FOOD FACTORY

Συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά σόγιας

Η περίοδος της νηστείας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να ανακαλύψουμε νέες συνταγές και να αξιοποιήσουμε υλικά που μέχρι πρότινος αφήναμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά σόγιας.

Υλικά

200 γρ κιμάς σόγιας

2 λίτρα νερό

2-3 μεγάλα κρεμμύδια (λιωμένα στο μούλτι με λίγο νερό

1-2 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

500 γρ. χυμό ντομάτας

2 κ.σ. ντοματοχυμός

1 κς. ξύδι

1 1/2 κ.σ. μπαχάρι

1 κ.σ. πιπέρι

4-6 δαφνόφυλλα

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, όταν βράσει ρίχνουμε τον κιμά σόγιας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Τον αφήνουμε για 10 λεπτά.

Όταν κρυώσει θα χρειαστεί να πλύνουμε τη σόγια με αρκετό νερό και στη συνέχεια να τη σουρώσουμε (ξεπλένουμε για 2-3 φορές) στραγγίζουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά με κλειστό το καπάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά σόγιας σοτάρουμε για αλλά δυο λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοχυμό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (μπαχάρι, μείγμα με αλάτι και πιπέρι και δαφνόφυλλα).

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.