FOOD FACTORY

Ριζότο με κολοκύθα και καπνιστό τυρί και καλή μας όρεξη

Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή για σήμερα. Ιδανική για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο. Ετοιμάζουμε ριζότο με κολοκύθα και καπνιστό τυρί.

ριζότο με κολοκύθα

Υλικά

6 φρέσκα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)

2 κ.σ. βούτυρο

1 φλιτζ. άσπρο κρασί

500 γρ. κολοκύθα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)

Αλάτι

Άσπρο πιπέρι

750 ml νερό

2 κ.σ. βούτυρο

2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο (ρύζι για ριζότο)

200 γρ. καπνιστό τυρί (τριμμένο)

150 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι με το βούτυρο για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ασταμάτητα και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Aφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς και προσθέτουμε τα κυβάκια κολοκύθας, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα.

Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 2-3 γύρους και προσθέτουμε το μείγμα με την κολοκύθα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό.

Μόλις χυλώσει και έχει ψηθεί το ρύζι (το θέλουμε λίγο al dente), προσθέτουμε το καπνιστό τυρί, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το ριζότο σε μικρά ποτηράκια και σερβίρουμε αμέσως.