CELEBRITIES

4 ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές τους κι έγιναν σταρ του Hollywood (και 3 που δεν τα κατάφεραν τόσο καλά)

Ο George Clooney ως Dr. Doug Ross στην 4η σεζόν της σειράς "ER". Sven Arnstein/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images/Ideal Image

Όταν ένας ηθοποιός στο Hollywood φεύγει από τη σειρά στην οποία παίζει, ενώ βρίσκεται στο απόγειο της δημοτικότητάς του, ο κανόνας τον θέλει να το κάνει για να «εξαργυρώσει» τη φήμη του στον κινηματογράφο. Στον κόσμο του Hollywood όπου όλοι ονειρεύονται την καταξίωση στα κινηματογραφικά πλατό, αρκετοί επιχείρησαν να κάνουν αυτή τη μετάβαση, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που δικαιώθηκαν. Κάποιοι ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τις τηλεοπτικές σειρές που πρωταγωνιστούσαν κι έγιναν σταρ του Hollywood, βρίσκονται σε αυτή τη λίστα. Μαζί τους βρίσκονται και κάποιοι που δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά.

Οι ηθοποιοί αυτοί έγιναν γνωστοί μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συμμετείχαν. Έγιναν αγαπητοί στο κοινό και στη συνέχεια οι εν λόγω ηθοποιοί αποφάσισαν να κυνηγήσουν την καριέρα τους στον κινηματογράφο. Κάποιοι ηθοποιοί κατάφεραν να γίνουν σταρ του Hollywood, ενώ άλλοι αποδείχθηκε ότι μάταια εγκατέλειψαν τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές τους, καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους ρόλους που τους καθόρισαν ή δεν πέτυχαν τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα στον κινηματογράφο.

George Clooney

ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τηλεοπτικές σειρές ⓒ 2021 Willy Sanjuan/ Invision/ Associated Press

Ίσως η πιο επιτυχημένη μετάβαση σε αυτή τη λίστα, που απαρτίζουν οι ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούσαν για το Hollywood, είναι αυτή του George Clooney. Ο Clooney έπαιζε τον Dr. Roug Rosse για τους 5 πρώτους κύκλους της τηλεοπτικής σειράς ER, από το 1994 ως το 1999 και κατάφερε να γίνει σταρ και στα τηλεοπτικά αλλά και τα κινηματογραφικά πλατό. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό παραγωγό της σειράς John Wells η απόφασή του να μείνει στη σειρά τόσες σεζόν κόστισε στον Clooney εκατομμύρια δολάρια που θα μπορούσε να είχε βγάλει από ταινίες. Το ρίσκο του πάντως απέδωσε, αφού ο George Clooney είναι πλέον ένας πολύ επιτυχημένος movie star, παραγωγός, σκηνοθέτης αλλά και ευτυχισμένος οικογενειάρχης.

Chevy Chase

ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τηλεοπτικές σειρές Ο Chevy Chase τώρα. / ⓒ 2021 Evan Agostini/ Associated Press
Ο Chevy Chase τώρα.

Ο Chevy Chase ήταν ο πρώτος σταρ που ξεπήδησε μέσα από την κωμική εκπομπή Saturday Night Live. Συμμετείχε σε αυτή το 1976 και η επιτυχία του ήταν άμεση. Έφυγε από τη σειρά στα μέσα της δεύτερης σεζόν και έκτοτε διέγραψε μια επιτυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο γεμάτη με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90.

ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τηλεοπτικές σειρές Ο Chevy Chase την εποχή του Saturday Night Live. / NBC/NBCU Photo Bank/Getty Images/Ideal Image
Ο Chevy Chase την εποχή του Saturday Night Live.

Ashton Kutcher

Μετά από 7 σεζόν κατά τις οποίες πρωταγωνιστούσε στη σειρά “That 70s Show”, ο Ashton Kutcher πρόσθεσε τον εαυτό του στη λίστα: «Ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τις τηλεοπτικές σειρές τους για χάρη του Hollywood». Μάλιστα ο Kutcher άφησε τη σειρά την κατάλληλη στιγμή, αφού η επόμενη και τελευταία σεζόν της, διέγραψε παταγώδη αποτυχία. Ο Ashton Kutcher έκτοτε έχει συμμετάσχει σε μία σειρά από επιτυχίες του box office όπως “No strings attached”, “What Happens in Vegas” και “Open Season”.

Eddie Murphy

ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τηλεοπτικές σειρές ⓒ 2021 Evan Agostini/ Invision/ Associated Press

Ο Eddie Murphy και η παρουσία του στο Saturday Night Live, έδωσε νέα πνοή στην εκπομπή που στα ’80s δεν γνώριζε την ίδια επιτυχία με παλιά. Μετά από 4 χρόνια κι αφού είχε γίνει αγαπημένος του κοινού ο γνωστός κωμικός έφυγε από τη σειρά και ξεκίνησε ένα σερί πρωταγωνιστικών ρόλων σε ταινίες που χαρακτηρίστηκαν Blockbuster. Μιλάμε για μία σίγουρα επιτυχημένη μετάβαση.

Farrah Fawcett

ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τηλεοπτικές σειρές ⓒ 2021 Jeff Robins/ Associated Press

Παρόλο που συμμετείχε μόνο στην πρώτη σεζόν της σειράς “Charlie’s Angels” η ηθοποιός με το χαρακτηριστικό χτένισμα έμεινε για πάντα συνδεδεμένη με τον ρόλο της, για τον οποίο είχε προταθεί για Χρυσή Σφαίρα. Το 1977 εγκατέλειψε τη σειρά για να κυνηγήσει μια καριέρα στο Hollywood αλλά τελικά ο μόνος της κινηματογραφικός ρόλος που ξεχώρισε ήταν στην ταινία του 1976 “Logan’s Run”, όσο έπαιζε δηλαδή στους Αγγέλους του Τσάρλι. Πέθανε το 2009 κι οι Άγγελοι του Τσάρλι ήταν η σπουδαιότερη παρακαταθήκη της.

Με τις συμπρωταγωνίστριές της Jaclyn Smith και Kate Jackson στους «Άγγελους του Τσάρλι» / FilmPublicityArchive/United Archives via Getty Images/Ideal Image
Με τις συμπρωταγωνίστριές της Jaclyn Smith και Kate Jackson στους «Άγγελους του Τσάρλι»

David Caruso

ηθοποιοί που εγκατέλειψαν τηλεοπτικές σειρές Ο David Caruso με την Χρυσή Σφαίρα του για το "NYPD Blue" το 1994. / ⓒ 2021 Reed Saxon/ Associated Press
Ο David Caruso με την Χρυσή Σφαίρα του για το “NYPD Blue” το 1994.

Η σειρά “NYPD Blue” έγινε επιτυχία από την πρώτη σεζόν του. Στη δεύτερη, το 1994 ο πρωταγωνιστής της, David Caruso ζήτησε περισσότερα χρήματα, η παραγωγή δεν του τα έδωσε κι ο Caruso αποφάσισε να κυνηγήσει την τύχη του στις ταινίες. Έπαιξε μόνο σε 7 ταινίες μετά τη σειρά που τον είχε κάνει γνωστό και ξαναβρήκε την επιτυχία επιστρέφοντας στην τηλεόραση και τον ρόλο του ντετέκτιβ. Έπαιξε για 10 σεζόν στο CSI: Miami και ξαναγνώρισε την επιτυχία. Πλέον έχει αποσυρθεί από την υποκριτική.

Katherine Heigl

ⓒ 2021 Jordan Strauss/ Invision/ Associated Press

Η Katherine Heigl υποδύθηκε την Dr. Izzie Stevens για 6 σεζόν στη σειρά “Grey’s Anatomy”, ρόλος ο οποίος της εξασφάλισε ένα Emmy. Προς το τέλος της συνεργασίας της με τη σειρά η σχέση της με τη δημιουργό της, Shonda Rhimes ήταν, σύμφωνα με φήμες, τεταμένη και ο χαρακτήρας της καταργήθηκε από το σενάριο. Η τελευταία της εμφάνιση στη σειρά ήταν το 2010. Εν τω μεταξύ η Katherine Heigl είχε κάνει μια επιτυχημένη κινηματογραφική καριέρα με επιτυχημένες ταινίες όπως το “27 Dresses” και το “Knocked Up”. Με το που έφυγε από τη σειρά όμως, οι προτάσεις μειώθηκαν κατά πολύ.