FOOD FACTORY

Συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Unsplash

Δεν είναι υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα κέικ και πιο συγκεκριμένα τα κέικ σοκολάτας. Φτιάχνουμε σήμερα μία σχετικά εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Φτιάχνουμε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για κέικ

30 γρ. κακάο

20 γρ. τρίμμα καρύδας

1/2 κγ. αλάτι

1 βανίλια

300 γρ. ζάχαρη

210 μλ. νερό (χλιαρό)

45 μλ. καλαμποκέλαιο

1 κς. άσπρο ξύδι

1 κγ. σόδα

Υλικά για την ganache

100 γρ. μαύρη σοκολάτα

80 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα (coconut cream)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, την καρύδα, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξύδι με τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και όσο αφρίζει το προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί και ψήνουμε στους 200° Κελσίου πάνω κάτω για 25-30 λεπτά. Τσεκάρουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι εάν έχει ψηθεί στο κέντρο αλλιώς ψήνουμε για άλλα 3 με 5 λεπτά.

Για την ganache

Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σε αυτήν μόνο το πάνω μέρος του γάλακτος καρύδας που είναι πηκτό.

Ανακατεύουμε και αμέσως περιχύνουμε την ganache πάνω στο κέικ σοκολάτας.