MAMA KNOWS BEST

Για κάθε γυναίκα που μένει έγκυος μετά τα 40: Δικαίωμα στην αγάπη και την ελεύθερη έκφρασή της

Κοσμάς Κουμιανός

Ένα ζευγάρι που αγαπιέται περιμένει παιδί. Τι πιο φυσιολογικό και χαρμόσυνο.
Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει κάποιον να βγάλει χολή, κρίνοντας την ευτυχία 2 ανθρώπων; Κανονικά και σ’ έναν ιδανικά πλασμένο κόσμο, ο καθένας θα κοίταζε τη δουλειά του, τη ζωή του, θα έκανε τις επιλογές του, για τις οποίες δεν θα έπεφτε λόγος σε κανέναν και ο ίδιος θα ήταν υπεύθυνος για τις συνέπειες τους. Όχι όμως.

Για κάποιο λόγο είναι εντάξει να ανοίγεις το στόμα σου, ή μάλλον για να είμαι πιο συγκεκριμένη, είναι οk να κρύβεσαι πίσω από κάποια οθόνη και να κηρύσσεις το κατά τη γνώμη σου δίκαιο και σωστό για τις επιλογές και τη ζωή των άλλων.
Πώς θα γίνει να σταματήσει αυτό; Γιατί δεν είναι ίδιο το να είσαι κακός στις λέξεις με το να είσαι κακός στις πράξεις; Γιατί δεν διώκεται απ’ το νόμο αυτός που καταδικάζει με λόγια τον συνάνθρωπό του που πολλές φορές δεν γνωρίζει καν προσωπικά;

Κανένα νόημα δεν έχει να αναφερθώ ξανά στην άποψή μου περί κριτικής, υπάρχει άλλωστε και το αντίστοιχο κείμενο στο οποίο μπορείς να δεις αναλυτικά την άποψη μου για αυτό το θέμα.

Η αφορμή για το σημερινό κείμενο ήρθε από μία αγαπημένη συνεργάτη εδώ στο Ladylike που με ενημέρωσε για τα κακόβουλα σχόλια σχετικά με την εγκυμοσύνη της Τζένης Μπαλατσινού. Σάστισα όταν διάβασα στο μήνυμα που μου έστειλε, τη λέξη «κακόβουλα» και εγκυμοσύνη στην ίδια φράση. Δεν πάνε μαζί αυτά τα δύο. Το θαύμα της ζωής που ετοιμάζεται να βιώσει για τέταρτη φορά μια γυναίκα πώς είναι δυνατόν να ήταν αφορμή για κάποιους να πουν το οτιδήποτε αρνητικό;

Πώς είναι δυνατόν να μην σκεφτεί αυτός ο κάποιος τη δύναμη ψυχής και σώματος που απαιτείται να έχει αυτή η γυναίκα που έχει φέρει και έχει αναθρέψει ήδη 3 παιδιά και τώρα ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με μια νέα ψυχή;

Τι είναι αυτό που κάνει αυτόν τον κάποιον να βάζει στην άκρη την αγάπη που έχει ένα ζευγάρι και που είναι δυνατή για να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αντ’ αυτού να εφευρίσκει σενάρια τρελής φαντασίας για να τους κακολογήσει;

Να σας πω κάτι; Δεν με νοιάζει ούτε τι είναι αυτό που κάνει κάποιον να φέρεται έτσι ούτε γιατί, ούτε πώς. Έχω πάρει απόφαση πως δεν έχω την παραμικρή δύναμη να αλλάξω τα μυαλά κανενός αν δεν θέλει. Και ένας άνθρωπος που πράττει τα παραπάνω δεν έχει καμία ευαισθησία και καμία ελπίδα να γίνει καλούλης. Προσωπικά δούλεψα πολύ για να καταφέρω να μπλοκάρω την αρνητική ενέργεια που θελημένα στοχεύει κάποιος κατά πάνω μου. Δεν τα καταφέρνω πάντα. Πολλές φορές θυμώνω και κερδίζει αυτός ο άλλος, γιατί ξέρετε αυτός είναι και ο απώτερος στόχος του, να με κάνει να ασχοληθώ με πάθος μαζί του. Και το πάθος μου δεν το χαραμίζω για κανένα άνθρωπο που δεν με βοηθάει να γίνω καλύτερη.

Το θέμα είναι πως η ζωή μας και ένα βασικό της παρακλάδι που είναι η ψυχολογία μας, ανήκει σε εμάς, και μόνο εμείς μπορούμε να την ορίσουμε. Δε πα να λέει ο καθένας την άποψή του. Λογαριασμό δώσε σε σένα. Η ενέργειά σου γυρνάει πάντα σε σένα.
Φρόντισε να είσαι ο αποδέκτης των καλών σου πράξεων.

Βγάζω καπέλο σε όλες τις γυναίκες που ξεκινάνε τη ζωή τους απ’ την αρχή

Κάνω βαθιά υπόκλιση στη μητέρα που μετά από 3 παιδιά αποφασίζει να ξαναγίνει μητέρα και να ζήσει όλα αυτά που συνεπάγεται αυτός ο ρόλος. Έχω σεβασμό για τη γυναίκα που γίνεται μητέρα όποτε εκείνη θελήσει και όποτε εκείνη μπορέσει.

Και αν κυρίες και κύριοι τα 49 χρόνια της γυναίκας αυτής σας έκαναν να εφεύρετε ένα κάρο μπούρδες για να πείτε και κάτι, σας λέω κι εγώ από τη μεριά της μάνας που έκανε παιδιά μετά τα 40 πως νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που έκανα τα παιδιά μου σ’ αυτή την ηλικία και όχι νωρίτερα επειδή ήταν κοινωνικά πιο φρόνιμο, γιατί τότε ήταν για μένα οι σωστές συνθήκες και όχι νωρίτερα.

Αν κάποιος θέλει να είναι κοινωνικά φρόνιμος ο σκοπός της ζωής του οφείλει να είναι η αγάπη και τα θαύματα για τα οποία είναι ικανή.Τα παιδιά που γεννιούνται από γονείς που αγαπιούνται αληθινά είναι ευλογημένα. Τα παιδιά θέλουν αγάπη για να μεγαλώσουν και να μεταδώσουν την αγάπη που πήραν απ’ τη δημιουργία μέχρι την ενηλικίωσή τους. Αυτό μένει στα παιδιά αυτά, κληρονομιά σωστή.

Ας μείνουμε σ΄αυτό.

Δικαίωμα στην αγάπη και την ελεύθερη έκφραση της.

Love
P