FOOD FACTORY

Χοιρινό καπνιστό με σάλτσα φιστίκι και μουστάρδα και δεν χρειάζεται να ψάχνεις συνταγή για το εορταστικό τραπέζι

Μία πανέξυπνη συνταγή που μεταμορφώνει γευστικά το καπνιστό χοιρινό. Η νότα που αφήνουν τα γαρίφαλα είναι μοναδική και πολύ χριστουγεννιάτικη.

καπνιστό χοιρινό

Υλικά

1 μεγάλο κομμάτι καπνιστό χοιρινό (το ζητάμε από το τμήμα με τα αλλαντικά) 3-4 κιλά)

1 λίτρο χυμό μύλου (φρέσκο απ’ το ψυγείο)

5 κ.σ γαρίφαλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°Κελσίου.

Κόβουμε το επάνω μέρος του χοιρινού σε ρόμβους και σε κάθε τρίγωνο βάζουμε ένα γαρίφαλο το τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και Περιχύνουμε με το χυμό μύλου ρίχνουμε λίγα γαρίφαλα στο χυμό και ψήνουμε για 20 με 25′ όταν κρυώσει κόβουμε το 1/4 σε λεπτές φέτες.

Σάλτσα φυστίκι με μουστάρδα

Υλικα

1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού φιστίκι Αιγίνης

3 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη

Εκτέλεση

Σουρώνουμε το γλυκό φιστίκι και στο σιρόπι βάζουμε τη μουστάρδα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει μουστάρδα Και στη συνέχεια ξανά βάζουμε μέσα τα φιστίκια και αφήνουμε για ενα 24ωρο.