BEEN THERE DONE THAT

Μασκοφόρα Christmas, ένα ρακούν και ένα αρχαίο αυγό. Ανασκόπηση 2021 με τον Μάνο Χωριανόπουλο

24 Media

Χριστούγεννα με μάσκα σαν πέρσι, αλλά στον Βέρτη, ένα αυγό εκατομμυρίων ετών, ο κακουργηματικός Στάθης και η ανασκόπηση της χρονιάς από το News 24/7.

Τα νέα μέτρα θέλουν μάσκα παντού, μάσκα μονή, μάσκα διπλή, ντούκου, τα βλέπω. Ναι, και στο κλαμπ με τον DJ και στα μπουζούκια ενώ ραίνεις γαρύφαλλα τον Αργυρό. Αλλά δεν θα γιορτάσουμε στις πλατείες.

Η έκθεση των Τσιόδρα – Λύτρα παραμένει ένα άλυτο μυστήριο με πιθανότερο δράστη αυτό το περίφημο ρακούν που εξαφανίζει μελέτες, εκθέσεις και γενικά σημαντικά χαρτιά. Και σίγουρα κάτι Χαριποτερικό έχει γιατί πρώτα δεν υπήρχε τέτοια έρευνα, μετά δεν παραδόθηκε και τελικά δεν ήταν και κάτι φοβερό, σιγά πώς κάνουμε έτσι.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος συνελήφθη, πήγε στον εισαγγελέα και κατηγορείται για κακούργημα. Το #metoo έσπειρε καρπούς και βλέπουμε κάποια αποτελέσματα.

Ο Chris Noth έγινε canceled από το And Just Like That (ε, πρέπει πια να έχετε φάει από αλλού spoiler ότι πέθανε στο πρώτο επεισόδιο). Αλλά έγινε canceled και γενικότερα, αφού εμφανίστηκαν δυο γυναίκες που τον κατηγορούν για βιασμό. Οι συμπρωταγωνίστριές του άργησαν λίγες μέρες αλλά πήραν θέση. Λακωνικά και ξεκάθαρα υπέρ των θυμάτων.

Τα Χριστούγεννα είναι αυτή η εποχή του χρόνου με τη γλυκιά θαλπωρή. Είναι επίσης αυτή με το ατελείωτο μποτιλιάρισμα, τον χαμό στα σούπερ μάρκετ, την υστερία στα κομμωτήρια, το άγχος να προλάβεις να τους δεις όλους (και να φας, πιεις με όλους), τα δώρα της τελευταίας στιγμής (δηλαδή όλα). Χαλαρώστε, ένα τριήμερο είναι.

Η χρονιά αξίζει μια ανασκόπηση, κυρίως γιατί κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά αν ήταν μια χρονιά ή δύο ή και καμία και πότε έγινε τι. Ο Μάνος Χωριανόπουλος, διευθυντής του News 24/7 μάς βοηθάει να δούμε τι έγινε μέσα στο 2021.

-Τι άλλαξε στον κορονοϊό το 2021 (εμβόλιο λέγεται, έχουμε τρία ήδη στη ζώνη μου).

-Πως το #metoo άλλαξε ανεπιστρεπτί την καθημερινότητα πολλών γυναικών.

-Πώς άλλαξε η πολιτική σκηνή της χώρας (γλεντάει η Κρήτη).

-Πώς γίνεται να έχουμε και ανάπτυξη στην οικονομία και να ζούμε τόσο πιεσμένοι από τα κόστη ζωής.

-Ποιους χάσαμε και μας συγκλόνισε ο χαμός τους.

-Τι συνέβη στον υπόλοιπο πλανήτη.

-Πως επιβίωσε –και ξανανθίζει – ο πολιτισμός.

Δείτε την Emily in Paris στη δεύτερη σεζόν της. Είναι χαζοχαρούμενο και εύκολο, αλλά επίσης είναι χαρούμενο, με πολύ Παρίσι και πολλά ρούχα. Και η αφεντικίνα της Emily είναι μια υπέροχη καλοντυμένη γυναίκα.

Δες επίσης την ωραιότατη αμερικανιά – με επικό cast- Don’t Look Up (τέλειο για μετά το οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων).

Δες επίσης το υπέροχο αυτοβιογραφικό (και πολύ επώδυνα όπως είπε ο ίδιος ο Paolo Sorrentino) Το Χέρι του Θεού, τώρα που είσαι ευσυγκίνητη (θα σου θυμίσει και λίγο Τσιώλη).

Φτιάξε ένα ωραίο τσάι και πιάσε το βιβλίο Αυτό Είναι Ευτυχία. Και διάβασέ το αργά και απολαυστικά, όπως έγραψαν οι Financial Times.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram