VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Η μοβ σκιά είναι το επόμενο μεγάλο trend στο μακιγιάζ σου και το δοκιμάσαμε για να πειστείς

24 media/ Αγγελική Καλαμαρά

Με τα trends στο μακιγιάζ συμβαίνει το εξής: Είτε λατρεύεις να τα ακολουθείς, δηλαδή σου αρέσει να πειραματίζεσαι με κάθε ευκαιρία με το μακιγιάζ σου, είτε τα αγνοείς επιδεικτικά και καταλήγεις εδώ και χρόνια να φοράς αυτά τα 2-3 πολύ συγκεκριμένα κραγιόν που τα βολεύεσαι και σε κολακεύουν, να κάνεις τις ίδιες κινήσεις στο μακιγιάζ σου, να μην πολυσκοτίζεσαι για νέες τεχνικές κλπ που ενδεχομένως μπορούν να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, να μένεις εντός της comfort zone σου.

Μέχρι πριν κάμποσα χρόνια θα έλεγες πως άνηκα ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Τα βήματα που ακολουθούσα στο καθημερινό μακιγιάζ μου πολύ συγκεκριμένα, το ίδιο και τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα. Το να φορέσω σκιά στα μάτια μου φάνταζε περιττό, πόσο μάλλον μία μοβ σκιά.

Ήταν η άρνηση να ξεφύγω από κάτι safe (δεν έβρισκα το λόγο, αν θέλεις) αλλά και η άγνοια (το πώς θα το κάνω σωστά για να μην θυμίζω ενδεχομένως Απόκριες). Η ζωή, όμως, είναι πολύ μικρή για να μένεις στα ίδια και τα ίδια. Κι αν αυτό το ρητό- βγαλμένο από την ίδια τη ζωή- δεν σε πείθει να αλλάξεις νου και ρότα έστω για λίγο, τότε παραδίδω τη σκυτάλη στην Ολίβια Σαχινίδου, την αγαπημένη μας makeup artist, η οποία με έπεισε να δοκιμάσω- ελπίζω και εσένα- μία από τις πιο- ίσως και η πιο- hot αποχρώσεις στο μακιγιάζ αυτής της σεζόν, τη μοβ-λιλά σκιά.

Τι θα έλεγες λοιπόν, να αντικαταστήσεις  τις γήινες ή πιο σκούρες κλασικές μαύρες- καφέ σκιές- στο μακιγιάζ των ματιών σου, με πιο ανοιχτές, όπως η παρακάτω μοβ λιλά; Κάπως έτσι, τη δοκίμασα και εγώ.

Και δεν είμαστε οι μόνες που φέτος υποστηρίζουμε το χρώμα της λεβάντας στο beauty look μας. Με αρκετή δόξα από τα 80s, φέτος είδαμε το μοβ να ξανα-αποθεώνεται στα beauty looks των μοντέλων στις πασαρέλες και τα fashion shows σχεδιαστών (τη λατρέψαμε στο fashion show του οίκου  Alice + Olivia), αλλά και σε πολλές διάσημες κυρίες – ποιος μπορεί να ξεχάσει το συγκλονιστικό eye look και το μανικιούρ της Jennifer Lopez; Ακολουθούν όλα τα χρήσιμα tips από την Ολίβια προκειμένου να υιοθετήσεις την τάση.

«Το καλό με την μοβ-λιλά σκιά ως απόχρωση είναι πως ταιριάζει σε όλες τα χρώματα ματιών. Είναι από τις λίγες αποχρώσεις που αναδεικνύουν και ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Τώρα, το ποια συγκεκριμένη απόχρωση του μοβ κολακεύει περισσότερο μία γυναίκα εξαρτάται από τον τόνο της επιδερμίδας της. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα της, τόσο πιο ανοιχτή μοβ απόχρωση θα πρέπει να επιλέξει προκειμένου να δείχνει κολακευτική» μας λέει η Ολίβια.

24 media/ Αγγελική Καλαμαρά

Τι πρέπει να προσέξεις με τη μοβ σκιά;

«Αυτό που πρέπει να προσέξει μία γυναίκα που θα επιλέξει τη μοβ σκιά στο μακιγιάζ της, είναι να καλύψει πολύ καλά τους μαύρους κύκλους που τυχόν μπορεί να έχει. Κι αυτό γιατί, το μοβ ως απόχρωση τους τονίζει αρκετά. Ανάλογα με την περίσταση, το outfit και το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει μία γυναίκα στο look της, μπορεί να την υιοθετήσει δημιουργώντας ένα πιο διακριτικό ή πιο λαμπερό beauty look. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να τη συνδυάσει τέλεια με ένα nude κραγιόν ή ένα διακριτικό διάφανο gloss στα χείλη της, ενώ στη δεύτερη με ένα κόκκινο κραγιόν προκειμένου να πετύχει ένα πιο retro-glam αποτέλεσμα».

24 media/ Αγγελική Καλαμαρά

Extra Tip #1: Για να μείνει σκιά σταθερή στα μάτια σου όλη το βράδυ, μπορείς είτε να επιλέξεις μία κρεμώδη σκιά σε μωβ απόχρωση, είτε να βάλεις κάτω από τη σκιά ένα primer ματιών.

Extra Tip #2: Αν θέλεις να πετύχεις ένα πιο διακριτικό look όπως αυτό που πετύχαμε εμείς, δίνοντας έμφαση μόνο στα μάτια, τόνισε τα μάτια σου με μερικές στρώσεις μάσκαρα και απόφυγε το μαύρο μολύβι ή το eyeliner.

Last but not least: Μην ξεχνάς να περιποιηθείς τα φρύδια σου!

Sephora Colorful Eyeshadow
SEPHORA

Sephora Colorful Eyeshadow

Με σύνθεση με έντονη κάλυψη, προσφέρει έντονο βλέμμα και μακιγιάζ που διαρκεί έως και 10 ώρες.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
lilac.jpg
SEPHORA

Huda Beauty Pastel Eyeshadow Obsession Palette στην απόχρωση Lilac

Μια σαγηνευτική σειρά μοβ ματ αποχρώσεων, πολυτελή βιολετί, βελούδινα βερικοκί ματ και μία απαλή κοραλί απόχρωση, όλες σχεδιασμένες για να συμπληρώνουν η μία την άλλη και να προσφέρουν εκθαμβωτικά looks στα μάτια.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

 

10-14871c9e9b630755d34823f2f96fa547.jpg
ATTICADPS.GR

Urban Decay Eyeshadow Compact στην απόχρωση Asphyxia

Το πλούσιο, έντονο χρώμα της, η ομοιόμορφη κατανομή των χρωστικών και η αναμειξιμότητά τους, αλλά και η διάρκεια και σταθερότητά της, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
3ina The Cream Eyeshadow
3INA.COM/GR

3ina The Cream Eyeshadow

Κρεμώδης σκιά ματιών, που παρέχει έντονο χρώμα και διαρκεί όλη την ημέρα. Αδιάβροχη. Χωρίς parabens.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
MAC Dazzleshadow στην απόχρωση  Can't Stop, Don't Stop. Deep plum purple with sparkles.
MACCOSMETICS.GR

MAC Dazzleshadow στην απόχρωση Can't Stop, Don't Stop. Deep plum purple with sparkles.

Πλούσιο, σταθερό χρώμα που εφαρμόζεται τέλεια στο βλέφαρο χωρίς να αφήνει περίσσεια προϊόντος, χαρίζοντας στα μάτια μια όμορφη, αστραφτερή λάμψη. Η κρεμώδης, talc-free σύνθεσή του με βελούδινη υφή δημιουργεί ένα πολυδιάστατο εφέ που αντανακλά το φως, χαρίζοντας στα μάτια εκθαμβωτική, αλλά ταυτόχρονα διακριτική λάμψη.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ