FOOD FACTORY

Γιορτινή Quiche Lorraine και μην ψάχνεις τι θα φτιάξεις τα Χριστούγεννα

Το μενού σήμερα περιλαμβάνει μία χορταστική Quiche Lorraine με τυριά και καπνιστή γαλοπούλα για ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς πολύ κόπο.

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
1 αυγό

Για τη γέμιση

3 αυγά

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. κασέρι τριμμένο

100 γρ. έμενταλ τριμμένο

150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια)

Άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Κόβουμε ένα κομματάκι από τη ζύμη, την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα κουπ πατ –σε σχήμα αστεράκι– κόβουμε 8 αστέρια.

Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα ταψί στεφάνι (διαμέτρου 28 εκ.) και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι (ή τοποθετούμε τα ειδικά βαρίδια) και βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο (σε περίπτωση που την τρυπήσουμε με το πιρούνι, θα χρειαστεί να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία μετά από 10 λεπτά αν έχει φουσκώσει η ζύμη).

Ψήνουμε τη βάση για περίπου 20-25 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη και έχει αποκτήσει πορτοκαλί χρώμα, προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αστέρια από πάνω και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Έλα κι εσύ στο Christmas Live Streaming Event του Ladylike, αυτή τη Δευτέρα 21/12 στις 18:00! Μπες στο κανάλι μας στο youtube ή στη σελίδα του Ladylike στο Facebook, πέρνα καλά και κέρδισε τα πιο όμορφα δώρα!