BEEN THERE DONE THAT

Κάψα, πτυσσόμενος φεμινισμός κι ένας aka Σπύρος. Guest, o Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας

24Media

Κόλαση η πόλη, Κόλαση ο Adam Driver, Κόλαση η J.Lo (που “καλά κρατιέται”). Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε θύμα σεξισμού, αλλά πολλοί σφύριξαν κλέφτικα. Καλεσμένος, ο άνθρωπος που έκανε απολαυστική ξανά την αρχαιότητα και διαβάζεις μάλλον ήδη το βιβλίο του, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας (aka Archaeostoryteller).

H πόλη καίγεται (και θα καίγεται για μέρες). Καύσωνας διαρκείας, κι ας λένε ότι “δεν είναι σαν του ’87”.

Φωτιά και λάβρα όμως είναι και ο Adam Driver στη νέα διαφήμιση του οίκου Burberry όπου βουτάει ημίγυμνος στη θάλασσα και κάτι γίνεται με ένα άλογο και βγαίνει κένταυρος και τέλος πάντων δες την εδώ.

Άλλη royal hotness η J.Lo που έκλεισε τα 52 με -μαζέψτε το σαγόνι σας- φωτογραφίες με τοσοδούλι μπικίνι και τον Ben Affleck αγκαζέ στην πιο η-ζωή-αντιγράφει-την-τέχνη επανασύνδεση ζευγαριού. Είναι όμως ΟΚ να συνδυάζουμε τη συναρπαστική ομορφιά της Jenny με την ηλικία της; Η Μανίνα Ντάνου απαντάει ξεκάθαρα όχι (και αναρωτιέται κι αν έχει υπερμετρωπία).

Μένουμε σε wow κορίτσια και περνάμε στη Μαρία Σάκκαρη. Η οποία δέχτηκε επίθεση εσωτερικού σεξισμού από την Άννα Ελεφάντη στο twitter. Τη δείχνει η ΕΡΤ γιατί έχει “γκόμενο” (sic) τον γιο του πρωθυπουργού; Απαντάει η Δέσποινα Δημά. Και ο Γιάννης Τριάντης αναρωτιέται που πήγαν όλες οι προοδευτικές φωνές και σίγασαν στην περίπτωσή της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κόλλησε κορονοϊό, το ανακοίνωσε (μια μέρα μετά τις αγκαλιές και το όρθιο socializing στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας), αμφισβήτησαν τον εμβολιασμό του, έβγαλε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του και ο κόσμος ανακάλυψε ότι τον λένε τελικά Σπύρο.

Ο Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας είναι αρχαιολόγος. Και μέσω των προφίλ του σε Instagram και Facebook (ως archaeostoryteller) έκανε διασκεδαστική και απολαυστική τη γνώση της αρχαίας ιστορίας και της μυθολογίας. Έβγαλε και ένα βιβλίο που είναι ήδη στις λίστες των best sellers του καλοκαιριού. Μιλήσαμε για:

-Το αν δικαιούμαστε να διασκεδάζουμε με την ιστορία αντί να την έχουμε σε ένα ιερό απυρόβλητο

-Το πως υποδέχτηκαν οι συνάδελφοί του την ποπ προσέγγισή του στην αρχαιολογία

-Τι αντιδράσεις είχε από το κοινό όταν έθιξε ιερά και όσια

-Την υπέροχη ιστορία της δημιουργίας των Κυκλάδων

-Την κατά λάθος γέννηση του Κλεισθένη που με τη σειρά του γέννησε τη δημοκρατία (και την ξεκαρδιστική ιστορία του παρ’ολίγον συζύγου της μάνας του)

-Την περιπτωσάρα του Αλκιβιάδη

-Τη σημασία (και τη φανταστική εμπειρία) του να βλέπεις ένα μνημείο ή ένα μουσείο με ξεναγό

-Το πως συνδέονται οι θυσίες στον Δία με το κοκορέτσι του Πάσχα

-Το γιατί ο Πλάτωνας θα μπορούσε να είναι η J.K.Rowling της αρχαιότητας

-Τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας που ήταν κάπως σαν Woodstock

-Τη δουλεία στην αρχαία Ελλάδα

-Τα επόμενα σχέδια του (ντοκιμαντέρ για τα αρχαία κείμενα, τα μνημεία της Ελλάδας και ναι, και επόμενα βιβλία)