ROLE MODELS

Η Christina Applegate μιλά για την πολλαπλή σκλήρυνση και τις αλλαγές στο σώμα και τη ζωή της: «Δεν θα το αποδεχτώ ποτέ»

@2022 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times η Christina Applegate, μιλά ανοιχτά για τη διάγνωσή της με πολλαπλή σκλήρυνση και το πώς αυτή επηρρέασε τη ζωή της. Η 50χρονη ηθοποιός διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση ή αλλιώς σκλήρυνση κατά πλάκας το καλοκαίρι του 2021, ενώ βρισκόταν σε γυρίσματα για την τελευταία σεζόν της σειράς του Netflix, Dead to Me.

Στις 10 Αυγούστου 2021 η Christina Applegate είχε μοιραστεί δημόσια την κατάσταση της υγείας της, με ένα tweet. «Ήταν ένα παράξενο ταξίδι. Αλλά έχω λάβει τόσο μεγάλη υποστήριξη από ανθρώπους που ξέρω κι αντιμετωπίζουν επίσης την ίδια κατάσταση», έγραφε μεταξύ άλλων η ηθοποιός. Η διάγνωσή της έγινε η αιτία να σταματήσουν τα γυρίσματα για αρκετούς μήνες, καθώς η Christina Applegate αναζητούσε θεραπεία.

Ενάμιση χρόνο μετά τη διάγνωσή της, η Christina Applegate αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε επιστρέφοντας στα γυρίσματα για την τελευταία σεζόν της σειράς Dead to Me, αλλά και για τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο σώμα της. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα με δει οποιοσδήποτε έτσι όπως είμαι. ‘Εχω πάρει 18 κιλά. Δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι τα γνωρίζω όλα αυτά πολύ καλά», είπε στη συνέντευξή της στους New York Times η Christina Applegate.

Τι ήταν αυτό που την έκανε να επιστρέψει στο set για να ολοκληρώσει τη σειρά; Η Christina Applegate αισθανόταν την υποχρέωση να το κάνει. «Είχα μία υποχρέωση στη Liz και τη Linda και την ιστορία μας. Οι ιθύνοντες έλεγαν “Ας σταματήσουμε. Δεν χρειάζεται να το τελειώσουμε. Ας φτιάξουμε λίγα επεισόδια με ό,τι έχουμε γυρίσει”. Είπα “Όχι. Θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους”», σημείωσε η ηθοποιός.

Η Christina Applegate δεν μπορεί να αποδεχτεί την πολλαπλή σκλήρυνση

Όπως είπε η Christina Applegate όταν η παραγωγή της σειράς, που έχει κερδίσει δύο υποψηφιότητες για Emmy, σταμάτησε προσωρινά η περιρρέουσα αίσθηση ήταν «Ας της βρούμε κάποια φάρμακα για να γίνει καλύτερα».

«Δεν υπάρχει “καλύτερα”», είπε με απόλυτη ειλικρίνεια η Christina Applegate. Το διάλειμμα αυτό τον γυρισμάτων, ήταν ευεργετικό για εκείνη. «Χρειαζόμουν να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Οπότε χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Αν και δεν είναι ότι το ξεπέρασα κι είπα “Γιούχου, είμαι εντελώς καλά”. Αποδοχή; Δεν θα το αποδεχτώ ποτέ. Είμαι τσαντισμένη», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Η Christina Applegate μοιράστηκε στη συνέντευξή της το γεγονός ότι υπήρχαν σημάδια που δεν μπόρεσε να παρατηρήσει τη στιγμή που συνέβαιναν, τα οποία θα μπορούσαν να την προϊδεάσουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα από αυτά ήταν μία σκηνή χορού στην πρώτη σεζόν της σειράς Dead to Me, όπου η Christina Applegate ένιωθε ότι έχανε την ισορροπία της. «Εύχομαι να το είχα προσέξει. Αλλά ποια ήμουν εγώ για να το ξέρω;», σημείωσε.

Οι αλλαγές στα γυρίσματα και οι στιγμές της συντριβής

Επιστρέφοντας στο set, η Christina Applegate σημείωσε ότι μερικές φορές έφτανε στα γυρίσματα σε αμαξίδιο κι ένας από τους τεχνικούς που είναι και στενός της φίλος θα της κρατούσε συχνά τα πόδια σε σημείο στο οποίο δεν φαινόταν. Επιπλέον, στην τελευταία σεζόν της σειράς θα τη δεις να ανοίγει περισσότερες πόρτες απ’ ό,τι προέβλεπε αρχικά το σενάριο, γιατί η Christina Applegate τις χρησιμοποίησε για να στηρίζεται.

Τα τελευταία επεισόδια της σειράς έχουν να κάνουν με κάποια ασθένεια, πράγμα που η Christina Applegate βρήκε ότι έκανε ορισμένες σκηνές – κλειδιά δύσκολες να τις γυρίσει. «Όταν η Linda κι εγώ κάναμε αυτές τις σκηνές, μας συνέτριβε κάποιες φορές», σημείωσε στη συνέντευξή της. Η ίδια δεν πιστεύει ότι θα δει ποτέ τη σειρά, που σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει τα νέα και τελευταία επεισόδιά της στην πλατφόρμα Netflix.

«Αν οι άνθρωποι τη μισήσουν, αν οι άνθρωποι την αγαπήσουν, αν το μόνο στο οποίο επικεντρωθούν είναι το “Ω, κοίτα τη σακάτισσα” αυτό δεν είναι κάτι που ελέγχω. Είμαι σίγουρη ότι οι άνθρωποι θα πουν “Α, δεν μπορώ να το προσπεράσω αυτό”. Καλώς, μην το προσπεράσετε τότε. Αλλά ελπίζω ότι θα το προσπεράσουν τελικά και θα απολαύσουν απλά το ταξίδι και θα πουν αντίο στα δύο αυτά κορίτσια», σημείωσε η Christina Applegate.

Στη σειρά η Christina Applegate υποδύεται την σαρδόνια χήρα Jen Harding, που μετά την απώλεια του συζύγου της, συναντά το ελεύθερο πνέυμα Judy Hale, που υποδύεται η Linda Cardellini. Η φιλία τους περιπλέκεται με μυστικά, ψέματα κι έναν τυχαίο φόνο που τις δένει για μία ζωή. Τον Οκτώβριο η Christina Applegate μοιράστηκε και πάλι μέσω Twitter τα νέα της μπαστούνια με τα οποία θα βρεθεί σε events για την προώθηση της τελευταίας σεζόν της σειράς και όχι μόνο.

Στο πλευρό της είναι σε κάθε βήμα η οικογένειά της, ο μπασίστας Martyn LeNoble και η κόρη τους, Sadie.