VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Το trick που πρέπει να ξέρεις αν σου αρέσουν οι μάσκες προσώπου

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Καραντίνα και μάσκες προσώπου πάνε παρέα. Είναι η στιγμή που έχεις τακτοποιήσει τις βασικές υποχρεώσεις της ημέρας, έχει νυχτώσει, έχεις κλείσει υπολογιστή και χαλαρώνεις στον καναπέ σου παρέα με Netflix και ένα πλατό τυριών.

 

Είναι η πιο χαλαρή στιγμή της ημέρας- τουλάχιστον της δικής μου. Αυτή που αφιερώνεις χρόνο στο self-care και στη φροντίδα της επιδερμίδας σου (πριν τον καθαρισμό κλπ), που σε περιποιείσαι, που είσαι ήρεμη και χωρίς άγχος.  Γιατί, όπως έχω ξαναπεί, οι μάσκες προσώπου είναι από μόνες τους μία ιεροτελεστία. Από τις αγαπημένες μου, οι sheet masks δηλαδή οι μάσκες από χαρτί/ ύφασμα/ ίνες που είναι εμποτισμένες με ενυδατικά και άλλα θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα.

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Και σίγουρα αν χρησιμοποιείς τις sheet masks θα ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείς να τις απλώσεις στο πρόσωπό σου χωρίς να λερωθείς, ενώ οι οδηγίες τους είναι πραγματικά πολύ απλές. Μάλιστα κάποιες από αυτές μπορείς να τις χρησιμοποιείς αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, αν αισθάνεσαι πως η επιδερμίδα σου χρειάζεται extra boost. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ένα εύκολο trick για να διπλασιάσεις τα οφέλη της στην επιδερμίδα μας!

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Μάσκες προσώπου + Jade Roller = L.F.E

Ήρθε η ώρα να συνδυάσεις δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις του beauty κόσμου: Τις μάσκες προσώπου και το πιο «διάσημο» beauty tool αυτή τη στιγμή, όπως είναι το  jade roller. Το έχεις ακούσει, το έχεις διαβάσει, το έχεις δει να το χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερες beauty vloggers και bloggers, κάθε λογής influencers και celebrities- ενδεχομένως το έχεις και εσύ στο μπουντουάρ σου-  το τελευταίο διάστημα. Τώρα, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσεις εκτός από την επιδερμίδα και πάνω από τη μάσκα σου.

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Τα πράγματα απλά: Σε καθαρή επιδερμίδα, ξεδίπλωσε προσεκτικά και εφάρμοσε τη sheet mask στο πρόσωπό σου και από πάνω κάνεις μασάζ- τις ίδιες ασκήσεις μασάζ που θα έκανες- με το jade roller. Κι αυτό γιατί με την κυλιόμενη κίνηση που προκαλεί η δροσερή αίσθηση του ημιπολύτιμου λίθου, το jade roller τονώνει την μικροκυκλοφορία και βοηθά τα προϊόντα- στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συστατικά της μάσκας- να απορροφώνται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Κάνε ανοδικές ή προς τα έξω κινήσεις, δουλεύοντάς το στο περίγραμμα αλλά και στο λαιμό, κάνοντας παράλληλα επαναλήψεις περίπου 3-5 φορές σε κάθε τμήμα του προσώπου.