CELEBRITIES

5 διάσημα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει παιδιά

Andy Kropa/Invision/AP

Αν υπάρχει ένα θέμα, το οποίο έχει συζητηθεί αρκετά το πρώτο μισό του 2024, που διανύουμε και έχουμε ακούσει πολλές απόψεις γύρω από αυτό, είναι αναμφισβήτητα το (αυτονόητο) δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο, αλλά και την τεκνοθεσία.

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου που επεκτείνει τον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χώρα, που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, άλλαξαν τα δεδομένα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι για την χώρα μας αυτό είναι κάτι νέο, στο εξωτερικό συμβαίνει αρκετό καιρό, ενώ υπάρχουν πολλά ομόφυλα ζευγάρια διασήμων, που μεγαλώνουν ήδη τα παιδιά τους.

 Neil Patrick Harris – David Burtka

Ο αγαπημένος ηθοποιός από το How I met your mother, έχει με τον σύντροφό του, 2 παιδιά, ηλικίας 13 ετών. Σε ανάρτηση που είχε κάνει για τα γενέθλιά τους την περασμένη χρονιά, πλάι σε μια σειρά φωτογραφιών όπου τα κρατούσε αγκαλιά, είχε κάνει μία εξομολόγηση ευγνωμοσύνης και αγάπης.

«Σήμερα γίνονται 12 ετών. Οι Harper και Gideon είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ό,τι σπουδαιότερο μού έχει συμβεί. Με εμπνέουν, με κάνουν να κρυφογελάω, μου επιτρέπουν να είμαι ένας πατέρας με τις αδυναμίες του και με γεμίζουν με ένα είδος αγάπης που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι υπάρχει. Είναι εξαιρετικά. Είναι τα παιδιά μου. Είναι ο κόσμος μου. Είμαι υπέρτατα περήφανος για αυτό που έχουν γίνει και για αυτό που γίνονται και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που τα έχω στη ζωή μου».

BD Wong – Richert Schnorr

Ο ηθοποιός ήταν σε μακροχρόνια σχέση με τον Richie Jackson από το 1988 έως το 2004. Το 2000, το ζευγάρι απέκτησε δίδυμους γιους, τον Boaz Dov και τον Jackson Foo Wong μέσω μιας παρένθετης μητέρας που χρησιμοποίησε το σπέρμα του Wong και ένα ωάριο που δώρισε η αδελφή του Jackson.

Ο ένας τους γιος, Boaz Dov, πέθανε 90 λεπτά μετά τη γέννησή του. Το 2003, ο Wong έγραψε ένα απομνημόνευμα για τις εμπειρίες του με την παρένθετη μητρότητα με τίτλο Following Foo: The Electronic Adventures of the Chestnut Man. Το 2004, ο Wong και ο Jackson χώρισαν. Ο Wong έχει την συνεπιμέλεια του γιου του, με τον πρώην σύντροφό του. Ο γιος του είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, όπως εξομολογήθηκε σε ηλικία 15 ετών.

 Elton John – David Furnish

Ο θρύλος της μουσικής, Elton John ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά με τον 61χρονο Καναδό που γνωρίστηκαν το 1993. «Ένιωσα αμέσως έλξη για τον David. Ερωτευτήκαμε πολύ γρήγορα» έχει πει. Τον Δεκέμβριο του 2005 οι δυο τους ήταν από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης. Όταν 9 χρόνια αργότερα ο γάμος μεταξύ ομοφύλων νομιμοποιήθηκε στην Αγγλία, παντρεύτηκαν. Έχουν αποκτήσει 2 γιους, μέσω παρένθετης μητέρας, τον Zachary και τον Elijah. 

Ryan Murphy – David Miller

Evan Agostini/Invision/AP

Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2012 και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, μέσω παρένθετης μητέρας. Απέκτησαν το πρώτο τους παιδί το 2012, και το δεύτερο το 2014. Τον Αύγουστο του 2020, απέκτησαν ένα ακόμα αγοράκι.

Ο Ryan Murphy στο Entertainment Tonight το 2015, είχε πει: «Νόμιζα ότι θα ήμουν σκληρός. Νόμιζα ότι θα ήμουν αυστηρός, και σοκαρίστηκα όταν είδα το αντίθετο. Είμαι ο πιο μαλθακός. Τα παιδιά μπορούν να έχουν αυτό το αποτέλεσμα πάνω σου!».

Cynthia Nixon – Christine Marinoni

«Δεν είχα βγει ποτέ στο παρελθόν ραντεβού με γυναίκα ούτε είχα φιλήσει κάποια ούτε τίποτα», είχε πει για τη ζωή της πριν γνωρίσει την ακτιβίστρια σύζυγό της Christine Marinoni η πρωταγωνίστρια του And Just Like That…, Cynthia Nixon.

Η σύζυγός της τον πρώτο καιρό της σχέσης τους, περίμενε η ηθοποιός να πάθει πανικό σε σχέση με το τι θα σήμαινε η δημοσιοποίηση του δεσμού τους για την καριέρα και τη ζωή της, κάτι που τελικά δε συνέβη. Έγιναν ζευγάρι το 2004, αρραβωνιάστηκαν το 2009 και το 2011 απέκτησαν έναν γιο. Η ηθοποιός είχε ακόμα 2 παιδιά από τον γάμο της με τον Danny Mozes.