VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Stay In Glam Makeup: Σου δίνουμε #makeupinspo για το γιορτινό μακιγιάζ σου

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson MUA: Ολίβια Σαχινίδου

Και φτάνει το τέλος του 2020. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να ανοίξεις σαμπάνια, να βγεις στο μπαλκόνι να χειροκροτήσεις δυνατά, να φας ό,τι μελομακάρονο έχει απομείνει στο σπίτι, να το γιορτάσεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα (ακόμη και στο μακιγιάζ σου). Να το ζήσεις. Ακόμη κι αν είσαι μόνη σου. Ακόμη κι αν πας λίγα τετραγωνικά πιο πέρα, μέχρι το σαλόνι σου. Εξάλλου, και τι δεν ήταν διαφορετικό τη φετινή χρονιά; Για την ακρίβεια, τι έμεινε ίδιο;

Όχι, δεν θα σε κουράσω με κάποιου είδους απολογισμό (τι χάσαμε, τι κερδίσαμε, τι αφήσαμε- αφήνω τους experts του είδους να μιλήσουν) αλλά μαζί με την makeup artist  Ολίβια Σαχινίδου, βρεθήκαμε πριν λίγες μέρες για να σου δείξουμε όντως κάτι διαφορετικό που μπορείς να κάνεις στο πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ σου και φυσικά να σου δώσουμε το #makeupinspo για να δημιουργήσεις μόνη σου όποιο μακιγιάζ θέλεις μπροστά στον καθρέφτη σου. Άκουσέ μας, μέρα που είναι!

Τα δικά μας must have

Αυτή τη φορά, τεστάραμε την capsule makeup collection που δημιούργησε η Chiara Ferragni με την υπογραφή της Lancôme.  Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήσαμε την All-in-one Fashion Flirty Palette που περιλαμβάνει 8 αποχρώσεις σκιών σε 3 διαφορετικά φινιρίσματα, 2 highlighters, 1 bronzer και 1 ρουζ, την iconic Monsieur Big Mascara που «ντύθηκε» με το εμβληματικό Flirting Eyes logo της influencer, το υγρό μαύρο eyeliner Liner Plume με super σταθερή μύτη, ένα μαλακό μαύρο μολύβι ματιών, ενώ στα χείλη το Absolu Rouge στην απόχρωση Fashion Darling, ένα ματ, σοφιστικέ ανοιχτό κόκκινο. Ηighlighter και ρουζ χρησιμοποιήσαμε από την Halo Face Palette της Smashbox.

Το makeup look

Κάνε focus στα μάτια. Tα Χριστούγεννα, επιλέξαμε ένα bronze smokey eye look. Για την Πρωτοχρονιά δώσαμε ένταση στα μάτια, επιλέγοντας μία πιο αντισυμβατική απόχρωση από την παλέτα της Chiara Ferragni. Κι αν το μπλε που πρότεινε η influencer (δες εδώ το look της) σου φαίνεται παρατραβηγμένο για τα δεδομένα σου ή απλά είναι το πιο αναμενόμενο, τότε δοκίμασε να απλώσεις στα πάνω βλέφαρα των ματιών σου, μία μπορντό σκιά, όπως η απόχρωση που υπάρχει στην παλέτα της. Αυτό κάναμε τουλάχιστον εμείς.

Tip#1: Για να είναι πιο σωστή η διαβάθμιση των χρωμάτων στα μάτια σου και για να δώσεις βάθος «ζέστανε» το κόκκαλο των ματιών σου με μία καφέ ματ σκιά μέτριας έντασης.

Tip #2: Για  δώσεις ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα σου, κάνε μία γραμμή με το μαύρο υγρό eyeliner στο πάνω βλέφαρο και τόνισε τις ρίζες των κάτω βλεφαρίδων αρχικά με ένα μαύρο μολύβι και έπειτα με τη μπορντό σκιά σβήνοντάς την.

Tip #3: Ολοκλήρωσε με μερικές στρώσεις μάσκαρα και μην ξεχνάς να περιποιηθείς φρύδια σου περνώντας ένα brow gel.

Κάνε ένα δυνατό συνδυασμό με το κόκκινο κραγιόν

Ναι, αγαπάμε τις nude αποχρώσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε, το κόκκινο κραγιόν έχει τη δική του διαχρονική δυναμική σε κάθε γιορτινό look μας. Για να αναδείξεις ακόμη πιο πολύ το χαμόγελό σου, επίλεξε ένα κόκκινο, ματ κραγιόν με μπλε υποτόνους που θα κάνει πιο φωτεινό και λευκό το χαμόγελό σου.

Tip: Για να ισορροπήσεις τις χρωματικές εντάσεις στα ζυγωματικά- τα χείλη και τα μάτια, είναι σημαντικό να ζεστάνεις το πρόσωπό σου.

Εμείς, σου δίνουμε το #makeupinspo, η διάθεση, δική σου. Βάλε το κραγιόν σου, κάνε το μακιγιάζ που πραγματικά θέλεις, πάτα pause σε όλα τα υπόλοιπα, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου μπροστά στον καθρέφτη, φόρεσε ό,τι σου κάνει κέφι, γιατί εσύ ορίζεις το πώς θα περάσεις αυτή την ημέρα. Εκφράσου με το μακιγιάζ σου και καλή χρονιά!