BEEN THERE DONE THAT

Πίθηκοι, ολιστικά γιοκ, pro life μόνο για αγέννητα, Αστόρια στις Κάννες. Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.

24Media Creative Team

Οι Κάννες γέμισαν Έλληνες και καλά κάνετε και καμαρώνετε τη Χαλκιδική. Ο πρωθυπουργός έπαθε Σαολίν, ο Ερντογάν απασφάλισε και οι Ρεπουμπλικάνοι είναι οι πολιτικοί που σε αναγκάζουν να γεννήσεις ένα παιδί, μόνο και μόνο για να πέσει νεκρό στο σχολείο του από όπλο.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Οι πρώτες μετά covid Κάννες, ήταν ένα τεράστιο χαρούμενο πάρτι με extravagant ρούχα και ασύλληπτα αυτοκίνητα και mega celebrities. Βρέθηκα στο κόκκινο χαλί, καλεσμένη της Nespresso που μας παρουσίασε τη νέα της ambassador, Alessandra Ambrosio. Το περπάτησα και σας τα λέω όλα. Λάτρεψα την Julia Roberts, έκλαψα με τη συγκίνηση του σκηνοθέτη James Grey (ήμασταν οι πρώτοι ever άνθρωποι που είδαν την ταινία του, Armageddon Time), συνάντησα τον Θοδωρή Δημητρόπουλο που είναι εκεί τρεις εβδομάδες και ραπορτάρει κάθε μέρα όσα έγιναν, όσα είδε και με όσους μίλησε.

Εν τω μεταξύ μαζευτήκαμε τόσοι Έλληνες φέτος στις Κάννες, που μια Αστόρια τη στήναμε στην Croisette. Βραβεύτηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης και έλαμψε το πανευτυχές και πολύχρωμο cast του Dodo του Πάνου Κούτρα στο red carpet.

Μικρό το stopover στην Αθήνα και επόμενη στάση Χαλκιδική. Που όντως σαν αυτή δεν έχει. Όπως δεν έχει και σαν το Sani Resort. Το γαστρονομικό φεστιβάλ Sani Gourmet φέτος είχε μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες chefs κι εμείς είχαμε την τύχη να ζήσουμε την πιο νόστιμη και χαλαρωτική μίνι απόδραση.

Κι επειδή το να απολαμβάνεις υψηλή γαστρονομία παρέα με φίλους, είναι από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο, ενημερώσου και κλείσε εισιτήριο από τώρα για το Taste of Athens, τη γαστρονομική γιορτή που θα γίνει 7-10 Ιουλίου στο Ζάππειο. Εκεί θα βρεις μαζεμένα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης (π.χ. Delta, Herve, Hytra, Σπονδή) σε pop up εκδοχή με πιάτα σε ειδικές τιμές, αλλά και δυνατό entertainment με DJ sets από τον En Lefko, αλλά και live συναυλίες από Ρένα Μόρφη, Swingin’ Cats, Onirama και Μαρίνα Σάττι. Let’s eat, drink and party!

Εν τω μεταξύ όσο έλειπα, η Ελλάδα έγινε ολιστική με προτροπή του πρωθυπουργού, κάτι που δεν άγγιξε ιδιαίτερα τον Erdogan που εκνευρίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα είπε στην ομιλία του στην αμερικανική Βουλή και είπε το περίφημο Μητσοτάκης γιοκ. Και η Zakharova εκνευρίστηκε από την ίδια ομιλία και μας τα έψαλλε που ενταχθήκαμε στο αντιρωσικό στρατόπεδο.

Προέκυψε και λίγη χολέρα και λίγη ευλογιά των πιθήκων μην μας λείψει η τρομάρα και αυτό το καλοκαίρι. Σας θέλω όμως ψύχραιμους γιατί εδώ εξηγούνται όλα.

Εν τω μεταξύ, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η δίκη παρωδία των Depp – Heard συνεχίζεται  και ο Elon Musk θα βάλει βαθιά το χέρι στη δική του τσέπη να βγάλει 6 δις δολάρια για την εξαγορά του Twitter.

Είχαμε όμως και μια -ακόμα- τεράστια mass shooting τραγωδία στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο και δολοφόνησε πυροβολώντας εν ψυχρώ 19 μαθητές και 2 δασκάλες. Φυσικά οι Ρεπουμπλικάνοι παρέα με το NRA, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων που ευθύνεται για την κατάσταση αυτή στις ΗΠΑ, δεν θεωρούν ότι χρειάζεται gun control. Απλώς πρέπει να γίνει παράνομη η άμβλωση. Όταν το παιδί γεννηθεί, δεν ενδιαφέρονται αν κάποιος το πυροβολήσει ενώ κάνει μάθημα. Μάλιστα, 2 ημέρες μετά το μακελειό, θα φιλοξενηθεί στο Τέξας το ετήσιο συνέδριο του NRA, όπου θα μιλήσει ο Trump. Φυσικά υπέρ των όπλων.

Χάσαμε και σημαντικούς ανθρώπους την εβδομάδα που πέρασε. Ο τεράστιος έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε σε ηλικία 79 ετών στο Παρίσι, ο Ray Liotta -o μοναδικός Henry Hill του Goodfellas- πέθανε στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας στη Δομινικανή Δημοκρατία σε ηλικία 67 ετών και ο εκ των ιδρυτών των Depeche Mode, Andy “Fletch” Fletcher έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Είναι βαριά αυτά τα RIP.

Διαβάστε το πανέξυπνο whodunit 8 Ντετέκτιβ του Alex Pavesi (και προσπαθήστε να μαντέψετε, σας το λέω θα πέσετε έξω).

ΟΧΤΩ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
IANOS.GR

ΟΧΤΩ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Κάθε μυστήριο ακολουθεί συγκεκριμένους απλούς κανόνες. Ο Γκραντ Μακάλιστερ, συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και καθηγητής μαθηματικών, κατάφερε κάποτε να τους εντοπίσει όλους. Όμως αυτό συνέβη πριν από τριάντα χρόνια. Τώρα ζει μια απομονωμένη ζωή σ’ ένα ήσυχο νησί της Μεσογείου – μέχρι τη στιγμή που του χτυπά την πόρτα η Τζούλια Χαρτ, μια έξυπνη, φιλόδοξη επιμελήτρια. Η Χαρτ σκοπεύει να επανεκδώσει τα πρώτα έργα του, επτά ιστορίες που είχαν κυκλοφορήσει σ’ έναν τόμο με τίτλο Οι λευκοί φόνοι, ιστορίες που τώρα πρέπει να ξανακοιτάξουν οι δυο τους. Καθώς όμως διαβάζει τις ιστορίες, η Τζούλια ταράζεται από την ανακάλυψη ότι υπάρχουν μέρη που δεν βγάζουν νόημα. Ασυμφωνίες, αστοχίες, καθώς και περίπλοκα στοιχεία που μοιάζουν να αναφέρονται σε έναν πραγματικό φόνο. Έναν φόνο που παραμένει ανεξιχνίαστος εδώ και τριάντα χρόνια… Για να βρει τις απαντήσεις, η Τζούλια πρέπει να επιστρατεύσει όλη της την εξυπνάδα και να θριαμβεύσει έναντι ενός επικίνδυνα ευφυούς αντιπάλου. Πρέπει όμως να κινηθεί προσεκτικά: ξέρει ότι υπάρχει ένα μυστήριο εδώ, όμως αυτό που δεν συνειδητοποιεί ακόμα είναι ότι ένας φόνος έχει ήδη γίνει
16,60 € 14,94 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Δείτε το μαγικό, weird και υπέροχο Night Sky στο Amazon Prime, με τους γηραιούς εραστές και βραβευμένους με Όσκαρ J. K. Simmons και Sissy Spacek να εξερευνούν τη σχέση τους και τον άλλο πλανήτη που κρύβεται πέρα από μια μυστική πύλη στον κήπο τους.

Ή δείτε το πρώτο (με όλα τα συστατικά να γίνει hit) ισπανικό thriller series του Apple TV, Now & Then

Στον τελικό Champions League (για τον οποίο ο Θέμης Καίσαρης οδήγησε μέχρι το Παρίσι από την Αθήνα και φυσικά έκανε στάση στις Κάννες) είμαι με τη Ρεάλ.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.