BEEN THERE DONE THAT

Οι Αμαρτίες της Εύας (τελενοβέλα), τα Πανίνι του Trump, οι πρώην του Βαλάντη. Οι σειρές της χρονιάς από Ιωσηφίνα Γριβέα

24Media Creative Team

Με νοτιάδες και ζέστη, με πολλά περιττά στρες (μη δεις τη θεία Βιργινία, δεν πειράζει) και μια επικαιρότητα περιβόλι (από το qatargate και τα νεύρα του Βαλάντη μέχρι τους πύραυλους του Erdogan και τα πανίνι του Trump) πάμε για Χριστούγεννα. Η Ιωσηφίνα Γριβέα δίνει τις καλύτερες σειρές της χρονιάς.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Νοτιάδες, ζέστη, υγρασία στην τελική ευθεία των Χριστουγέννων. Λίγο θα ισιώσει την επόμενη εβδομάδα, αλλά μην περιμένετε χιόνια στο καμπαναριό.

Σταματήστε να ζείτε με το έξτρα άγχος των γιορτών και όλα τα πρέπει: να δείτε όλα τα σόγια, όλους τους ξενιτεμένους φίλους, να φάτε σπιτικά, να παρτάρετε δίχως αύριο, να σημαιοστολιστείτε σαν το δέντρο του Συντάγματος, να νιώθετε γλύκα και θαλπωρή.

Αποενοχοποιηθείτε και ηρεμήστε. Τρεις μέρες είναι, περάστε τις όπως θέλετε -είτε σαν Dancing Queen είτε σε Goblin Mode.

Και απενοχοποιείστε και τα ζυμαρικά μιας και πάμε για τις ανατροπές. Μετά από πρόσφατα ταξίδια μου στην Ιταλία, τα έβαλα στη ζωή μου the Italian way. Κάθε μέρα pasta σε μικρή ποσότητα και αποκλειστικά ολικής άλεσης με κάνουν χαρούμενη και διατηρούν το βάρος μου (μην σας πω ότι αδυνάτισα κιόλας). Η αδυναμία μου είναι τα Barilla ολικής άλεσης (όλες οι εκδοχές τους από λινγκουίνι μέχρι πέννες) που είναι τέλεια al dente και είτε τα τρώω σε πιο διαιτητικές συνταγές, είτε σε κλασικές ιταλικές βερσιόν (ραγού, καρμπονάρα, al limone που ήταν και η αγάπη της Sophia Loren) είναι πεντανόστιμα.

Η διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη δεν με ζύγισε, αλλά μου είπε μπράβο που τρώω κάθε μέρα ζυμαρικά ολικής άλεσης καθώς είναι στη βάση της μεσογειακής διατροφικής πυραμίδας και έχει πολλά οφέλη.

Ξέρετε τι είναι η Σλατίνα – από πού βγαίνει το όνομα, ποια τα εξωτερικά της γνωρίσματα και πως χρησιμοποιείται ο όρος; Εγώ δεν ήξερα.

Το Qatar Gate μάς έπιασε στα ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ευρωβουλής και μαζί σε μια υποδειγματική τελενοβέλα. Το λαβ στόρι της Εύας και του –τι περιπτωσάρα είναι αυτός- Φραντσέσκο τα έχει όλα: πάθος, λάθος, διαφθορά, ψέμα, φυλακή, Ιnstagram και dolce vita. Και αναμένεται να έχει και πολλά επεισόδια.

Habemus τελικό. Θα το σηκώσει ο Messi; Ή πάλι οι Αllez les bleus; Θα ήθελα Messi -για να κουνηθεί το γήπεδο με το υπέροχο τραγούδι -σύνθημα.

Μετά τα χαΐρια του Kanye (που αγαπάει Χίτλερ), ο Alex Jones προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις κατηγορώντας τον Ye για ερωτικό, ομοφυλοφιλικό φετίχ με τον Αδόλφο.

Ο Elon Musk είπε στους άλλους να πάνε να ψηφίσουν ρεπουμπλικάνους στις midterm εκλογές, αλλά αυτός δεν τους ψήφισε, ούτε και κανέναν άλλο, γιατί πολύ απλά δεν πήγε καν να ψηφίσει. Επίσης δεν πληρώνει ενοίκια των γραφείων του Twitter ή τις αποζημιώσεις όσων απέλυσε γιατί “ετοιμάζεται για δικαστικές μάχες”. Δυστυχώς, ο Jack Dorsey, ιδρυτής και πρώην CEO της πλατφόρμας δίνει μερικά δίκια στον Elon.

O Donald Trump κυκλοφόρησε NFT collection σαν καρτούλες Πανίνι με τον εαυτό του σούπερμαν, καβαλάρη, ρομπότ, you name it. Και μπορεί να κερδίσεις κι ένα γεύμα μαζί του.

Ο Erdogan θέλει να μας στείλει δώρο πυραύλους Tayfun εδώ στην Αθήνα, αλλά μπορεί να αργήσει εξαιτίας ενός μικροθέματος που δημιούργησε στον εαυτό του καταδικάζοντας σε δυο χρόνια φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τον βασικό του πολιτικό αντίπαλο και δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu και η κοινή γνώμη (και πολλοί πολιτικοί του φίλοι) δεν το πήραν καλά.

Έχω τρελαθεί με τη χριστουγεννιάτικη μπάλα με το πρόσωπο του Νότη Μηταράκη. Τόσο που ξεστολίζω το δέντρο και το ξαναστολίζω μόνο με τέτοιες.

Ο Βαλάντης έβγαλε το 2023 το τραγούδι με τίτλο Πουτάνα και -μάντεψε- κλείσιμο ματιού σε κάποια που τον παράτησε για κάποιον άλλο. Η Λία Παπαϊωάννου βρήκε και άλλα τραγούδια -μη τραπ- που μας στολίζουν όσες τολμάμε να χωρίζουμε γενικά οποιονδήποτε άντρα.


 

Ο Robbie Williams έρχεται στη Μαλακάσα τον Ιούλιο, όπως και οι Black Keys, αλλά Η συναυλία είναι οι Arctic Monkeys στο Release Festival στις 19/7.

Η Ιωσηφίνα Γριβέα ξεχωρίζει τις καλύτερες σειρές της χρονιάς που πέρασε (και σίγουρα μερικές δεν τις έχεις δει). Σημείωνε:

Σειρά Κανείς-Δεν-Το-Περίμενε: The Bear (Disney+)

Πιο WTF ιδιοφυής σειρά: The Rehearsal (Vodafone TV) 

Σκέτη WTF σειρά: Ze Network (Cosmote TV)

Best Προβλέψιμη Επιτυχία: House of the Dragon (Vodafone TV) 

Best Crime: The Staircase (Vodafone TV)

H επιστροφή του David Simon: We Own This City (Vodafone TV) 

Σειρά Κρυμμένο Διαμάντι: Reservation Dogs (Disney +) 

Feelgood Σειρά: Abbott Elementary (Disney+)

Καλύτερη Κωμωδία: Derry Girls (Netflix)

Best Sci Fi: Undone (Amazon Prime) 

Ο Διάδοχος του Lost: Severance (Apple TV)

Τα καλά νέα που αφορούν τον πλανήτη, είναι η πυρηνική σύντηξη που πέτυχαν επιστήμονες στην Καλιφόρνια και στα επόμενα 30 χρόνια μπορεί να μας δώσει καθαρή ενέργεια εις το διηνεκές.

Τα καλά νέα που αφορούν αυτό το podcast είναι ότι στο επόμενο επεισόδιο έχουμε reunion με Βαγγέλη Χαρισόπουλο και Μαριλού Ρεπαπή δέκα χρόνια μετά την τελευταία μας ραδιοφωνική εκπομπή.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.