CELEBRITIES

Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο τζόγος, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η προσωπική του ζωή που έμεινε μυστική

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν καλεσμένος τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο σπουδαίος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και όχι μόνο, εισβάλλει αυτή την περίοδο έντονα στην καθημερινότητά μας, μέσα από το σποτ στο οποίο συμμετέχει μαζί με τη Μάρω Κοντού, στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας εμβολιασμού κατά του Covid.

Το βράδυ της Δευτέρας, 8 Μαρτίου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου μπήκε και πάλι στη μικρή οθόνη μας. Ο ηθοποιός βρέθηκε απέναντι από τον Νίκο Χατζηνικολάου με τον οποίο μοιράστηκε πλευρές της ζωής του που ίσως το κοινό δεν γνώριζε. Άλλωστε ο ηθοποιός εξήγησε ότι ένιωθε πάντα μεγάλη ανάγκη να διαφυλάσσει την προσωπική του ζωή από τη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε για τη μάχη του να ξεπεράσει τον εθισμό του στον τζόγο, τον έρωτα που έπαιξε τελικά μικρό ρόλο στη ζωή του, αλλά και για τα παιδικά του χρόνια που χαρακτηρίστηκαν από τις δυσκολίες της κατοχής αλλά και για τους γονείς του, οι οποίοι του κληροδότησαν το γονίδιο του καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου εξηγεί γιατί μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποκάλυψε πρώτη φορά τον εθισμό του στον τζόγο μέσα από το βιβλίο του “Showtime”. Γι’ αυτό το σημείο του βιβλίου στάθηκε για να τον ρώτήσει για τη μάχη του και ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Όλοι έχουν μείνει σε αυτό το σημείο του βιβλίου μου γιατί πουλάει. Θα είχα κάθε λόγο να το εξαφανίσω. Νομίζω ότι ο τζόγος κατά τη φιλοσοφική μου άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδιά λέμε “αυτό είναι δικό μου”. Όταν παίζαμε παιδάκια θέλαμε να κερδίσουμε τους βόλους των άλλων, να κερδίσουμε τα δίφραγκα. Που ξέραμε εμείς από τον τζόγο; Είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην μεγάλη κατηφόρα. Αν μπλέξεις με αυτό, είναι ένας καταστροφικός εθισμός. Το λέει άλλωστε και το ρητό πας παίζων χάνει. Όποιος τζογάρει χάνει», απάντησε ο ηθοποιός.

«Στιγμιαίες είναι οι νίκες, όπως και το ναρκωτικό. Ήταν μια παγίδα. Έγραψα αυτό το πράγμα για να πω πόσο καταστροφικό είναι, όπως θα έλεγα και για τα ναρκωτικά. Δεν το έκανα για να πω ότι έπαιζα. Ωστόσο έγινε σημαία», πρόσθεσε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο ίδιος μιλώντας για τα δικά του παιδικά χρόνια αναφέρθηκε στους γονείς του, Μιχάλη Κωνσταντίνου και Νίτσα Φιλοσόφου, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας, ωστόσο δεν είχαν παντρευτεί, γεγονός που πλήγωνε τη μητέρα του ηθοποιού. «Τον πατέρα μου δεν τον έζησα. Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί τη μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιός μου θα με παντρευτείς του είπε” Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα», εξήγησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Τα παιδικά χρόνια μετά την κατοχή ήταν δύσκολα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που ήταν αυταρχική και υπήρχε ένα κλίμα τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα», πρόσθεσε ο ηθοποιός. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ακολούθησε τον δρόμο των γονιών του, αν και τον κέρδισε η πρόζα και όχι το κλασικό τραγούδι. Ο ίδιος μίλησε για την καριέρα του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος του ζήτησε μάλιστα να ξεχωρίσει τις ταινίες του που αγάπησε πιο πολύ.

Η τέχνη και η μουσική κέρδισαν τελικά και τα δύο δικά του παιδιά. Η Άννα έγινε ηθοποιός και ο Γιώργος πιανίστας. Παρόλο που ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την κόρη του στο θέατρο, μπόρεσε εξαρχής και ακόμα και σήμερα, να κρατήσει την προσωπική του ζωή επτασφράγιστο μυστικό. Ο ίδιος εξήγησε αυτή τη στάση ζωής του, στον Νίκο Χατζηνικολάου. «Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα», τόνισε ο Γιώργος Κωνσταντίνου. «Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Με τα παιδιά μου είμαστε φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί» είπε. «Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο», τόνισε για τη σχέση του με τα δύο του παιδιά.