WOMEN TODAY

Ο Joe Biden επέλεξε γυναίκες και μόνο για να εκπροσωπούν τον Λευκό Οίκο. Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα, Jen Psaki

H Jen Psaki ανακοινώθηκε πώς θα είναι η ιευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου στην προεδρία Biden. AP Photo Charles Dharapak

Τι κι αν δεν έχει ορκιστεί ακόμα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών; O Joe Biden, ο υποψήφιος που κατάφερε περισσότερο από κάθε προκάτοχό του να συγκεντρώσει σε τέτοια ένταση τη γυναικεία ψήφο στις εκλογές, δίνει ήδη το πολιτικό του στίγμα, ανακοινώνοντας ότι το επιτελείο των εκπροσώπων Τύπου του Λευκού Οίκου θα αποτελείται στην θητεία του αποκλειστικά από γυναίκες. Όπως καταλαβαίνεις αυτή είναι μία πρώτη φορά στην ιστορία του Λευκού Οίκου, που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Joe Biden και η συνοδοιπόρος του σε αυτό το εκλογικό ταξίδι και στην εξουσία, η πρώτη γυναίκα (και πρώτη μαύρη γυναίκα και πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής) εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κamala Harris πραγματοποίησαν στην ανακοίνωση του επιτελείου και μίλησαν για τη σημασία της κίνησής τους.

«Η επικοινωνία με αμεσότητα και ειλικρίνεια στον αμερικανικό λαό είναι μία από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις ενός προέδρου και αυτή η ομάδα θα αναλάβει την τεράστια ευθύνη του να συνδέει τον λαό με τον Λευκό Οίκο. Είμαι υπερήφανος που σήμερα ανακοινώνω την πρώτη ανώτερη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου που αποτελείται εξολοκλήρου από γυναίκες. Αυτές οι ικανές, έμπειρες υπεύθυνες επικοινωνίας φέρνουν εναλλακτικές οπτικές στη δουλειά τους και μοιράζονται μια κοινή δέσμευση να χτίσουν αυτή τη χώρα καλύτερα», είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις, από την πανδημία του κορονοϊού μέχρι την οικονομική κρίση, την κρίση του κλίματος και την αναγνώριση των φυλετικών διακρίσεων που άργησε πολύ. Για να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες πρέπει να επικοινωνούμε ξεκάθαρα, ειλικρινά και με διαφάνεια με τον λαό και αυτή η έμπειρη, ταλαντούχα, ομάδα που σπάει το φράγμα θα μας βοηθήσει σε αυτό. Αυτές οι επαγγελματίες της επικοινωνίας, εκφράζουν την δέσμευσή μας να χτίσουμε έναν Λευκό Οίκο που αντανακλά τα καλύτερα κομμάτια του έθνους μας», πρόσθεσε η Κamala Harris.

Jen Psaki, η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου θα αναλάβει η Jen Psaki, πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, όταν ο Barack Obama ήταν πρόεδρος. Όπως ανέφερε στο Twitter η Ελληνοαμερικανίδα Jen Psaki (σύμφωνα με το ellines.com, γονείς της είναι η Eileen D. Medvey και ο Δημήτρης Ψάκης), «Αυτή είναι μία ομάδα με μερικές από τις πιο ταλαντούχες, μάχιμες επικοινωνιολόγους εκεί έξω, που επίσης είναι όλες γυναίκες, η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία, και επιπλέον 6 μαμάδες μικρών παιδιών». Η Jen Psaki είναι κι εκείνη μητέρα δύο μικρών παιδιών που μεγαλώνει μαζί με τον σύζυγό της στη Virginia.

Η Kate Befingfierld συνεργάστηκε με τον Joe Biden και την Κamala Harris σε όλη την προεκλογική τους εκστρατεία

Διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Joe Biden και της Κamala Harris, Kate Bedingfield, η οποία δήλωσε τρομερά υπερήφανη για την τιμή αυτή.

Στη θητεία του Joe Biden ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ ήταν η διευθύντρια επικοινωνίας της, ενώ έχει περάσει και από άλλες καίριες θέσεις στην ομάδα Τύπου της κυβέρνησης Obama – Biden. Είναι επίσης μητέρα δύο παιδιών και ζει στη Washington μαζί με τον σύζυγό της.

Η Ashley Etienne και η Symone Sanders θα είναι στο πλευρό της Harris

Τον ρόλο της διευθύντριας επικοινωνίας για την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ θα αναλάβει η Ashley Etienne, που βρισκόταν σε υψηλόβαθμη θέση συμβούλου στην προεκλογική εκστρατεία των Biden- Harris. Εκπρόσωπος Τύπου της θα είναι η Symone Sanders. Η τελευταία έγινε το 2016 η πιο νεαρή γραμματέας Τύπου, στην προεκλογική καμπάνια του Bernie Sanders. Έχει περάσει και από το CNN ως πολιτική αναλύτρια ενώ έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στον χώρο της επικοινωνίας. Ζει στην Washington με τον σύντροφό της. Δηλώνει «Έτοιμη να υπηρετήσω».

H διευθύντρια επικοινωνίας για την Jill Biden και οι αναπληρώτριες

Όσο για την διευθύντρια επικοινωνίας για την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, αυτή θα είναι η Elizabeth E. Alexander η οποία θα συνεργαστεί στενά με την Jill Biden. Τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Obama – Biden εργαζόταν στην ομάδα Τύπου του αντιπροέδρου. Η Elizabeth έχει αποκτήσει δύο γιους και ζει στη Bethesda με τον σύζυγό της.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου θα είναι η Karine Jean-Pierre που χαρακτήρισε τις συναδέλφους της “rock star”, ενώ η Pili Tobar πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Charles E. Schumer, θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Η Pili είναι επίσης μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ζει στην Washington με τη σύζυγό της και την κόρη της.