BEEN THERE DONE THAT

Λίγο Harrods, λίγο Σούνιο, ένας Elliot, η Dolly Superwoman Parton και το μυαλό- λιακάδα της Ελιάνας Χρυσικοπούλου

24Media

Η πρώτη γυναίκα που έκανε το εμβόλιο, μια γυναίκα που θέλει πια να είναι τρανς άντρας, μια διάσημη αθόρυβη σούπερ ηρωίδα και η Ελιάνα με τη λιακάδα του μυαλού της καλεσμένη είναι μια καλή σύνοψη εβδομάδας.

Τα Highlights

-Τα νούμερα για Χριστούγεννα αλα παλαιά δεν βγαίνουν μάνα μου. Τα κρούσματα δεν πέφτουν, τα σχολεία δεν ανοίγουν, η εστίαση επίσης, οι παραγγελίες μας δεν έρχονται, θα αλλάξουμε χρόνο ίσως με μαλλί κομμωτηρίου και τσιν τσιν μέσω Zoom. Ας το πάρουμε απόφαση.

-Η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε είναι η υπέροχη Margaret Keenan (με το εξίσου υπέροχο T-shirt της), 91 ετών στο Coventry της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ευτυχισμένη γιατί θα μπορεί έτσι να ξεφύγει από τη μοναξιά που έζησε τον τελευταίο χρόνο. Και έχει ένα μήνυμα για σένα.

-Η Dolly Parton είναι η αληθινή Superwoman και δεν είχες ιδέα (και όχι μόνο γιατί έγραψε μέσα σε μια μέρα, μέσα στην ίδια μέρα, το “Jolene” και το “I will always love you”, ναι το γνωστό που τραγούδησε και η Whitney). Της χρωστάμε εν μέρει το εμβόλιο της Moderna, έχει χαρίσει 100.000.000 βιβλία σε παιδιά, έχει σώσει τους bald eagles στην Αμερική, είναι η εργοδότης χιλιάδων ανθρώπων (4.000 μόνο στη γενέτειρά της), η λίστα δεν σταματάει. Αν θέλεις, δες εδώ κι άλλες δράσεις που θα δικαιολογούσαν το να κυκλοφορεί η Dolly με μπέρτα.

-H Ellen Page αποφάσισε ότι πλέον είναι ο Elliot Page σε μια ακόμα γενναία πράξη ενός υπέροχου φεμινιστή, πριν ο φεμινισμός γίνει cool. Για την ακρίβεια αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς άντρας non binary. Μπερδεύτηκες; Λογικό. Έκανες eye rolling και είπες «έλεος πια, τι άλλο θα ακούσουμε». Λάθος και δη επικίνδυνο. Άκου στο podcast γιατί θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να μάθουμε, να εκπαιδευτούμε και να αφήσουμε τους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν αρκεί να νιώθουν ελεύθεροι και ευτυχισμένοι.

-H Jen Psaki είναι η νέα εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε μια ομάδα επικοινωνίας του νέου Προέδρου που απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες. Έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία.

-H Mastercard και το Women on Top συμπράττουν για τρίτη χρονιά στα πλαίσια του Live A Legacy. Η πρωτοβουλία αφιερωμένη στη γυναικεία ενδυνάμωση στον εργασιακό χώρο, για πρώτη φορά θα γίνει online. Συμπλήρωσε τη φόρμα, δες όλες τις πληροφορίες και τo Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, συντονίσου στο eventora.gr/livealegacy, για να παρακολουθήσεις:

Ομιλίες πετυχημένων γυναικών (και την εμπειρία τους μέχρι να φτάσουν εκεί) από την υγεία, τις τέχνες και τις επιχειρήσεις (ενότητα Powerful Stories, το Σάββατο)

Ομιλίες από ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά να δημιουργήσουν τις βάσεις για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο (ενότητα Changemaking, την Κυριακή)

Speed Training & Speed Mentoring sessions με στόχο να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, καθώς και χρήσιμα εργαλεία και εφόδια στους συμμετέχοντες.

Μας τα εξηγεί καλύτερα (και μοιράζεται τις δικές της εμπειρίες, η Ιωάννα Μίγγου, Marketing & Communications Director) της Mastercard.

-Τα Harrods, η λαοθάλασσα απ’ έξω, η επιθυμία του Στέφανου Τσιτσιπά στο twitter να αποκτήσουμε ένα και στην Ελλάδα, η υπερβολική κατακραυγή στα social media, η άδικη σύγκριση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο τόσο λάθος αστερίσκος του πατέρα Τσιτσιπά.

-Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον σπιτονοικοκύρη του κυρίου Τσίπρα στο Σούνιο, σε περίπτωση που έχει να μου νοικιάσει άλλο ένα ίδιο σαν το δικό του, μην πετάω 500αρικα σε δυάρια στην Άνω Νέα Σμύρνη (και ναι, όλη αυτή η ιστορία που ανακινήθηκε ήταν απελπιστικά οφθαλμοφανές «ο κορονοϊός δεν φεύγει αλλά ψψψτ κοιτάξτε εδώ έχουμε μεζονέτα στο Σούνιο» τρικ).

Ο χείμαρρος που λέγεται Ελιάνα Χρυσικοπούλου και που πρέπει να κάνει κάποια στιγμή θεατρικό μονόλογο ή stand up comedy (γνώμη μου) μου μίλησε για:

Τον κορονοϊό που πέρασε σε καραντίνα με τις δύο κόρες της (νήπια).

Τη σχέση με τον άντρα της (ξεκίνησε από love in an elevator και βρισκόμαστε πλέον 12 χρόνια και δυο παιδιά αργότερα).

Τα κοινωνικά τζιζ όταν μιλάς για μητρότητα.

Το πως προλαβαίνει ή δεν προλαβαίνει όλα όσα κάνει (είναι πολλά) μέσα σε μια μέρα.

Τη θεωρία της για το Instagram και το influencing.

Τη σχέση της με τις γυναίκες (τρεις αδερφές, συνεργασίες με σημαντικές τηλεοπτικά γυναίκες).

Την τηλεοπτική της εμπειρία και τη νέα της τηλεοπτική στέγη.

Τα μη πλάνα και η go with the flow φιλοσοφία της.

-Διάβασε τη φοβερή «Σιωπή» του σημαντικού αμερικανού συγγραφέα Don Delillo που αν και ξεκίνησε να γράφεται το 2018 είναι σαν να γράφτηκε για την Covid- 19 περίοδο της ζωής μας.

1571812.jpg
PUBLIC.GR

Η ΣΙΩΠΗ

Δες εδώ αναλυτικά!
9.00
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Δες το πολυαναμενόμενο Mank του David Fincher, όχι “in a theater near you”, αλλά στην τηλεόρασή σου, στο Netflix (o tempora o mores).

 

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram