FOOD FACTORY

Σοκολατάκια χιονόμπαλες με γεύση πορτοκάλι. Ο καλύτερος συνδυασμός

Φτιάχνουμε σοκολατάκια με πορτοκάλι και επιβεβαιώνουμε πως αυτός είναι ένας από τους πάρα πολύ αγαπημένους μας συνδυασμούς. Ο λεγόμενος και άχαστος.

σοκολατάκια

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. γλυκόζη

100 γρ. βούτυρο

2 φύλλα ζελατίνης

180 γρ. άσπρη σοκολάτα

2 κ.σ. essence πορτοκάλι

1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο και κίτρινο)

2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί το μείγμα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

Ανακατεύουμε το μείγμα συνέχεια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Όταν δούμε ότι το μείγμα αρχίζει και κολλάει ελαφρώς στα τοιχώματα της κατσαρόλας (ένα στάδιο πριν βράσει), Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα, ανακατεύουμε και Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

Προσθέτουμε την essence και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα τετράγωνο λαδωμένο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Το βγάζουμε από το ταψί την επόμενη μέρα και το κόβουμε σε κυβάκια, τα οποία βουτάμε αμέσως στη ζάχαρη άχνη. Τα τινάζουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.