BEEN THERE DONE THAT

Τραγούδια, παρατράγουδα, ένας Boris κι ένας Rafa μείον, δυο Musk συν. Στην Τήνο θα προσκυνήσεις

PHOTO ΛΕΞ: ΦΑΝΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, ISTOCK, AP Photo/Frank Augstein, Joel Ryan, Marta Lavandier - 24 MEDIA CREATIVE TEAM

Recap του πιο συναυλιακού καλοκαιριού και το δικαίωμα της μέσης και τρίτης ηλικίας στο ροκεντρολ. Ο Boris δεν μπόρεσε τελικά. Ούτε ο Στέφανος. Δεν παίρνω όρκο για Vecna. Αν πας Τήνο, θα προσκυνήσεις και δεν εννοώ την Παναγία.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Έρχεται δροσερό σαββατοκύριακο, αλλά περάσαμε καυτή εβδομάδα συναυλιακά.

Ήρθαν ο Liam και ο Iggy στην Πλατεία Νερού, ο μεν με το ζαμανφού του, ο δε με τα 75 χρόνια του.

Οι Pet Shop Boys έδωσαν μια συναυλία – τεράστιο πάρτι για όλους εμάς τους μεσήλικες που παρτάραμε στα νιάτα μας μαζί τουw.

Οι Scorpions ξαναήρθαν και ανέβηκαν στη σκηνή του ΟΑΚΑ παρέα με τον Alice Cooper (148 χρονών μαζί ο Claus και ο Alice) και είδαμε κάστρα, ζουρλομανδύες, γκιλοτίνες και πλαστικά μωρά.

Ο Alice είδε και πάρα πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης, Κεραμέως, Μενδώνη και Θάνο Πλεύρη. Που του χρέωσαν και τη γυναίκα του Alice ως δική του.

Και μετά τα μεγάλα πάρτι των 40+ ήρθε η άλλη στιγμή. Αυτή του Λεξ (η φωτογραφία του Λεξ στη φωτογραφική σύνθεση του podcast είναι του Φάνη Αυγερινού )

Και της θρυλικής ήδη συναυλίας του στο γήπεδο του Πανιωνίου στις 3/7. Με 25.000 κόσμο να παραληρεί και τους μεγαλύτερους να προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο που ταρακούνησε τη «νεολαία» και μάλιστα χωρίς κανένα promo. Μέχρι και η Εστία έγραψε στο κεντρικό θέμα εξωφύλλου της για τον «ράπερ».

Και περνάμε στα παρατράγουδα. Πρώτο, από τον χώρο της μουσικής. Ο Θέμης -μαπουναπαω- Αδαμαντίδης συνελήφθη. Ξανά. Αλλά όχι για παράνομο τζόγο. Αυτή τη φορά η βλάβη δεν ήταν προς τον εαυτό του.

Το δεύτερο παρατράγουδο ήταν ο αγώνας του Nick Kyrgios με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon. Που δεν τον λες τόσο αγώνα, όσο νηπιαγωγείο για κακομαθημένα παιδάκια. Γκρίνια ο ένας, γκρίνια ο άλλος, πεταμένα μπαλάκια και προκλητικές δηλώσεις. Πέρασε ο Kyrgios.

To τρίτο ήταν πολιτικό. Ο Boris Johnson αφού εκνεύρισε κι άλλο την παράταξή του με το σεξουαλικό σκάνδαλο του Chris Pincher που γνώριζε από το 2019, είδε τους υπουργούς του να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Ε και έφυγε κι αυτός. Αντίο BoJo.

Και το τέταρτο αφορά τον αγαπημένο μου Elon Musk. Που τελικά έχει 9 και όχι 7 παιδιά. Τα δύο (δίδυμα) που ανακαλύφθηκαν από τα media πρόσφατα, τα έκανε με μια executive της εταιρείας του, Neuralink, μόλις λίγες εβδομάδες πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί του από την Grimes μέσω παρένθετης μητέρας. Μπερδεύτηκες; Ας πούμε απλώς, ότι αν ο Elon συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς μπορεί να κάνει δική του αίρεση.

Μάθε τα πάντα για Τήνο (ναι, και το που να κολυμπήσεις όταν τα μποφόρ χτυπάνε πάνω από 6αρι).


 

Στη βαλίτσα των διακοπών βάλε τη συνέχεια της Λέσχης των Αθεράπευτα Αισιόδοξων του Jean Michel Guenassia, δηλαδή το Οι Χώρες της Επαγγελίας, που ξανασυναντά τον Μισέλ Μαρινί στα 17 του πλέον, στη Βαστίλη.

Εναλλακτικά διάβασε το πολύ δυνατό, σκληρό και τρυφερό μαζί Οι Προφήτες του Robert Jones Jr.

Αν είσαι στο σπίτι με Covid-19, αυτές οι δύο προτάσεις feelgood σειρών είναι για σένα.

Our Flag Means Death (Vodafone TV) μια εξαιρετικά αστεία σειρά με πειρατές, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του ανθρώπου που άφησε την άνετη ζωή του γαιοκτήμονα και, σε μια κρίση μέσης ηλικίας, αποφάσισε να γίνει πειρατής

Only Murders In The Building (Disney+). Τι ενώνει τους τρεις ενοίκους του πολυτελούς The Arconia, Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez; Η αγάπη τους για ένα true crime podcast. Και τι άλλο; Οι αληθινοί φόνοι που αρχίζουν να συμβαίνουν μέσα στο κτίριο.

 

 

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.