ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική και δροσερή salsa fresca για να βουτάς τα nachos σου (και όχι μόνο)

Οι άρχοντες των Αζτέκων προετοίμαζαν συχνά την σάλτσα αυτή, συνδυάζοντας ντομάτες, πιπεριές και διάφορα αρωματικά συνοδεύοντας τόσο τα κρέατα και τα ψάρια.

Στην συνέχεια οι Ισπανοί ανακάλυψαν την χαρά της ντομάτας και της νόστιμης σάλτσας των Αζτέκων όταν κατέκτησαν το Μεξικό και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Σήμερα η Salsa είναι μία από τις πιο διαδεδομένες σάλτσες σε όλον τον κόσμο.
Salsa fresca ή pico de gallo, δροσερή και πεντανόστιμη.

Μερίδες: 3-4
Χρόνος προετοιμασίας: 10

Υλικά για τη salsa fresca:

2-3 ντομάτες φιλεταρισμένες και ψιλοκομμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριές Jalapeno, πολύ ψιλοκομμένες (σε περίπτωση που δεν το θέλουμε πολύ καυτερό, αφαιρούμε τους σπόρους)
Χυμό από 1-2 lime
Κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Ξεπλένουμε καλά τις ντομάτες, αφαιρούμε το επάνω μέρος (εκεί που ήταν το κοτσάνι) και χαράζουμε ελαφρά το κάτω μέρος, σε σχήμα Χ.

2) Τοποθετούμε τις ντομάτες, σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, με νερό και πάγο.

3) Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.

4) Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε τη Madame Ginger στο Facebook και στο Instagram. Μπορείς επίσης να δεις τα video της στο YouTube κανάλι της.