BEEN THERE DONE THAT

Πρώτη φορά covid, o τυφώνας AI, ο GOAT LeBron, η μάνα Τσιάρτα. Ξέρεις Motomami;

24Media Creative Team

Πώς είναι να περνάς covid πρώτη φορά, πώς η τεχνητή νοημοσύνη κατέκτησε τον πλανήτη, πόσο τα σπάει το air fryer, ποια ρεκόρ διέλυσαν οι LeBron και Beyonce, πώς ψηλώνουν τα δοκάρια, τι είναι  Motomami και ποιος τελικά θα ψηφίσει Τσιάρτα;

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Το κάστρο έπεσε. Κόλλησα πρώτη φορά covid μετά από τρία χρόνια. Και είχα μπουφέ όλων των συμπτωμάτων όλων των μεταλλάξεων.

Ήρθε η Barbara, αλλά προτίμησε μόνο ΒουΠου. Οι υπόλοιποι απλώς κρυώναμε. Και τρώγαμε. Τρώγαμε πολύ.

Το air fryer είναι ό,τι ήταν για τις μαμάδες μας το ρομποτάκι ή πιο παλιά οι φούρνοι μικροκυμάτων. Και πολύ φίλος μας.

Το ChatGPT έκανε την αρχή του μαζικού παροξυσμού με την τεχνητή νοημοσύνη, μετά μπήκαν οι κολοσσοί της τεχνολογίας στο παιχνίδι και όπου να ‘ναι, αν δεν σκαμπάζεις από ΑΙ θα ισοδυναμεί με το να υπογράφεις με σταυρό. Μην το φοβάσαι, ρώτα το διάφοραΕίδες πως θα είναι το επόμενο Google Maps; 

O σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα γεμάτη τραγωδίες και λίγα μικρά θαύματα και είναι τουλάχιστον αυτονόητο ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε, άσχετα με την ως τώρα ρητορική Ερντογάν. Και το αποδεικνύει κάθε ένας άνθρωπος που ανασύρεται ζωντανός από τα συντρίμμια που θα μας στοιχειώνουν το μυαλό για καιρό.

Η ιστορία με τα δοκάρια του Ατρόμητου είναι η απόδειξη ότι ο σουρεαλισμός ζει και βασιλεύει.

Όπως και η επιστολή της μάνας (και της αδερφής) του Βασίλη Τσιάρτα που αισθάνθηκαν την ανάγκη να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους από τον ομοφοβικό, ρατσιστή και εθνικιστή γιο και αδελφό τους.

Ο LeBron James είναι επίσημα ο μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία του NBA. Είναι και ο GOAT; 

Και η Beyonce η κάτοχος των περισσότερων Grammy στην ιστορία των εν λόγω βραβείων.

Η βαριεστημένη γκριμάτσα ωχαδερφέ του Ben Affleck στα προαναφερθέντα βραβεία είναι το meme που χρειαζόμασταν.

H Madonna έδωσε την πιο πληρωμένη απάντηση σε όσους είχαν να πουν για τις πλαστικές της μετά από την εμφάνισή της στα Grammy.

Η Rosalia με το chicken teriyaki και το saoko της έρχεται στην Αθήνα με το Release x SNF Nostos (όπως και η Siouxsie, οι Royksopp, οι Interpol και ένας σκασμός άλλοι).

Βγες από το σπίτι. Πήγαινε στην Chocolalaland του Chocolate Fest και παρακολούθησε workshops, live cooking από αγαπημένους pastry chefs και μη, αγόρασε φοβερές σοκολατοδημιουργίες για το σπίτι και δοκίμασε και άλλες επί τόπου από a-list εκθέτες (θα με βρεις μπροστά στο Cap-Cap και το Holy Llama να κάνω puppy eyes). Παίξε στα διάφορα couple challenges -γιατί έχουμε και Άγιο Βαλεντίνο μπροστά, βγάλε fun selfies στα διάφορα τέλεια spots και πήγαινε και τα ρούχα του πρώην σου εκεί για ανακύκλωση. 10-14/2 στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΥ στο Γκάζι.

Κι επειδή μπορεί να μην βρεις τραπέζι για το επόμενο δίμηνο στο πολυσυζητημένο Pharaoh, τσέκαρε τα heart warming ramen στο καινούριο μαγαζί του Σωτήρη Κοντιζά Tanpopo

Αν, ωστόσο, θες να το ζήσεις σπιτόγατος, σου έχω 9 σειρές και ταινίες να δεις.

Δώσε ευκαιρία στις παλιότερες βρετανικές ή βρετανικής συμπαραγωγής crime σειρές της Cosmote TV (εγώ με τον covid είχα πολύ χρόνο). Σου προτείνω:

Dublin Murders (Cosmote TV) 

Unforgotten (Cosmote TV)

Those Who Kill (Cosmote TV) 

Επίσης σε Cosmote TV δες τη δεύτερη σεζόν (και την πρώτη αν δεν την έχεις δει) του Your Honor, με Bryan Cranston σε ρόλο εξ’ανάγκης διεφθαρμένου δικαστή.

Δες και την εξαιρετική νέα σειρά με τη Natasha Lyonne, Poker Face (με συμπρωταγωνίστριά της την Plymouth Barracuda που οδηγεί, αλλά και Adrien Brody, Chloe Sevigny κλπ)

Και μην ξεχάσεις και το Έτερος Εγώ: Νέμεσις που έρχεται στην Cosmote TV τη Δευτέρα, 13/2.

Στο Netflix, τσέκαρε το You People με Jonah Hill, Eddie Murphy, David Duchovny, τέλειο για Κυριακή Μεσημέρι, με φοβερά πλάνα L.A. και τα πιο cool sneakers.

Για ίδια φάση είναι και η rom com Your Place or Mine, με Reese Witherspoon και Ashton Kutcher.

Αλλά από το Netflix, μην χάσεις με τίποτα (και το εννοώ), το Cunk on Earth που μας χάρισε ο δημιουργός του Black Mirror, με την ασύλληπτη περσόνα Philomena Cunk να ψάχνει τη γέννηση της ανθρωπότητας και των αρχαίων πολιτισμών, φέρνοντας σε βαθιά αμηχανία επιστήμονες και ακαδημαϊκούς με ερωτήσεις αυθάδεις, αφελείς και ξεκαρδιστικές.

Τα δύο βιβλία που έχω να σου προτείνω ανήκουν στην κατηγορία διάβασε πριν δεις.

H Δύναμη της Naomi Alderman (εκδόσεις Οξύ) εξερευνά έναν κόσμο όπου τα κορίτσια αποκτούν μια υπερφυσική (ηλεκτρική) δύναμη και κυριαρχούν έναντι των ανδρών. Η Margaret Atwood το αποθεώνει και το Prime το φέρνει σε σειρά στις 31/3 με πρωταγωνίστρια την Toni Colette.

Ένα Βήμα Πριν Την Αποκάλυψη του Paul Tremblay (εκδόσεις Οξύ) έχει την ψήφο εμπιστοσύνης τόσο του Stephen King, όσο και του M. Night Shyamalan που το έκανε ταινία (Knock at the Cabin). Και βραβεία.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.