BEEN THERE DONE THAT

Φουρτούνα στο Τουρκοαιγαίο, τρικυμία στο κρανίο του Trump, ντάκος στα μαλλιά του Τσιτσιπά. My body, my choice.

AP Photo, Alamy/VISUALHELLAS.GR, iSTOCK- 24Media Creative Team

Ο Erdogan γύρισε σαν άσωτος στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ με αρκετά δωράκια, το Τουρκοαιγαίο έφτασε στη Βουλή, οι ΗΠΑ γύρισαν κάπου έναν αιώνα πίσω τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Trump κρεμάστηκε στα μανταλάκια από μια βοηθό του και τα μαλλιά του Τσιτσιπά μυρίζουν ντάκο.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Στη Μαδρίτη, ο Erdogan γύρισε σαν άσωτος και είπε το ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Αλλά πήρε υποσχέσεις και δωράκια.

Η ιστορία με το εμπορικό σήμα Turkaegean σήκωσε φουρτούνες στη Βουλή.

Ο Γιώργος Λεμπέσης τραγούδησε με τον Alice Cooper για την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Οι ΗΠΑ γύρισαν δεκαετίες πίσω τα ανθρώπινα δικαιώματα με την αντιστροφή της απόφασης Roe v. Wade και την απαγόρευση των αμβλώσεων. Πλέον επίσημα μπορείς να διωχθείς ποινικά σε αρκετές πολιτείες αν κάνεις άμβλωση (όπως και ο γιατρός που θα σου την κάνει).

Πολλοί αντέδρασαν. Εταιρείες μπήκαν μπροστά αναλαμβάνοντας το κόστος να πάνε οι υπάλληλοί τους. Διάσημοι τουΐταραν. Και ξανατουΐταραν. Και τραγούδησαν. Και βγήκαν στους δρόμους και μίλησαν.

Αυτή δεν είναι μια διαδικασία που έγινε άμεσα. Δρομολογείται χρόνια. Ο Donald Trump έβαλε το χεράκι του. Αλλά τα έχει βρει δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Εξαιτίας μιας πρώην βοηθού του που μπροστά στην Επιτροπή που διερευνά το ντου στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021. 

Ακόμα και ο μεγαλύτερος θαυμαστής του, το Fox News, παίρνει τις αποστάσεις του από τον πορτοκαλί, πρώην Πρόεδρο.

Και τι κάνει ο ίδιος; Ποστάρει σαν τρελός στο δικό του social medium, Truth Social.

Κάτι που κάνει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Twitter. Περισσότερο από όσο αντέχει κανείς. Μήπως όμως είναι το πιο ταλαντούχο troll εκεί έξω; Ή απλώς πρέπει κάποιος να του πάρει το κινητό από το χέρι; Πάντως η ρίγανη μακραίνει το μαλλί. 

Η ιστορία με τον 27χρονο χιμπατζή Μπαζού που το έσκασε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, οι υπεύθυνοι του πάρκου τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν είναι μια τραγική ιστορία. Το πιο τραγικό όμως είναι η ίδια η ύπαρξη ζωολογικών κήπων. Σταμάτα επιτέλους να δείχνεις στα παιδιά σου «ζωάκια», αδιαφορώντας για το ότι στην πραγματικότητα δείχνεις στα παιδιά σου καταδικασμένα, φυλακισμένα, δυστυχισμένα πλάσματα.

Μάθε τα πάντα για τη Λακωνική Μάνη και πλάναρε το επόμενο road trip σου, που, μαζί με τη διευθύντρια του LadyLike, Μαριλέλλα Αντωνοπούλου, σου υποσχόμαστε ότι θα είναι επικό.

Εκεί στις παραλίες με τις λαλούδες, διάβασε το δυνατό (ο Stephen King σε προκαλεί να διαβάσεις τις πρώτες 10 σελίδες και μετά να μην το τελειώσεις και η Washington Post προειδοποιεί ότι «σε συνταράσει, σε ισοπεδώνει») Ξένο Χώμα της Jeanine Cummins.

Μην ξεχάσεις τα τελευταία δύο επεισόδια του συναρπαστικού τελευταίου season του Stranger Things. Eleven κάνε χάος.

Δες το Love & Anarchy στο Netflix για ανακουφιστικά μοντέρνο και μη γλυκανάλατο rom com.

Δες επίσης το πολύ επίκαιρο δυστυχώς σήμερα ντοκιμαντέρ του 2018, Reversing Roe για να καταλάβεις ακριβώς τι (και από πότε) συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ με τις αμβλώσεις.

Και αν προλάβεις, πήγαινε στο σινεμά και δες το ίδιου κεντρικού θέματος βραβευμένο γαλλικό φιλμ, Το Γεγονός.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.