FLAWSOME LIFE TIPS

Καμπουριάζεις; 3 λεπτά γιόγκα αρκούν για τέλεια στάση σώματος

«Μην καμπουριάζεις». Πρέπει να έχω ακούσει χιλιάδες φορές αυτή τη φράση στη ζωή μου, κυρίως από το στόμα των γονιών μου που από παιδί είχαν παρατηρήσει αυτήν μου την τάση. Ας όψονται τα εκατοντάδες βιβλία, τα 12 χρόνια του σχολείου, τα ατελείωτα βράδια πάνω από ένα σχεδιαστήριο και οι χιλιάδες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή.

Η στάση μου κάπου στα 26; Ώμοι σκυφτοί, καμπουριασμένη πλάτη, στέρνο κλειστό και μια μόνιμη λόρδωση που έκανε το σώμα μου, σε προφίλ, να μοιάζει με σίγμα τελικό.

Αν όλα τα παραπάνω σου ακούγονται γνώριμα (και πώς να μην, όταν οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ώρες και ώρες μπροστά σε μια οθόνη καθημερινά) τότε αυτό το άρθρο είναι εδώ για να σε βοηθήσει να πεις αντίο στην κακή στάση σώματος.

Ίσως να το θεωρείς απλό ζήτημα, στην πραγματικότητα όμως η στάση του σώματός σου συνδέεται με την ποιότητα της αναπνοής σου, την καλή πέψη ακόμα και με τις αναλογίες σου. Ναι. Φαίνεσαι πράγματι πιο ψηλή και λεπτή όταν στέκεσαι σωστά.

Στον αγώνα κατά του καμπουριάσματος, η άσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρολό αφού ενδυναμώνοντας εξίσου την μπροστινή αλλά και την πίσω πλευρά του κορμού σου, κατασκευάζεις ένα ευλύγιστο και δυνατό “περίβλημα” για την ευαίσθητη σπονδυλική στήλη.

Στην πραγματικότητα βέβαια πέρα από αυτή, τα πέλματα, τα γόνατα, η λεκάνη, η ωμική ζώνη αλλά και τα ισχία λειτουργούν επίσης αλληλοσυμπληρωματικά στη στάση του σώματος.

Για να αποκτήσεις και να διατηρήσεις μια καλή στάση, λοιπόν, χρειάζεται συχνή, ήπια άσκηση που να γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα, με έμφαση στην ευλυγισία του θώρακα και των ισχίων αλλά και στην ισορροπία. Με λίγα λόγια, χρειάζεται γιόγκα. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, σου παρουσιάζω ένα τρίλεπτο βίντεο που αξίζει να εντάξεις στην πρακτική σου, για τέλεια στάση σώματος.