BEEN THERE DONE THAT

Ούφο, Χόρχε, ωμά συκώτια, άλλο ένα ΠΑΣΟΚ, επικός Μίλτος. Σούζι έφαγες

24Media Creative Team

Λαγνεία και λαιμαργία, super bowl σε ενδιαφέρουσα, hi-tech προπαγάνδα, όρχεις ταύρου, ένα ακόμα ΠΑΣΟΚ και ένας διαστημικός Τεντόγλου. Ήταν μια γεμάτη εβδομάδα.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Πέρασε του Αγίου Βαλεντίνου. Το trend ήταν αγάπες και λουλούδια όπως πάντα – και λίγη celebrity γύμνια (η Emily Ratajkowski μας σύστησε γυμνό το νέο της αμόρε, οι Bennifer έκαναν matchy matchy τατουάζ και ο Βασίλης Μπισμπίκης έδωσε νέα ερμηνεία στο εμείς οι δυο είμαστε ένα).

Πέρασε η Τσικνοπέμπτη. Το trend ήταν ψησταριές παντού από τις 10 το πρωί.

Φάγαμε αρκετά.

Έγινε και το super bowl. Με κλασικά τρομερές και πανάκριβες διαφημίσεις (και εδώ είχαμε Bennifer). Και με φανταστική Rihanna σε ένα half time show υπερπαραγωγή όπου έκανε και τα αποκαλυπτήρια της δεύτερης εγκυμοσύνης της.

Ο Elon Musk το είδε από σουίτα στο γήπεδο παρέα με Rupert Murdoch (ξαναπες μας κάτι για διεφθαρμένα media να δούμε κάτι). Και μετά πήρε το αεροπλάνο του και πέταξε στο San Francisco έξαλλος που το δικό του tweet υπέρ των Philadelphia Eagles δεν το είδαν όσοι είδαν το αντίστοιχο του Joe Biden. Και μετά εμείς βομβαρδιστήκαμε με tweets του Elon.

Μετά το περίφημο troll factory της Αγίας Πετρούπολης και την Cambridge Analytica, αποκαλύφθηκε τεράστιο σκάνδαλο με τη νέα (αλλά όχι καινούρια αφού δρα εδώ και δυο δεκαετίες) εταιρεία tech προπαγάνδας, Team Jorge. Υλικό βγαλμένο από κατασκοπικό δυστοπικό μυθιστόρημα με πλοκάμια και στην Ελλάδα, αφού έχουν και εδώ γραφείο. Διάβασε για αυτούς, γιατί προεκλογική περίοδο διανύουμε, θα τους ακούσουμε συχνά.

Το Deep Fake έκανε ήδη την εμφάνισή του σε scam διαφημίσεις σε social media.

Όπως scam artist αποδείχθηκε και ο Νεάντερταλ Βασιλιάς του Συκωτιού, ο οποίος προωθούσε στα social media κανάλια του (με εκατομμύρια followers) την κατανάλωση ωμών συκωτιών, όρχεων ταύρου και μυαλών αγελάδας (μαζί βέβαια με τα δικά του συμπληρώματα και τα επί πληρωμή fitness προγράμματα) μέσω του δικού του παραδείγματος λέγοντας ότι έτσι θα ζούμε υγιείς, χωρίς αυτοάνοσα, αλλεργίες και γεμάτοι ενέργεια. Τελικά πληρώνει 12.000 δολάρια / μήνα σε στεροειδή και τώρα του ζητάνε πολλά ρέστα. 25 εκατομμύρια δολάρια ρέστα.

Στην Αμερική καταρρίπτουν ιπτάμενα αντικείμενα γνωστής ή και όχι προέλευσης και τέλος πάντων ας έρθουν να μας δουν να τρώμε ωμά συκώτια και να σφηνώνουμε σε τεράστιες λαστιχένιες κόκκινες μπότες (πλέον η μόδα γίνεται κοινωνικό πείραμα), να αποφασίσουν ότι δεν τους χρειαζόμαστε για να καταστραφούμε, μην ζούμε και με το άγχος τους.

Έχουμε νέο ΠΑΣΟΚ, ή σωστότερα άλλο ένα ΠΑΣΟΚ. Το ΔΗΠΑΚ εκφράζει «το προδωμένο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».

Μιλώντας για ΠΑΣΟΚ, η Εύα Καϊλή προσέλαβε έναν νέο δικηγόρο, που λέγεται δικηγόρος του διαβόλου και avocat des crapules και είναι αμφιλεγόμενης ηθικής και αναλαμβάνει ακόμα πιο αμφιλεγόμενες υποθέσεις που κανένας άλλος δικηγόρος δεν θέλει. Μη βιαστείς να πεις όνομα. Sven Mary λέγεται.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ένα τεράστιο άλμα, το καλύτερο της χρονιάς στα 8.40μ. Του το ακύρωσαν γιατί ήταν παράτυπα τα παπούτσια του. Στεναχωρέθηκε, εκνευρίστηκε. Και πήγε και πήδηξε 8.41 (μετά από τρία άλματα, επίσης καλύτερα της χρονιάς).

Είναι η ώρα να γίνουν και στην Ελλάδα τα Before Midnight EDM πάρτι της Αγγλίας, για να μπορέσουμε και εμείς οι μεσήλικες να θυμηθούμε τους rave on εαυτούς μας, αλλά να προλάβουμε το πρωί να πάμε και τα παιδιά στο σχολείο.

Δες το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν του You (Netflix). O φίλος stalker Joe έχει πια τραβηχτεί στο Λονδίνο και η σειρά έχει αποκτήσει πολύ ενδιαφέροντα Agatha Christie vibes.

To The Snow Girl (Netflix) είναι μια Ισπανική crime/ mystery μίνι σειρά που θα σε κρατήσει στην άκρη της καρέκλας σου για το τι έγινε η μικρή Amaya.

H αδυναμία μου στις quirky comedies βρήκε λιμανάκι στο πανέξυπνο και αστείο Extraordinary (Disney+).

Διάβασε (ακόμα μόνο στα αγγλικά) το Bournville του Jonathan Coe με την παράλληλη ιστορία 75 ετών μιας γυναίκας, της οικογένειάς της και της Μεγάλης Βρετανίας μέσα από γεγονότα μαζικής εμπειρίας.

Διάβασε τις Σκοτεινές Ώρες του (δεν απογοητεύει ποτέ) Michael Connelly (εκδόσεις Διόπτρα) με τον υπεραγαπημένο μου ντετέκτιβ Harry Bosch.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.