηνωμένα Έθνη και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ώστε να εξασφαλίσει ότι φωνές που δεν εκπροσωπούνται αρκετά, θα ακουστούν. Κι αυτή είναι μία πολύ πολύτιμη εργασία.